سرویس فرهنگی فردا : امین کفاش زاده کارگردان مستند «کفشهای جامانده بر ساحل» با موضوع شهید طیبه واعظی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «نسیم آنلاین»، در خصوص ساخت این مستند گفت: زمانی که ساخت این مستند از جانب آقای مهدی مطهر به عنوان تهیه کننده اثر به من پیشنهاد شد با این شرط کار را شروع کردم که ابتدا به سراغ یک تحقیق نسبتاً مفصل بروم و ببینیم این سوژه چه میزان کشش دراماتیک دارد و بعد کار را قبول کنم.
وی در همین خصوص ادامه داد: پس از انجام مراحل تحقیق من احساس کردم این قصه مدام مرا به سمت خودش می کشد.البته این مستند تنها قصه ی شهید طیبه واعظی نیست بلکه داستان ایشان به همراه شهید ابراهیم جعفریان همسرشان و همچنین برادر این شهید و همسر برادرش نیز هست.
کفاش زاده در خصوص ویژگی مهم این شهیدان گفت: نکته بارزی که در زندگی خانواده واعظی وجود دارد انتخاب عاقلانه و آگاهانه ی راه مبارزه توسط این خانواده است. این خانواده از لحاظ هوش در سطحی بوده اند که پس از شهادت برادر شهیده واعظی از طرف دانشگاه به این خانواده تماس می گیرند و اعلام آمادگی می کنند که بدون کنکور دو نفر از اعضای این خانواده را بورس تحصیلی کنند. این خانواده با داشتن چنین قابلیت هایی راه مبارزه با رژیم ظالم شاه را انتخاب می کند.
کاگردان این مستند افزود: هدف این خانواده فرهنگ سازی بوده است. در جایی شهید ابراهیم جعفریان می گوید ما اگر شاه را بکشیم چیزی تغییر نمی کند بلکه از او یک اسطوره ساخته ایم و به سرعت ظالم دیگری جای او را می گیرد.
وی در خصوص زاویه نگاه به این قصه ادامه داد: ما در این مستند تلاش کرده ایم وجه دراماتیک و داستانی شهیده طیبه واعظی را روایت کنیم. ما کوشیده ایم با به تصویر کشیدن کودکی تا شهیادت این شهید بزرگوار بیش از آن که به بحث شکنجه درون زندان بپردازیم به وجه انسانی و روایت عاطفی این خانواده با هم بپردازیم.
کفاش زاده در پایان ضمن تشکر از خانواده این شهیدان گفت: این خانواده همین امروز هم نمونه انسان هایی با اخلاق و مؤمن هستند. زمان انجام تحقیقات و ساخت کار کمک های معنوی فراوانی از جانب این خانواده به ما شد که جا دارد از آن ها فراوان تقدیر کنم.
دیدگاه تان را بنویسید