واکنش جنتی‌به عضویت دولتی‌هادر"فیس‌بوک"

کد خبر: 323270

جنتی در پاسخ به این سوال که گزارش جهانی نشان می دهد که عضویت برخی مسئولان در فیس بوک رویکرد مثبتی برای توسعه کشور است گفت: طبعا این سیاست ادامه پیدا می کند و دولت مصمم است که این شرایط هم چنان ادامه داشته باشد و مقطعی و یا محدود و متوقف نشود و این روش را کماکان ادامه خواهد داد.

تسنیم: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که عضویت مسئولان دولتی در "فیس‌بوک" متوقف نمی‌شود.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص برنامه دولت جهت جبران کسری بودجه فرهنگ اظهار داشت: بر اساس تبصره 14 که به مجلس تقدیم کردیم مقرر شد کل دستگاه‌هایی که از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند در پروژه‌های عمرانی یک درصد به فعالیت عمرانی و یک درصد به فعالیت‌های هنری اختصاص دهند.

وی با بیان اینکه ماهیت کشور ما یک ماهیت فرهنگی و هنری است و ایجاب می‌کند که در پروژه‌های دولتی اثری از معماری هنری نیز وجود داشته باشد، گفت: این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است، منتهی در مجلس شورای اسلامی مورد مخالفت کمیسیون تلفیق قرار گرفت و در صحن مجلس به دلیل این مخالفت این تبصره حذف شد.

وزیر ارشاد ادامه داد: البته مجلس سقف بودجه را اضافه کرده است که امیدوار هستیم قابل تامین باشد که اگر این بودجه به صورت صددرصد به دستگاه‌ها تخصیص یافت فعالیت‌های فرهنگی متناسب با کشور را نیز ادامه خواهیم داد.

جنتی در خصوص شعار دولت مبنی بر گشایش در مطبوعات و آزادی عمل رسانه‌ها نیز اظهار داشت: ما تقریبا بدون وقفه هفته‌ای یکبار در جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات حضور داریم و در هر جلسه تعداد قابل توجهی از نشریات که زمینه فعالیت خود را در کشور فراهم کردند مجوز جدید گرفته‌اند و حتی تعدادی از آنها که از سال 85 یا قبل از آن منتظر مجوز بودند تعیین تکلیف کردیم.

به گفته وی دولت مصمم است که در چارچوب قانونی آزادی‌هایی را برای فعالیت رسانه‌ها تضمین کند و قانون اساسی تصریح کرده است که مطبوعات در بیان مطالب آزاد هستند مگر آنکه منع قانونی داشته باشند و ما نیز براساس مر قانون عمل می‌کنیم.

وزیر ارشاد با بیان اینکه ممکن است در برداشت قانون اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد، اظهار داشت: هیئت نظارت بر مطبوعات 7 عضو دارد و فقط 2 عضو آن از دولت هستند . به هر حال گاهی ممکن است در برداشت از قانون اختلاف‌نظرهایی باشد اما نظر اکثریت ملاک است و دیدگاه دولت در این باره کم است.

جنتی در ادامه در پاسخ به این سوال که حذف فیلم "من عصبانی نیستم" به دلیل هجمه اصولگرایان به این فیلم بوده است، تاکید کرد: خود تهیه‌کننده این فیلم تصمیم گرفت که چون ممکن است برخی از جوایز این جشنواره را بگیرد و بر این اساس نیز برخی از مسئولان تحت فشار قرار گیرد تصمیم گرفتند که از مرحله ارزیابی حذف شود و هیچ هجمه‌ای از جانب اصولگرایان ندیدیم که فیلم حذف شود.

وی در پاسخ به این سوال که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم این امید بود که برخی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب مجوز فعالیت بگیرند اما اینگونه نشده است، گفت: ما در این دولت هیچ روزنامه‌ای را نبستیم فقط روزنامه بهار توقیف شد که بنده هم به عنوان عضو هیئت نظارت بر مطبوعات مخالف توقیف کردن این روزنامه بودم و اعتقاد داشتم که اگر تخلفی صورت گرفته که البته مقاله منتشر شده ممکن بود از دست روزنامه در رفته باشد مجازات‌های دیگری در نظر گرفته شود و همانگونه که می‌دانید مدیر مسئول این روزنامه نیز داوطلبانه مدتی این روزنامه را تعطیل کرد بنابراین ما هیچ روزنامه‌ای را توقیف نکرده‌ایم.

در ادامه خبرنگاری از وزیر ارشاد در خصوص علت توقیف نشریه یالثارات پرسید که جنتی پاسخ داد: این نشریه سابقه طولانی در تذکر گرفتن داشته است که حتی اعضای قدیمی هیئت نظارت بر مطبوعات می‌گفتند که این نشریه بارها تذکر کتبی گرفته بود و براساس آیین‌نامه نیز اگر روزنامه یا نشریه‌ای 3 بار تذکر کتبی بگیرد بار چهارم اقدام شدیدتری علیه آن صورت می‌گیرد.

جنتی تصریح کرد: یالثارات نظر جمع اعضای هیئت نظارت بوده و نه نظر دولت.

وی در پاسخ به این سوال که اخیرا گزارش جهانی ارائه شده است که در آن از نحوه فعالیت روزنامه‌نگاران و همچنین عضویت برخی مسئولین در فیس‌بوک به عنوان نکته مثبت در توسعه کشور یاد شده است، اظهار داشت: طبعا این سیاست ادامه پیدا خواهد کرد و دولت مصصم است این شرایط دامه داشته باشد و در مقطعی متوقف و یا محدود نشود و این روش کماکان ادامه می‌دهیم.

وزیر ارشاد در خصوص فیلم رستاخیز و نحوه تامین بودجه این فیلم نیز گفت:‌ بنده این فیلم را دیده بودم و از 9 سال پیش در جریان ساخت آن قرار داشتم.

جنتی افزود: این فیلنامه در رابطه با حماسه عاشورا ساخته شده بود و در این زمینه نیز نظر بسیاری از شخصیتهای حوزوی را گرفته بود و از نظر تاریخی مشکلی نداشته و منطبق با تاریخ صحیح عاشورا تدوین شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از علما فیلم رستاخیز را تائید کرده بودند اظهار داشت:‌ در متن فیلم هیچ تحریفی صورت نگرفته بود و یکی از فیلم‌هایی که جوایز را درو کرد فیلم رستاخیز بود.

وزیر ارشاد افزود: بخشی از بودجه این فیلم را شیعیان خارج از کشور تامین کردند و بخشی دیگر را وکلای آیت‌الله سیستانی را تامین کرده بودند و بخش دیگر را نیز کارگردان و تهیه‌کننده این فیلم.

جنتی افزود: البته شاید این فیلم از نظر محتوایی اشکالاتی داشته است . مثلا در خود واقعه عاشورا و روز عاشورا آنچه که بیشتر در فیلم دیده می‌شد حماسه بود و به عنوان مثال وضعیت زنان و کودکان در خیمه و یا حالت لطف خاص امام حسین (ع) به فرزندانشان در این فیلم به تصویر کشیده نشده بود و در کل فیلم خوبی از نظر کارشناسان به حساب می‌آمد.

وی در خصوص اینکه عضویت در فیس بوک جرم اعلام شده و مسئولین عضو آن هستند، اظهار داشت: یکی از مقام های قضایی اعلام کرده بودند که عضویت در فیس بوک جرم نیست، چرا که برخی معتقدند چون فیس بوک فیلتر است، کسانی که فیلتر را دور بزنند و بشکنند جرم است، نه عضویت در فیس‌بوک.

وزیر ارشاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا جایزه ویژه رئیس‌جمهور به هیچ فیلمی در جشنواره فیلم فجر اختصاص نیافت، گفت: رئیس محترم جمهور در پیام خود به جشنواره فیلم فجر که اعلام کردند که ما آمادگی دادن یک جایزه بزرگ را به بهترین فیلم داریم. منتهی ایشان شاخص‌هایی برای تعیین این جایزه اعلام کرده بودند که توسط آقای نهاوندیان نیز شب گذشته در مراسم اختتامیه عنوان شد. مثلا اینکه فیلم‌هایی که در زمینه اعتدال و مقابله با خشونت و افراطی‌گری مورد نظر باشد واجد گرفتن جایزه است اما فیلم‌های رسیده نتوانست نظر رئیس‌جمهور را جلب کند.

جنتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند که هیئت داوران جشنواره فیلم فجر در برخی موارد قضاوت زیادی داشته‌اند، اظهار داشت: اینگونه نیست من فکر می‌کنم هیئتی که برای داوران انتخاب شده بود از هر جهت تخصص لازم را داشتند ما نیز به رای آنها احترام می‌گذاریم و قطعا دلایل سیاسی در انتخاب فیلمها در کار نبوده است. هیئت داوران آگاهانه و حرفه‌ای انتخاب شده بودند و هیچ دیکته‌ای نیز به آنها صورت نگرفته بود.

وی در خصوص برنامه‌های دولت جهت ارتقای دیپلماسی فرهنگی کشور نیز گفت: ما نتوانستیم هم‌پایه دیپلماسی خارجی پیش برویم و در سیاست خارجی نقش وزارت‌خارجه نقش برجسته‌ای بود.

وزیر ارشاد افزود: دیپلماسی فرهنگی یکی از سیاست‌های مهم دولت است که از روز اول نیز مورد برنامه‌های من قرار گرفت. اما در این زمینه ما باید به دنبال زمینه‌های فرهنگی در زمینه برقراری ارتباط با مراکز و نهادها و هنرمندان خارج از کشور باشیم.

جنتی افزود: در بسیاری از همایش‌های هنری در داخل نیز باید از سفرا و رایزنهای فرهنگی که مقیم خارج هستند دعوت کنیم.

وی درباره اینکه گفته می‌شود پایگاه اطلاعاتی خبرنگاران (سمان) مربوط به دولت گذشته بود و این دولت هیچ علاقه‌ای برای ادامه این سیاست ندارد، گفت: من اطلاعی در این زمینه ندارم.

وزیر ارشاد افزود: اگر منظور شما فعالیت سایتهای مختلف خبری باشد باید بگویم که ما به برخی سایتها که مجوز فعالیت ندارند ضرب‌العجل تعیین کرده‌ایم که بیایند و مجوز بگیرند.

جنتی افزود: ما تا اول بهمن‌ماه فرصت داده بودیم تا سایت‌هایی که مجوز فعالیت ندارند نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند که متاسفانه هنوز هیچکدام از سایتها این کار را نکرده‌اند و قطعا کسانی که مجوز نگرفته‌اند سایتهای آنها براساس قانون بسته می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد