توضیحات مبهم فرجی درباره توقیف «رحمان ۱۴۰۰»

کد خبر: 936103

مدیرکل دفتر سینمای حرفه‌ای درباره تأخیر در توقیف فیلم «رحمان ۱۴۰۰» توضیحاتی ارائه کرده که گنگ و ناکافی است. باید مشخص شود این تخلف در کل کشور صورت گرفته یا مختص پایتخت است و اگر محدود به تهران بوده، در کدام سالن رخ داده است؟

توضیحات مبهم فرجی درباره توقیف «رحمان ۱۴۰۰»

خبرگزاری فارس: اکران فیلم «رحمان ۱۴۰۰» که از یک ماه قبل آغاز شده، طبق مفاد ماده ۱۸ آیین نامه نظارت بر نمایش فیلم موقف شده است.

منوچهر هادی کارگردان «رحمان ۱۴۰۰» در واکنش به توقیف فیلمش نوشته است: دو روز در وزارت ارشاد برای اکران مجدد فیلم [حضور یافته‌ام و]تمام تلاشم را خواهم کرد.

او مدعی شده که فیلمش به راحتی ۶۰ میلیاردی می‌شده و متوقف شدن این روند را حاصل «دشمنی‌ها و حسادت‌ها و کج‌فهمی‌ها» دانسته است. هادی همچنین وجود شوخی‌های جنسی در «رحمان ۱۴۰۰» را رد کرده و آن‌ها را «شوخی‌های بامزه» دانسته است!

در حالی که کارگردان «رحمان ۱۴۰۰» نسبت به رفع ابهام و اکران فیلمش ابراز امیدواری کرده، محمدرضا فرجی مدیرکل دفتر سینمای حرفه‌ای در این باره گفته است: درباره همه فیلم‌های سینمایی که پروانه نمایش می‌گیرند، بنای ما بر حرفه‌ای بودن تهیه‌کننده و پخش‌کننده است و تاکید دارم در طول سال‌هایی که در این سمت کار می‌کنم، چنین اتفاقی نیفتاده بود و همه تهیه‌کننده‌ها و پخش‌کننده‌ها به دلیل اهمیت موضوع، قوانین را رعایت می‌کنند.

وی ادامه داده: در اکثر سالن‌ها فیلم «رحمان ۱۴۰۰» همان نسخه‌ای که مورد تایید ما بوده و اصلاحات کامل انجام شده نمایش داده شده است، با توجه به اینکه بازرسان سازمان سینمایی معمولا به صورت تصادفی در سالن‌های سینمایی حضور پیدا می‌کنند، متأسفانه در هفته اخیر متوجه شدیم در برخی از سالن‌های سینما نسخه‌ای که به صورت کامل اصلاح نشده بود، اکران شده است.

این مقام مسئول در سازمان سینمایی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه این اشتباه متوجه چه فردی است، توضیح داده است: فعلا از نظر حقوقی پخش‌کننده و تهیه‌کننده باید پاسخگوی این اتفاق باشند و ما هم در حال بررسی این موضوع هستیم.

فرجی تاکید دارد: انتظار ما بر اخلاق حرفه‌ای داشتن تهیه‌کنندگان، پخش‌کنندگان و حتی کارگردان فیلم‌ها در اجرای ضوابط و مقررات و آیین‌نامه‌های اجرایی مصوب است و سینما نباید به خاطر یک سهل انگاری دچار آسیب شود.

به گزارش فارس، توضیحات مدیرکل دفتر سینمای حرفه‌ای درباره تأخیر در توقیف نمایش نسخه اصلاح‌نشده «رحمان ۱۴۰۰» مبهم و ناکافی است.

فرجی گفته بازرسان سازمان در «هفته اخیر» متوجه این موضوع شده‌اند، اما چه روزی؟ دقیقا مشخص نیست. «رحمان ۱۴۰۰» فقط در روز جمعه ۲۳ فروردین بیش از یک میلیارد تومان فروخته است؛ اگر ناظران سازمان زودتر از این موعد متوجه تخلف شده‌اند، چرا توقیف به تعویق افتاده است؟

پرسش جدی‌تر این است که در کدام سالن‌ها نسخه نمایش داده شده، نسخه اصلاحی نبوده است؟ باید نام سالن‌ها یا پردیس‌های سینمایی در راستای شفاف‌سازی اعلام شود. به عنوان مثال باید مشخص شود این تخلف در کل کشور صورت گرفته یا مختص تهران است؟ اگر محدود به تهران بوده، در کدام سالن رخ داده است؟ فرضاً اگر این تخلف در پردیس سینمایی کوروش (متعلق به علی سرتیپی، تهیه‌کننده رحمان ۱۴۰۰) صورت گرفته باشد، دیگر معمایی برای حل‌کردن باقی نمی‌ماند. ضمن اینکه این پردیس سینمایی رکورد بیشترین تماشاچی را در ایام نوروز به خود اختصاص داد. در چنین شرایطی انتظار می‌رود نظارت بیشتری روی این پردیس وجود داشته باشد.

همچنین باید توضیح داده شود که تکلیف سهم تهیه‌کننده و پخش‌کننده از بلیت‌فروشی در سالن‌هایی که تخلف کرده‌اند، چه می‌شود؟ آیا این مبالغ به عنوان جریمه، مصادره می‌شود؟ آیا به دیگر فیلم‌های اکران نوروزی که حق آن‌ها در اکران تضییع شده، اعطا می‌شود؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد