«فردا» گزارش میدهد:
ضرورت تحقق مشارکت حداکثری و آزمون بزرگ اصلاحطلبان
اصلاحطلبانی که سعی میکنند نگاه عمومی به انتخابات را منفی کنند در معرض آزمونی بزرگ قرار دارند؛ اینکه میخواهند به تحقق مشارکتی حداکثری کمک کنند یا راه گذشته را بپیمایند؟
گروه سیاست سایت فردا: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز شنبه در دیدار با مردم خوزستان و کرمان بر ضرورتهای مشارکت حداکثری در انتخابات تأکید کردند و فرمودند: «برگزاری انتخاباتی پرشکوه و با حضور پرشور مردم، موجب وحدت ملی میشود، وحدت ملی و حضور پر قدرت مردم در صحنه، قدرت ملی میآورد و قدرت ملی موجب امنیت میشود که امنیت نیز زمینهساز پیشرفت علمی، شکوفایی اقتصادی و حل مشکلات گوناگون اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد بود».
ایشان زمینه تحول را هم انتخابات دانستند و گفتند: «برخی از تحول طرفداری میکنند اما انتخابات را به عنوان مقدمه تحول، مورد بیمهری قرار میدهند».
حالا در این بین اصلاحطلبان سعی کردهاند از سخنان رهبر انقلاب مقصود خود را بیرون بیاورند. از جمله اینکه وقتی نیروهایی ردصلاحیت میشوند مشارکت حداکثری میسر نمیشود یا آنکه دولتیها و مجلسیها در سالهای اخیر علیه تحقق مشارکتی حداکثری اقداماتی انجام دادهاند؛ در صورتی که از قضا در سالهای اخیر این اصلاحطلبان بودند که مدام علیه نهاد انتخابات در ایران حمله کردند و گاه به تمسخر درباره آن سخن گفتند و گاه اساس انتخابات در جمهوری اسلامی را زیر سؤال بردند. این اصلاحطلبان بودند که همواره و به هر بهانهای سعی کردند نگاه عمومی به انتخابات را منفی کنند و نهتنها از مخاطبان خود نخواستند که در انتخابات شرکت کنند، بلکه به انحاء مختلف آنها را از شرکت در انتخابات بر حذر داشتند.
نمونه آخرش همین دست حرفهایی است که محمدعلی ابطحی، از اعضای مجمع روحانیون مبارز و از نزدیکان خاتمی نوشته است: «سخنان رهبری در مورد انتخابات همان بود که اول سال گفته بودند. اصحاب قدرت هیچ تلاشی برای رقابتیکردن و ایجاد زمینه مشارکت و یا شنیدن سخنان مصلحان انجام ندادند. بلکه برعکس؛ هیئتهای اجرایی دولت با ردصلاحیتهای کمنظیر، مجلس با این مصوبه انتخابات و نوع عملکرد احتمالی شورای نگهبان و نهادهای امنیتی و انتظامی با سخت گیریهای غیر ضرور، همه در خلاف این رهنمود تلاش کردند و میکنند تا قدرت را در اختیار خود نگهدارند. شعارهای اطاعتپذیریشان هم گوش فلک را کر کرده است. تا وقتی دورهمی هست، تحولخواهی که رهبری به آن اشاره داشتند عملی نخواهد بود».
ابطحی میخواهد محور انتقاد را به سمت اصولگرایان ببرد و در واقع از سخنان راهبردی و اصولی رهبر انقلاب بهره خود و همجناحیهایش را میبرد و به ادامه سیاستبازیهایشان میپردازد.
سخن رهبر انقلاب مبنی بر بیمهری کسانی که خواهان تحول هستند به امر انتخابات به کسانی برمیگردد که شعار تحول میدهند اما علیه نهاد انتخابات فعالیت میکنند. اصلاحطلبان در چندسال اخیر به ویژه بعد از آنکه نتوانستند از سوی مردم در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری رأی لازم را به دست آوردند، از یکسو دولت و مجلس را در معرض انواع اتهامات قرار میدهند و ادعای تحول دارند و از سوی دیگر مدام بر طبل بیاثر بودن انتخابات در کشور میکوبند. تردیدی نیست آنهایی که بدون توجه به انتخابات خواهان تحولاند راه به جایی نمیبرند.
نکته دیگر آن است که سخن رهبر انقلاب حتما و بیتردید به معنای تأیید صلاحیت افرادی که مشکلات قضایی دارند یا عداوتشان با نظام ثابت شده است نیست و ایشان همواره از اصل قانونگرایی دفاع کردهاند. حالا اینکه اصلاحطلبان به صورت مدام شورای نگهبان و نهادهای نظارتی را زیرسؤال ببرند حتما با سخنان رهبر انقلاب در تضاد است.
به هر روی مشخص است که اصلاحطلبان در بزنگاههای مختلف سعی کردهاند در جهت اهداف و منافع شخصی و گروهیشان حرکت کنند و کمتر دیده شده است که آنها بخواهند در جهت تحقق یک نفع بزرگ و عمومی یعنی مشارکت حداکثری قدم بردارند. مشارکت حداکثری یک تاکتیک انتخاباتی نیست بلکه یک هدف ملی است که هم رهبر انقلاب اسلامی و هم همه دلسوزان نظام و انقلاب بر آن تأکید دارند و شاید مناسب نباید برای پیشبرد امیال سیاسی گروهی و جناحی از این اصل سؤاستفاده شود. با این اوصاف به نظر میرسد اصلاحطلبان در آستانه یک آزمون بزرگ قرار دارند؛ اینکه میخواهند با تمام توان به تحقق مشارکت بالا کمک کنند تا به منفعت ملی کمک کرده باشند یا باز هم مانند گذشته با سیاستهای گعدهای محفلی خود راه مشارکت مشروط یا تحریم انتخابات را در پیش بگیرند؟ این پرسشی است که اصلاحطلبان در کمتر از سهماه آینده باید به آن پاسخ دهند.
دیدگاه تان را بنویسید