افرادی که بیشتر از بقیه در معرض عفونت گوش قرار دارند

کد خبر: 650959

این بیماری بیشتر در سن کودکی و خردسالی و در فصول سرد سال شایع‌تر است و به دنبال سرماخوردگی که اغلب ویروسی و یا باکتریایی است، عفونت گوش میانی اتفاق می‌افتد.

افرادی که بیشتر از بقیه در معرض عفونت گوش قرار دارند
سرویس سبک زندگی فردا : یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: یکی از نشانه‌های عفونت گوش میانی و عفونت گوش خارجی که در هر دو مورد مشترک است، درد گوش است. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
دکتر پدرام برقعی، متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با برنامه «فراسو» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه عفونت گوش به دو دسته تقسیم می‌شود، افزود: دسته نخست عفونت گوش خارجی که مجرای گوش خارجی و لاله گوش درگیرش می‌شود و دسته دوم عفونت گوش میانی که معمولا به دنبال سرماخوردگی و عمدتا از طریق عفونت‌های بینی و سینوس‌ها و سیستم تنفسی فوقانی و یا از طریق لوله ارتباطی که بین گوش و بینی قرار دارد؛ به گوش منتقل می‌شود که این دو دسته از همه نظر با هم متفاوت هستند و بنابراین باید جداگانه بحث شوند.
آنچه باید از عفونت‌های گوش بدانید
وی در خصوص عفونت گوش خارجی بیان کرد: عفونت گوش خارجی بیشتر در افراد جوان و یا میانسال و معمولا در فصول گرم سال مشاهده می‌شود. همچنین در کسانی که در آب و هوای مرطوب زندگی می‌کنند یا افرادی که عادت به دستکاری گوش دارند و یا وسیله‌ای مانند سمعک دارند و یا شرایطی دارند که مرتب گوششان دستکاری می‌شود، بیشتر روی می‌دهد.
این متخصص گوش و حلق و بینی در ادامه به عفونت گوش میانی اشاره و تاکید کرد: این بیماری بیشتر در سن کودکی و خردسالی و در فصول سرد سال شایع‌تر است و به دنبال سرماخوردگی که اغلب ویروسی و یا باکتریایی است، عفونت گوش میانی اتفاق می‌افتد.
برقعی ورود آب آلوده به گوش - دست زدن به گوش با دست‌های آلوده- دستکاری و گوش پاک کن را از جمله عواملی دانست که گوش خارجی را در معرض عفونت قرار می‌دهد، و گفت: از آنجائی که عفونت‌های گوش میانی عمدتا از سیستم تنفسی فوقانی یعنی، بینی سینوس و حلق به گوش منتشر می‌شود اغلب ویروسی است و بیش از ۹۰ درصدشان با یک عفونت ویروسی شروع می‌شود، در نتیجه مراقبت‌های معمولی برای پیشگیری از سرما خوردگی، در این مورد هم صدق می‌کند.
وی در ادامه بیان کرد: مهمترین آن‌ها عبارتند از:: شستشوی دستها- در صورت حضور در محیط‌های آلوده و شلوغ، شستن سرو صورت، کمک کننده است. افرادی که زیاد در تماس با افراد آلوده هستند و یا در محیط شلوغ کار می‌کنند، تردد در محیط های شلوغ دارند- بیماری زمینه‌ای مانند نقص سیستم ایمنی دارند- مثلا به دیابت هستند و کورتون مصرف می‌کنند- افرادی که شیمی درمانی شده اند و افراد بالای ۶۰ سال و یا افراد زیر ۱۰ سال، به مصرف واکسن آنفلونزا توصیه می‌شوند.
این متخصص گوش، حلق و بینی در پاسخ به این سوال که چند واکسن برای پیشگیری از عفونت گوش میانی توصیه می‌شود؟، افزود: دو تا واکسن- یک مورد، واکسن پنوموکوک است که در سیستم واکسیناسیون کشوری ما هنوز وارد نشده، اما در ایران موجود است. واکسن پنوموکوک در کشورهای دیگر اجباری است که دو دوز به کودک به فاصله چند ماه داده می‌شود و سپس هر ۵ سال یک بار تکرار می‌شود. در کشور ما که اجباری نیست، برای کسانیکه زمینه عفونت گوش میانی دارند یا بیماری در خانواده آن‌ها شایع است، یا کودکی که مرتبا دچار سرماخوردگی می‌شود، واکسن داده می‌شود. واکسن روی عفونت ریوی و منژیت‌ها هم موثر است. این واکسن به افرادی که قصد سفر به کربلا یا حج را دارند هم توصیه می‌شود. دومین واکسن، واکسن هموفیلوس است که در چند سال اخیر وارد واکسیناسیون کشوری ما شده است. به صورت پنتاوالان همراه واکسن سه گانه و هپاتیت B. به کودکان داده می‌شود.
وی با بیان اینکه یکی از نشانه‌های عفونت گوش میانی و عفونت گوش خارجی که در هر دو مورد مشترک است، درد گوش است، اظهارداشت: اما عفونت گوش خارجی همراه ترشح و درد بسیار شدید است به طوری که شخص اجازه دست زدن به لاله گوش را نمی‌دهد؛ اما عفونت گوش میانی، درد گوش به دبنال سرما خوردگی اتفاق می‌افتد. درد، شب‌ها بیشتر است. با مصرف دارو و با گذشت زمان معمولا عفونت بهبود می‌یابد، عفونت گوش میانی در کودکانی که از نظر ایمنی سالمند، اغلب گذراست و عارضه‌ای ندارد.
برقعی در ادامه تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا اجازه آنتی بیوتیک درمانی حتی در مواردی که عامل بیماری باکتری است، داده نمی‌شود. در این کشور‌ها پزشک به فواصل کوتاه بیمار را معاینه می‌کندو اگر لازم باشد برای کنترل تب، داروی تب بر تجویز می‌کند. با معاینه دو روز یک بار کودک توسط پزشک، سیر و روند بیماری کنترل می‌شود. بالای ۹۷ - ۹۸ درصد عفونت‌ها بهبود می‌یابند. در سیر بیماری ممکن است پرده گوش پاره شده و ترشحات خارج شوند و سوراخ هم طی چند روز بسته می‌شود و اگر بعد از یکی دو هفته پزشک معاینه کند، محل را کاملا سالم مشاهده می‌کند.
این متخصص گوش و حلق و بینی در پایان اظهارداشت: در کشور ما این امکان وجود ندارد بنابراین در مواقع لزوم آنتی بیوتیک تجویز می‌شود و بعد از دوره درمان با آنتی بیوتیک، پزشک بیمار را معاینه می‌کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت