«فردا» گزارش میدهد:
مشارکت حداکثری خنثیکننده حربه رادیکالها
سوپرانقلابیها انتخابات حداقلی و ناامیدی مردم از انتخابات را مسیری برای ورود خودشان به مجلس میدانند.
گروه سیاست سایت فردا: علاوه بر نیروهای رادیکال اصلاحطلب برخی گروهها هم در میان اصولگرایان هم هستند که میکوشند مشارکت حداقلی در انتخابات به وجود آید. البته هدف رادیکالهای اصلاحطلب و اصولگرا با هم متفاوت است. تندروهای اصلاحطلب به سمت اپوزیسیون گرایش پیدا کردهاند و میکوشند به هر ترتیبی که شده است به حاکمیت لطمه بزنند و تصور میکنند اگر مردم را از انتخابات ناامید کنند، مسیر بعدی مردم عبور از نظام خواهد بود؛ خیالی که البته محقق نمیشود و تجربه نشان داده است، آنها هرچه بیشتر علیه نظام شوند، راه خود را نه فقط از نظام بلکه از مردم هم دور میکنند. دسته دوم اما هدفشان مقابله با نظام نیست؛ آنها صرفا میخواهند سهم بیشتری از قدرت داشته باشند. نیروهایی که با تعابیری شخصی از انقلاب اسلامی سعی میکنند همه را غیرانقلابی معرفی کنند تا فقط خودشان در دایره انقلابیگری تعریف شوند. سوپرانقلابیها انتخابات حداقلی و ناامیدی مردم از انتخابات را مسیری برای ورود خودشان به مجلس میدانند. آنها با دانستن اینکه پایگاه اجتماعی بالایی ندارند، متوجه شدهاند که اگر اقبال عمومی به انتخابات بالا برود، عملا نوبت به انتخاب آنها نمیرسد.
سوپرانقلابیها یک تئوری مشخص دارند؛ مشارکت حداقلی، پیروزی حداکثری. این طیف عرصه انتخابات را رصد میکند و میبیند که چهقدر شانس در هر مقطع زمانی دارد. اگر به این نتیجه برسد که اصلاحطلبان با قدرت وارد انتخابات میشوند یا سرمایه اجتماعی آنها دچار تحرک انتخاباتی شده است، وارد اتحاد با اصولگرایان میشود؛ ولو آنکه سهم کمی از لیست انتخاباتی اصولگرایان داشته باشد اما زمانی که اصلاحطلبان به هر دلیلی نمیتوانند در انتخابات موفق باشند، سرناسازگاری با اصولگرایان میزند تا دو هدف را تأمین کند. نخست آنکه با تهدید به ارائه لیست مستقل، سهم بیشتری از لیست انتخاباتی واحد را ازآن خود کند و دوم آنکه اگر نتوانستند سهم بیشتری از لیست را در اختیار بگیرند با برهمزدن وحدت اصولگرایان تلاش کنند تا سرمایه اجتماعی جبهه اصولگرا به صورت حداکثری به میدان نیاید تا در این بین آنها با رأیی حداقلی وارد مجلس شوند.
نتیجه این سیکل نادرست آن میشود که نیروهای سهمخواهِ رادیکال وارد مجلس میشوند. بنابراین اگر هر از هر حیث مشارکت حداکثری را بررسی کنیم، در مییابیم که این موضوع یک ضرورت انکارنشدنی است؛ زیرا مشارکت حداکثری اولا اول قدرت نظام اسلامی را بالا میبرد، ثانیا مردم را حاکم بر سرنوشت خود میکند و از حکمرانی یک طیف خاص جلوگیری میکند، ثالثا با جمع عقلی در نتیجه مشارکت حداکثری نیروهایی روی کار میآیند که برآمده از شایستهسالاریاند و در عین حال متعهد به ارزشهای انقلاب اسلامی هستند و رابعا از حضور نیروهای تمامیتخواهِ تندرو در مجلس جلوگیری میکند.
دیدگاه تان را بنویسید