هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداریهای تلفنی و اینترنتی
رئیس پلیس فتا استان قم نسبت به کلاهبرداری های تلفنی و اینترنتی هشدار داد.
سرهنگ مهدی فرازپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به وضعیت کلاهبرداریهای تلفنی اظهار داشت: باتوجه به اینکه آمار کلاهبرداریهای تلفنی کمی کاهش پیدا اما هنوز هم قربانی میگیرد.
فرازپور با تأکید براینکه 99 درصد تماسهای تلفنی که به اسم سازمانها و ادارات و برنده شدن است از داخل زندان صورت میگیرد، گفت: پس از برقراری ارتباط زندانی با قربانیان تلفنی مابقی تمهیدات مالی کلاهبرداری با شرکای زندانی در خارج از زندان انجام میپذیرد.
رئیس پلیس فتا استان قم بیان کرد: اشخاصی که گوشیهای اپل (آیفون) دارند سطح دانش خود را در زمینه راهاندازی و استفاده بالا نمیبرند و معمولا برای دسترسی به خدمات این برند گوشی، ازجمله فعال کردن اپل آیدی و خرید گیفت کارت از طریق خدماتدهندگان مجازی و حقیقی در فروشگاهها و اصناف مربوطه انجام میدهند.
وی عنوان کرد: با ارتقاع دانش از خطرات بعدی پیشگیری کنید. این را به صراحت عرض میکنم، کارتی که برای فعالسازی اپل آیدی و گیفت کارت اپل خریداری کرده و فکر میکنید که انحصارا برای شماست، خیر اینگونه نیست؛ یک نسخه دیگر آن در جای دیگری موجود است. این امکان وجود دارد که دیتای شما روی آیکلود از دسترس خارج شود.
فرازپور با بیان اینکه مخاطبان شبکههای اجتماعی و هچنین مخاطبان ایتا هوشیار باشند، تصریح کرد: به اسم پشتیبانی ایتا شما را فریب ندهند. به محض دریافت کد تأیید به مخاطبانتان دسترسی پیدا کرده و با یک پیام درخواست پول میکنند.
رئیس پلیس فتا استان قم بر ضرورت استفاده از رمز دو مرحلهای در دسترسیهای سایبری تأکید کرد و اظهار داشت: ما توصیه داریم در صورت داشتن شبکه اجتماعی و پیامرسان، حتما مرز دو مرحلهای آنها را فعال کنید و به پشتیبانیهای جعلی نیز توجه نکنید.
وی با اشاره به اینکه برای خرید اینترنتی از فروشگاهای معتبر خرید کنید، افزود: شاید خرید 200 الی 500 تومان مبلغی نباشد، اما به هر حال یک پرونده و سردرگمی ایجاد میکند. بنابراین در خریدهای اینترنتی به اعتبار فروشگاه مراجعه شده توجه نمایید که حتما آدرس فیزیکی و شماره موبایل در آیدی داشته باشد در غیر این صورت خرید نکنید.
فرازپور اذعان کرد: حتیالامکان وسایل ممنوعه، لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد خوراکی (مایعات و جامدات) را از فروشگاههای اینترنتی خرید نکنید.
رئیس پلیس فتا استان قم بیان کرد: ارسال لینکهای آلوده در بستر پیامکها و پیامرسانهای شبکههای مخابراتی 80 درصد افت داشتهایم که توسط اجرای سیاستهای الزامی اتفاق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: لینکهای آلوده در پیامرسانها مخابراتی از نرمافزار دیوار کوچ کرده است. افراد دیگر نیز میتوانند با شماره شما کد تأیید دیوار را بگیرند و دیوار جدید راهاندازی کند و آگهیهای جعلی بگذارد. بنابراین ورود به هر لینکی که از بستر نرمافزار دیوار میآید ممنوع است.
فرازپور عنوان کرد: با انتشار شماره تماس در مغازهها، اصناف، رستورانها و همه مکانهای خدماتی شماره شما قابل دسترسی و کلاهبرداری قرار میگیرد.
رئیس پلیس فتا استان قم در تشریح ملاحظات ارز دیجیتال گفت: در مبحث ارزهای دیجیتال اختیار با خود مردم است اما برای ورود به هرجایی میبایست ملاحظات را نیز درنظر گرفت. خرید اعتبارات (تکن) در شبکهها ارز دیجیتال و صرافیهای خارجی و تکنهایی که ناشناس هستند اساسا کار درستی نیست و به دانش مخصوص خود نیاز دارد.
وی تصریح کرد: رهگیری تراکنشهای مبتنی بر شبکههای رمز ارزی در خارج از ایران است. صرافیهای داخلی امنتر است چون احراز هویت شکل میگیرد. اما چنانچه کیف پول(وَلت) صرافیهای خارجی خارج شود هیچ دسترسی وجود ندارد و رهگیری آن مشکل است.
فرازپور گفت: توصیه ما به افراد علاقهمند در این زمینه این است که در صرافیهای داخلی کار کنید. به جذب سرمایهها اکیدا توجه نکنید، چراکه درصورت برداشت پول و کلاهبرداری دست شما به هیچجایی نمیرسد. اگر مسیری برای بازیابی میزانی از سرمایه اولیه و سود شما وجود دارد اقدام کنید، در غیر این صورت کاملا رها کنید.
دیدگاه تان را بنویسید