علل گرانی کالاهای اساسی اعلام شد
رئیس کمیته ویژه بررسی افزایش قیمت کالاهای اساسی مجلس برای ارزیابی علل عدم کنترل بازار و افزایش قیمت کالاها نتیجه بررسی این موضوع در این کمیته را تشریح کرد.
خبرگزاری مهر: حسن حسینی شاهرودی رئیس کمیته ویژه برای بررسی علل عدم کنترل بازار و افزایش قیمت کالاهای اساسی اظهار داشت: چالشهای بازار ارز، قیمت گذاری کالاها، نظارت بر بازار، تامین کالاهای اساسی، چگونگی توزیع کالاها، زنجیره توزیع از ثبت سفارش، تامین ارز، خرید از خارج، انتقال به خارج، ورود و ترخیص کالا تا توزیع مورد رصد کمیته قرار گرفت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه آسیبهای این حوزه مورد بررسی قرار گرفت، گفت: حلقههای مفقوده در این زنجیره بسیار زیاد است. در حقیقت همه این حلقهها منفصل از هم هستند. هر کسی در حوزه خود فعالیت کرده و از فعالیتش خشنود است، اما این حلقهها به یکدیگر متصل نیست. حلقه مفقوده در نظام توزیع این است که ارتباط معقولی بین حلقههای مختلف برای تأمین کالاهای اساسی وجود ندارد.
نماینده مردم شاهرود در مجلس ادامه داد: زمانی که ثبت سفارش در وزارتخانه صمت انجام میشود، باید به صورت آنلاین این ثبت سفارش خود را در بانک مرکزی نشان دهد و بعد از آن تخصیص ارز عینا در سازمان صمت و بانک عامل نشان داده شود این سامانه باید به گمرک متصل باشد تا کالایی که ثبت سفارش شده و ارز آن تخصیص داده شده است و به گمرک انتقال یافته است منشا ارز آن مشخص باشد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی گفت: باید انباری که این کالاها دپو شده باشد کاملا مشخص باشد تا سازمان صمت دقیقا بداند این کالاها در کجا وجود دارد. باید این سامانه به شبکه توزیع کالا و بازار متصل باشد و همه باید به این سامانه دسترسی داشته باشند.
حسینی این امر را موجب شفافیت اقتصادی خواند و گفت: در کشور ما هنوز این زنجیرهها به یکدیگر متصل نشده اند. اتصال دادن این سامانهها به یکدیگر کار سختی نیست، زیرا در هر حوزه سامانهای وجود دارد و فقط باید نخ تسبیحی این دانهها را به یکدیگر متصل کند.
وی دولت را مسئول پیوند دادن این زنجیرهها به یکدیگر خواند و گفت: دولت باید جایگاهی را به این منظور تعیین کند، به نظر میرسد دستگاهها به حال خود رها شده اند و همین عدم نظارت موجب سوءاستفاده ها، اختلاسها و فساد شده است.
حسینی تصریح کرد: اگر این سامانه به روز باشد هر زمان که عدد و رقم و یا اسم کالا عوض شد، سریعا دستگاههای مربوطه متوجه خواهند شد و اگر به عنوان مثال به جای کالای اساسی ماشینهای لوکس وارد شده همه دستگاهها به صورت آنلاین اطلاع پیدا خواهند کرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی تأکید کرد: در راستای حل این مشکل پیشنهاداتی مطرح شده است که قرار است با وزیر صنعت، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس گمرک مورد بررسی قرار گیرد تا به راهکار مشترکی برسیم و وفاقی بین مسئولان ایجاد شود، در غیر این صورت کمیسیون اقتصادی طرحی را تهیه خواهد کرد و در قالب تکلیف قانونی به دولت ابلاغ میکند.
دیدگاه تان را بنویسید