لاریجانی: تصویب نکنند، مجلس تصمیم می‌گیرد

کد خبر: 717309

رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم تصویب ممنوعیت واردات حدود ۸۰۰ کالای غیرضرور به کشور توسط دولت تأکید کرد.

خبرگزاری تسنیم: علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (دوشنبه 6 شهریور) در مراسم رونمایی از وبگاه خبری کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی، گفت: بنده در جریان مباحث کمیسیون ویژه هستم و در گذشته نیز که این کمیسیون تشکیل شده بود اقدامات موفقیت‌آمیزی داشت و کارهایی که به مجلس ارائه کرده بود حرکت رو به جلویی را نشان می‌داد.
وی افزود: امیدوارم در این دوره نیز با یک عزم قوی‌تر برخی از موانعی که برای تولید کشور وجود داشته و مورد تأکید مقام معظم رهبری است رفع شود.
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصل 44 به درستی اجرا نشده است، ادامه داد: مقام معظم رهبری اخیراً بار دیگر بر عدم اجرای صحیح آن تأکید کردند. به یاد دارم زمانی که مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود این مجمع 8 هدف اصل 44 را بررسی کرد که کدام یک از آنها محقق شده است. تقریباً در هیچ کدام از این اهداف اصل 44 قانون اساسی موفق نبوده است و تنها در یک بند تا حدی پیش رفته است. لاریجانی اظهار داشت: این چه سیاست‌گذاری است که قانون آن تصویب شده اما 8 هدف آن محقق نشده است در حالی که گفته می‌شود تمامی امکانات آن ارائه شده است لذا مشخص می‌شود که مسیر را اشتباه رفته‌ایم.
وی با بیان اینکه تأکیدات اخیر رهبری درباره اصل44 تکلیف کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی را سنگین می‌کند، افزود: باید مشخص شود که چگونه اموالی که از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل شده و کار را خراب کرده است ارجاع شود. رئیس مجلس ادامه داد: مشخص است واگذاری یک نیروگاه به وزارت دفاع یا بنیاد شهید یا دستگاهی که هیچ تعریفی برای آن وجود ندارد کار اشتباهی است لذا باید بررسی شود که از چه رخنه‌ای استفاده و این اقدامات صورت گرفته است، باید این ایرادات بررسی شود که آیا این واگذاری‌ها صد درصد غیرقانونی بوده و یا برای رد دیون واگذار شده است لذا مشخص است که رخنه‌ای وجود داشته که از آن سوء استفاده شده است و باید این رخنه بسته شود. لاریجانی با بیان اینکه باید فشار آورده شود تا دستگاه‌های مختلف روی ریل اصلی قرار گیرند، تصریح کرد: این موضوع سبب می‌شود که فضا برای کار فراهم شود البته این موضوع که ممکن است شرایط بخش خصوصی فراهم نباشد همیشه وجود دارد چرا که بخش خصوصی ایران همانند سایر کشورها خیلی ممحض نیست و باید با ارائه تسهیلات به آنها کمک شود تا بتوانند در ریل اصلی قرار گیرند.
وی با اشاره به بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: برخی کشورها مدل‌های خاصی در بخش مالیات بر ارزش افزوده دارند و کشوری همانند کره جنوبی مدل اخذ مالیات بر ارزش افزوده خود را از کشور آلمان گرفته است و از این روش بسیار راضی است.
رئیس مجلس ادامه داد: اخذ مالیات از زنجیره مشکلاتی ایجاد کرده است اما معاون وزیر اقتصاد وقت در جلسه‌ای با بنده اظهار کرد که تمامی کشورها به جز یکی دو کشور مالیات را به صورت زنجیره‌ای اخذ می‌کنند.
لاریجانی با بیان اینکه هم اکنون تولیدکننده‌ها از نحوه اخذ مالیات از ارزش افزوده از زنجیره‌ها ناراحت هستند، اظهار کرد: تولیدکنندگان اظهار می‌کنند که اکنون که برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و بازگشت آن با مشکلات وتأخیرهای زیادی مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه باید صندوق مکانیزه فروش در فروشگاه‌ها قرار گیرد، افزود: می‌توان در جلساتی با اتاق اصناف بررسی کرد که به چه ابزاری برای مکانیزه کردن صندوق‌ها نیاز دارند و این امکانات در اختیار آنها قرار داده شود البته باید روی این موضوع بحث دقیقی صورت گیرد چرا که می‌تواند عامل مهمی در رکود تولید باشد.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه اگر درست، ثابت و شفاف مالیات اخذ شود مردم می‌فهمند که چگونه باید سرمایه‌گذاری کنند، ادامه داد: اکنون با هر گروه از تولید‌کنندگان جلسه‌ای برگزار می‌شود همه آنها از نحوه اخذ مالیات بر ارزش افزوده ناراحت هستند.
لاریجانی با بیان اینکه باید در حوزه واردات و صادرات کار انقلابی صورت گیرد، یادآور شد: چرا باید اجازه داده شود که کالاهایی که در داخل تولید می‌شوند از خارج از کشور وارد شوند. وی افزود: ایران کشوری نیست که سیستم آن باز باشد و تولید آن مرحله به مرحله در حال حرکت رو به جلو است.
رئیس مجلس ادامه داد: اگر نعمت‌زاده گفته که حدود 800 قلم کالا نیازی به واردات ندارد باید به دولت گفته شود که یا ممنوعیت واردات این 800 کالا را تصویب کند یا خود مجلس در این باره تصمیم‌گیری کند.
لاریجانی با بیان اینکه باید به وزیر اقتصاد گفته شود که تا حدود یک ماه دیگر درباره ممنوعیت این کالاها تصمیم بگیرد یادآور شد: اگر این موضوع در دولت تصویب نشد مجلس درباره آن تصمیم می گیرد البته باید همزمان با ممنوعیت واردات برخی کالاها درباره قاچاق کالا نیز فکر کرد اما باید تعرفه ها متوازن شود که بخش خصوصی بتواند کالا تولید کند.
وی افزود: باید از تولیدکنندگان حمایت شود و اگر وزارت صنعت قبول دارد که باید ورود حدود 800 کالا ممنوع شود در دولت درباره آن تصمیم‌گیری شود اما اگر در این باره تصمیم‌گیری نکند با توجه به اینکه بار مالی نداشته مجلس می‌تواند درباره آن تصمیم‌گیری کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به مسئله قاچاق کالا توجه شود، ادامه داد: وزارت اطلاعات گزارشی درباره قاچاق کالا به بنده ارائه کرد که گزارشی در 3 تا 4 مقطع 5 ساله است و وضعیت نفوذ‌هایی که در مرزهای داخل به بیرون از کشور است را نشان می‌دهد.
لاریجانی اظهار کرد: در 20 سال پیش حدود 8 مکان بود که در آن تبادل قاچاق صورت می‌گرفت و 5 سال بعد این موضوع 5 برابر شده و 5 سال پس از آن نیز 10 برابر شده و اکنون در تمامی مرزهای کشور ورود و خروج‌ صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه مجلس و دولت باید با یکدیگر درباره ورود و خروج کالا تصمیم بگیرند، افزود: باید بررسی شود که آیا در مرزهای سایر کشورها به این میزان ورود و خروج کالا صورت می گیرد؛ به نظر می‌رسد که با تساهل و رفتارهای نادرست اوضاع مرزها اینگونه شده و این سبب شده که کنترل مرزی کشور با مشکل مواجه شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای چرخیدن چرخ تولید باید 20 موضوع همزمان با یکدیگر حرکت کند، ادامه داد: موضوع قاچاق، تعرفه و مسائل بخش خصوصی باید با یکدیگر دیده شود و اگر با یکدیگر دیده نشود مشکلات زیادی ایجاد می‌شود.
لاریجانی با تأکید بر اینکه باید بسته‌هایی برای مسئله تولید تهیه شود تصریح کرد: اولویت قرار دادن بخش اشتغال اقدام بسیار درستی است که کمیسیون ویژه باید روی آن بررسی‌های لازم را انجام دهد تا مشخص شود که در چه بخش‌هایی می‌توان کمک کرد.
وی با اشاره به تهیه گزارش‌هایی درباره اجرای اصل 44 و حمایت از تولید از سوی کمیسیون ویژه تولید ملی برای قرائت در صحن علنی مجلس افزود: زمانی که این گزارش‌ها به صحن علنی ارائه می‌شود باید پیشنهادات برای اصلاح قانون همراه آن ارسال شود تا با استفاده از تبصره (1) ماده 49 نمایندگان نظرات خود را بیان کنند و در ریل کمیسیون قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید سخت‌گیری ها درباره قوانینی که تصویب شده و اجرا نمی شود، بیشتر شود تصریح کرد: هر 6 ماه باید از دستگاه‌ها گزارش گرفته شود که چرا کار جلو نرفته است و براساس ماده 236 آیین نامه داخلی می‌توان متخلفان را به مجلس معرفی کرد و اگر دستگاهی قانون را روی زمین گذاشته معرفی شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد