سرویس اجتماعی فردا: همدان یکی از استانهای بسیار زیبای کشور عزیزمان ایران است. استان همدان دارای جاذبههای گردشگری زیاد و پذیرای همه نوع سلیقهای است. همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است. این استان از شمال با استانهای زنجان و قزوین، از جنوب با لرستان، از شرق با استان مرکزی و از غرب با استانهای کردستان و کرمانشاه همسایه است. همدان انواع جاذبههای مذهبی، طبیعی و تاریخی را دارد و مردم را با هر نوع سلیقه و ذائقهای به خود جذب میکند. مرکز استان شهر همدان میباشد که در زمان حکومت مادها بر ایران بنا شده است و در آن زمان به هگمتانه معروف بوده و پایتخت ایران به شمار میرفت. در ادامه مطلب به معرفی جاذبههای گردشگری شهر همدان میپردازیم.
جاذبههای گردشگری همدان غار علیصدر غار علیصدر طولانیترین غار آبی جهان و یکی از مهمترین انگیزههای سفر به شهر همدان و یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری ایران است. این غار در ارتفاعات ساری قیه و نزدیک به روستای علیصدر شهرستان کبودر آهنگ قرار گرفته است. ارتفاع غار علیصدر از سطح دریا ۲۱۰۰ متر است و محوطهی غار دارای دالانهای پیچ
در پیچ و دهلیزهای متعدد است. برای بازدید از این غار باید از قایق استفاده کرد. دمای داخل غار ثابت و همواره ۲۰ درجه سانتی گراد است. ساعت بازدید از غار از ۸ صبح الی ۱۷ میباشد.
گنج نامه این مجموعهی تفریحی، توریستی و ورزشی در میدان گنج نامه و در ۵ کیلومتری غرب شهر همدان و کوههای الوند قرار دارد. آب و هوای مطبوع کوهستانی و چشم انداز زیبای دشت میشان بر جذابیت آن افزوده است. این مجموعه شامل چندین جاذبهی گردشگری است. سنگ نوشتههای گنج نامه و آبشار گنج نامه از جمله جذابیتهای دیگر آن است. شما میتوانید تلهکابین گنجنامه، پیست اسکی تاریکدره، تله سیژ و تلهاسکی، ورزش تعادل هوایی در ضلع غربی مجتمع گنجنامه، پیادهروی بر روی پل معلق ۲۰۰ متری، تیرول یا پرواز فردی بر روی کابلی به طول ۵۲۰ متر و بسیاری تفریحات دیگر را نیز در این مجتمع تفریحی گردشگری تجربه کنید.
دریاچه و سد اکباتان دریاچهی اکباتان در ۱۱ کیلومتری شرق همدان قرار گرفته است. این دریاچهی زیبا به دلیل دارا بودن فضای سبز و امکانات تفریحی وگردشگری مسافران بسیاری را به سوی خود جذب نموده است. از جمله تفریحاتی که در این دریاچه وجود دارد ورزشهای آبی همانند قایقرانی و اسکی روی آب است. همچنین برای آسایش و رفاه مسافران و گردشگران، امکاناتی، چون رستوران و مهمانسرا در این منطقهی تفریحی ساخته شده است.
آرامگاه بابا طاهر عریان باباطاهر عریان شاعر ایرانی و دو بیتی سرای اواخر قرن چهارم و اواسط قرن پنجم است. آرامگاه باباطاهر در میدانی به همین نام و در شمال شهر همدان قرار دارد. کاشی کاریهای معرق و تزئینات بسیار ظریفی در داخل آرامگاه به کار رفته است. اشعار بابا طاهر به لهجهی ملایری که لهجهای از زبان
لری است، سروده شده اند. ۲۴ دوبیتی که بر روی ۲۴ قطعه سنگ زیبا حک شده، در قسمت پایین و اطراف محوطهی داخلی مزار نصب گردیده است. ساعت بازدید از آرامگاه همه روزه از ۹ صبح تا ۸ شب میباشد. در کنار این آرامگاه، موزهی صنایع دستی استان همدان نیز قرار دارد که میتوانید از آن هم بازدید کنید.
آرامگاه ابوعلی سینا آرامگاه ابو علی سینا در شهر همدان و در میدانی به همین نام قرار دارد. در حقیقت این مکان گردشگری برای اقشار مختلف نظیر فلاسفه و پزشکان بسیار ارزشمند است.. این میدان بیضوی شکل و دارای درختان چنار کهنسال و آب نماهایی الهام گرفته از باغهای ایرانی است. بنای آرامگاه ابوعلی سینا از روی طرح و نقشهی قدیمیترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج قابوس بن وشمگیر واقع در گنبد کابووس، ساخته شده است. در قسمت جنوبی آرامگاه یک موزه قرار گرفته است که محل نگهداری سکه، سفال و اشیای کشف شده مربوط به دوران قبل از میلاد مسیح است. در بخش شمالی آرامگاه
از کتابها و نسخههای خطی آثار ابوعلی سینا نگهداری میشود.
تپه هگمتانه هگمتانه شهری کهن که در زمان حکومت مادها، پایتخت ایران بوده است. این شهر به همراه آتن و رم در ایتالیا از معدود شهرهای باستانی جهان است که همچنان زنده مانده است. این شهر مطابق با اسناد تاریخی ساختهی دیاکو است و طبق گفتهی هردوت دارای هفت دیوار بوده است که هر کدام از دیوارها به رنگ یکی از سیارهها بوده اند. طبق کاووشهای باستان شناسی محل کاخهای باشکوه، تپهی هگمتانه بوده است. در این شهر شبکهی منظم و پیشرفتهی آب رسانی وجود داشته است.
دشت میشان دشت زیبای میشان در دامنههای الوند قرار گرفته است که یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری همدان است. برای رسیدن به این دشت نیاز به یک
کوه پیمایی نیمه سنگین داریم. قبل از رسیدن به مسیر کوه پیمایی از جادهی زیبایی که درون درهی عباس آباد قرار گرفته است عبور مینماییم. در انتهای این جاده و درست قبل از مسیر کوه پیمایی به کتیبههای باستانی گنج نامه میرسیم که متعلق به دوران هخامنشیان بوده است. مسیری که برای رسیدن به دشت میشان میپیماییم همان راه کاروان رویی بوده که در زمان هخامنشیان وجود داشته است.
گنبد علویان این بنا نمونهای بی نظیر از معماری دورهی اسلامی است. در چهار باغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدا.. در شهر همدان قرار گرفته است. این گنبد از سمت شمال در خیابانی که میدان عین القضات را به میدان امامزاده عبدا.. متصل میکند قرار گرفته است. گنبد علویان یکی از شاهکارهای معماری و گچ بری بعد از اسلام در همدان است.
امامزاده حسین در ابتدای شهر همدان و در ابتدای خیابان شهدا قرار دارد. یکی از آثار ممتاز معماری شهر همدان است که گنبد آجری زیبایی دارد. امامزاده حسین، از نوادگان امام حسن مجتبی یا امام حسن عسکری است. مطابق با شواهد موجود بنای این امامزاده حداقل مربوط به دوران صفویه است. البته در طول زمان در این بنا تغییراتی ایجاد شده است.
بازار سنتی همدان این بازار تاریخی در محدودهی خیابانهای باباطاهر، اکباتان و شهدا قرار دارد و عمدهی بناهای آن مربوط به دورهی قاجاریه است. بازار سنتی همدان مسقف است در بخشهایی از آن پوشش گنبدی شکل وجود دارد. به دلیل وجود اصناف مختلف در این بازار، دارای معماری ویژهای است.
برج قربان برج
قربان یکی از آثار تاریخی مربوط به قرن هفتم و هشتم هجری است. این بنا مدفن حسن بن عطار حافظ ابوالعلا همدانی و امرای سلجوقی است. علت نامگذاری این برج این است که در جریان شورش افغانها در دورهی صفویه، این محل سنگرگاه فردی به نام قربان بوده است.
حمام قلعه همدان یک حمام سنتی در همدان است که در یکی از محلههای قدیمی و اصیل همدان به نام محلهی قاشق تراشان یا محله قلعه قرار در خیابان شریعتی قرار دارد. حمام قلعه مربوط به دورهی قاجار است و مساختی برابر با ۱۵۰۰ متر مربع دارد.
موزه تاریخ طبیعی همدان موزهی تاریخ طبیعی همدان در انتهای خیابان چهار باغ همدان قرار گرفته است. این موزه که در داخل دانشکدهی کشاورزی قرار دارد مجموعهای کم نظیر از انواع گونههای حیوانی، گیاهی و
طبیعی مربوط به اقلیم ایران و جهان را بوجود آورده است. همچنین در این موزه نمونههای زنده، سنگواره و تاکسی درمی شده از گونههای مختلف جانداران نگهداری میشود.
دیدگاه تان را بنویسید