لطفا جیب بیتالمال را هزینه انتخابات نکنید
در هر انتخاباتي آن هم با گستردگي و حساسيت انتخابات رياست جمهوري شايد آنچه نقش اساسي در پيروزي يك فعال سياسي به غير از محبوبيت و برنامههاي وي ايفا ميكند، توانمندي تبليغاتي و امكانات است. انتخابات رياست جمهوري امريكا نمونه واضح و روشن چنين رويهاي است.
اينجاست كه ضرورت توجه به عدم استفاده از منابع مالي دولتي بيشتر از گذشته به چشم ميآيد. در حقيقت زماني كه دولت مستقر به عنوان يكي از رقباي انتخاباتي در صحنه حضور دارد، رعايت خط قرمز استفاده از منابع دولتي در رقابتهاي انتخاباتي بيش از گذشته به چشم ميآيد. شايد سخنان حسن روحاني رئيسجمهور در همايش چندي پيش مجريان انتخاباتي بيش از گذشته به چشم بيايد. رئيسجمهور در اين نشست تصريح كرد: «همه ما مراقب باشيم كه از امكانات عمومي و دولتي به نفع جناح يا فردي استفاده نشود، چرا كه اين امر حرام است، تمام اموال و امكانات دولت نه فقط قوه اجرايي، بلكه قوه مقننه، قوه قضائيه، نيروهاي مسلح و همه شركتها و دستگاههايي كه از اموال عمومي استفاده ميكنند، تريبونهاي عمومي، رسانه ملي، روزنامههاي عمومي، روزنامه و سايتهايي كه از بيتالمال اداره ميشوند، بايد بدانند كه در انتخابات نبايد براي يك فرد يا جناح خاص استفاده شوند.» چنين نكتهاي ضرورتي اجتناب ناپذير براي برگزاري هر انتخابات مردمي و با نشاطي خواهد بود، چرا كه در غيراين صورت هم رعايت امانت مردم نشده، هم زمينه براي هدف قرار دادن نظام و سلامت انتخابات از سوي معاندان داخلي فراهم شده است. كما اينكه در گذشته نيز بارها اين مسئله برخي سوءاستفادهها جهت حمله به نظام را فراهم كرد.
با وجود اينكه نفس سخنان رئيسجمهور مطلوب و قابل اعتنا است، اما نكاتي وجود دارد كه ضروري است در اين باره بيان شود. در حال حاضر بسياري از وزرا و مقامات دولت يازدهم از حزب اعتدال و توسعه ميباشند و اين حزب بيشترين سهم را در شكلگيري كابينه داشته است. از سويي در انتخابات رياست جمهوري سال 92، رئيسجمهور نامزد اصلي اين حزب بود و اين تشكل سياسي از معدود گروههايي بود كه به صورت جدي به حمايت از روحاني پرداخته بود.
مسلماً سخنان واعظي در اين جمع انتخاباتي هدفي جز فعاليت در حوزه انتخابات نميتواند داشته باشد. متأسفانه اين رويه غلط از سوي برخي مقامات دولتي كه به رئيسجمهور هم بسيار نزديك بودهاند، دنبال شده است. شايد معروف ترين نمونه در اين باره سخنان حسام الدين آشنا باشد كه محدود به يك مورد و دو مورد نبوده است. وي در حالي كه بخش زيادي از دولت درگير مشكلات خوزستان بوده است، طي واكنشي در مقابل اجلاس انتخاباتي مجمع نيروهاي انقلابي در توئيتر خود نوشت: 10 كانديدا درانتخابات به مثابه فوتبال كافي نيست؛ بايد يك دروازه بان هم استخدام كنيد، به خصوص براي مراقبت از غضنفرها. البته واكنشهاي آشنا به اين بار محدود نبوده است و نمونههاي فراواني از آن را ميتوان ذكر كرد.
بر اساس ابلاغيه مقام معظم رهبري در خصوص سياستهاي جامع انتخاباتي دخالت دولت به هر شكل و به هر نحو در انتخابات ممنوع است.
البته وزارت كشور تا كنون نشان داده است كه در اين باره جدي بوده و سخنان رحماني فضلي درباره جلوگيري از ورود پولهاي كثيف به انتخابات كه روز گذشته در جمع خبرنگاران بيان شد، مايه امیدواری است، با اين حال اتفاقات ماههاي باقي مانده به انتخابات نشان خواهد داد كه كل مجموعه دولت تا به چه اندازه و در اين مورد جدي هستند.
دیدگاه تان را بنویسید