باشگاه خبرنگاران: مراسم تشییع پیکر سعید کشنفلاح استاد عرصه تئاتر هنر ایران، در حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این مراسم که با حضور خانواده این هنرمند فقید، مهدی شفیعی و نیز تعدادی از پیشکسوتان اهالی تئاتر از جمله ایرج راد، محمود عزیزی و مدیران تماشاخانهها برگزار میشد، آیاتی از قرآن کریم تلاوت شد.
به دلیل همزمانی این برنامه با ایام سوگواری محرم، بخشی از مراسم تشییع هنرمند و مدرس هنر ایران سعید کشن فلاح به مداحی و مرثیهخوانی برای سالار شهیدان اختصاص داشت. در این مراسم، رسالت بوذری (مجری)، از برادر شهید و درگذشته کشن فلاح یاد کرد. محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری پس از قرائت بخشی از زیارت عاشورا و عرض تسلیت به خانواده این هنرمند مرحوم و جامعه هنری گفت: امیدوارم خداوند روح بزرگوار مرحوم کشن فلاح را با حضرت امام حسین (ع) و برادر شهیدشان محشور نماید. وی افزود: آن مرحوم دارای شخصیتی مومن و مجاهد بود. متاسفم که حالا باید از ایشان با فعل ماضی یاد کنم. وی همیشه در حال کار و تلاش و خدمت به مردم و هنر کشور بود. با شهرت بیگانه بود و به همین دلیل رسانه های ما به یک انتشار خبر درگذشت و اعلام مراسم تشییع اکتفا کردند!
رئیس حوزه هنری اظهار داشت: حق این هنرمند ادا نشده است و شاگردانش از هنرمندان ارزشمند و بنام هنر کشور هستند. این هنرمند را ما هم به خوبی نشناختیم. سالن نمایشی حوزه هنری با تلاشهای فراوان مرحوم کشنفلاح ایجاد شد. نتیجه سالها تدریس او در دانشکده هنر، هنرآموختگان بسیار متعهدی هستند. مومنی شریف در پایان با اشاره به بیماری سعید کشن فلاح گفت: وی با اینکه بیمار بود اما به فعالیت هنری خود ادامه می داد و در بستر منتظر مرگ نبود. در زمان بیماری، خانم فلاح همسرشان همیشه در کنارشان بود و از او مراقبت میکرد. مرحوم کشن فلاح حتی در روزهای تاسوعا و عاشورا در سوگواری شرکت کرد. در ادامه، تاجبخش فناییان از اهالی تئاتر با توصیف شخصیت این هنرمند گفت: سعید هم مهربانی کرد و هم نامهربانی. هم مهربانی دید و هم نامهربانی. وی بسیار پاک و با ارزش بود. خداوند سعید کشن فلاح را رحمت کند.
محمود عزیزی نیز با اشاره به خدمات سعید کشن فلاح گفت: هرجا بحث راه انداختن سالن نمایشی، آموزش و خدمت بود؛ مرحوم کشن فلاح حضور داشت. یک تنه بارها ایستاد تا پایه های تئاتر پابرجا بماند. سعید صاف و پاکدل بود. باید ذهن هایمان را شستشو دهیم و تنگ نظری را کنار بگذاریم و خوبی های او را قدر بدانیم. دکتر اکرمی رئیس دانشکده سینما و تئاتر سخنران بعدی مراسم بود. وی اظهار داشت: برگ زرین دیگری از اهالی هنر به خزان پیوست. مرحوم کشن فلاح از هنرمندان متعهد و رنجدیده پس از انقلاب بود. ایشان تمام فرصت کاری و زندگی خود را در راه اعتلای هنر کشور صرف کردند و این کاری بسیار ارزشمند است. اکرمی افزود: مرحوم کشن فلاح شاگردان و هنرمندان زیادی را پرورش دادند و تربیت کردند که انشاءالله ادامه دهنده راه ایشان باشند. ایشان به عنوان یک معلم، رسالت خود را به نحو احسن انجام دادند. ای کاش در زمان حیات هنرمندانمان آنها را دریابیم و فقط زمان خزان زندگیشان جمع نشویم. هنرمندان سنگ زیرین آسیاب هنر کشورند و ناملایمات و سختی را آنها تحمل میکنند. بیایید حداقل خودمان قدر خودمان را بدانیم. چرا تا هستیم قدر خودمان و هنرمندان دیگر را ندانیم؟
اکرمی در ادامه عنوان کرد: اگر خودمان قدردان هنرمندان نباشیم، چه کسی قدردان خواهد بود؟! متاسفانه با اینکه مدعی هستیم انقلاب ما فرهنگی بوده است، اما از نظر هنری، هنرمندان ما مظلوم واقع شدهاند. در فضای هنر باید آزادی وجود داشته باشد، باید هنرمند بتواند آزادی بیان داشته باشد. باید اهالی فرهنگ و هنر خودشان با هم خوب باشند و تا زنده هستند از هم یاد کنند. باعث تاسف است که هنرمندان با ارزشی همچون مرحوم کشن فلاح، علاوه بر رنج بیماری، ناراحتی و فشار روحی هم داشته باشند. مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار بود امروز با آقای مرادخانی در این مراسم باشیم که ایشان به دلیل حضور در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس، در ادامه به مراسم خواهند پیوست. شفیعی به نمایندگی از اصغر همت و ایرج راد به خانواده کشن فلاح و اهالی هنر تسلیت گفت و اظهار داشت: نسل جوان امروز تئاتر فعالیت و حضورشان در عرصه تئاتر را مدیون آموزش و تدریس آن مرحوم هستند. من وی را برای حضور در جلسات مرکز هنرهای نمایشی دعوت کردم و البته به دلیل وضعیت جسمانی ایشان احساس شرمندگی کردم. ولی او با وجود اینکه روی ویلچر بودند، در تمامی
جلسات به همراه همسرش شرکت میکرد. پس از مداحی و بجا آوردن نماز میت، پیکر این هنرمند فقید و مدرس عرصه تئاتر به بهشت زهرا (س) منتقل شد.
دیدگاه تان را بنویسید