سردار الیاس حضرتی، روزنامه‌نگار مورد «اعتماد» اصلاح‌طلبان/ از بی‌توجهی مشارکت تا ستاد انتخاباتی کروبی/ مرد موسس احزاب دوم خردادی

کد خبر: 520588

سردار حضرتی با پایان جنگ، سپاه را برای کاندیداتوری مجلس ترک کرد و توانست در مجلس سوم به عنوان تنها نماینده مردم رشت به مجلس برود.

سردار الیاس حضرتی، روزنامه‌نگار مورد «اعتماد» اصلاح‌طلبان/ از بی‌توجهی مشارکت تا ستاد انتخاباتی کروبی/ مرد موسس احزاب دوم خردادی
زندگینامه الیاس حضرتی
سرویس سیاسی فردا؛حانیه‌ سادات مومنی: الیاس حضرتی در سال ۱۳۴۰ در شهرستان هشترود متولد شد. او بعد از انقلاب در سازمان عقیدتی سپاه مشغول فعالیت شد و تحصیلاتش را تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت دولتی ادامه داد. حضرتی یکی از موسسین سپاه پاسداران گیلان و از افراد پیشرو در مبارزه با گروهک های مسلح از جمله سازمان مجاهدین خلق بود. وی مدت کوتاهی به فرماندهی سپاه گیلان منصوب شد و طی آن مدت سپاه گیلان توانست ارتفاعات استراتژیک مائوت عراق را فتح کند.
 الیاس حضرتی
ترک سپاه برای نمایندگی
سردار حضرتی با پایان جنگ، سپاه را برای کاندیداتوری مجلس ترک کرد. او توانست در مجلس سوم به عنوان تنها نماینده مردم رشت به مجلس برود. افتخارات جنگی و روحیه فرماندهیش در این انتخاب بی تاثیر نبود. وی همچنین در دوره های چهارم، پنجم نیز از طرف مردم رشت در مجلس حضور داشت؛ رقیب اصلی وی محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور دولت یازدهم بود که چهار بار نمایندگی مردم رشت را در کارنامه داشت و در چند دوره مجلس بطور مشترک با حضرتی رشت را نمایندگی کردند؛ در حالی که رشت با جمعیت چند صد هزار نفری در آن دوره ها یک یا نهایتأ دو نماینده در مجلس داشت او در مجلس ششم خواست تا به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شود که با بی مهری حزب مشارکت که خود یکی از موسسین آن بود مواجه شد.
زندگینامه الیاس حضرتی
بی مهری مشارکتی ها در انتخابات مجلس ششم
حزب مشارکت آن روزها حزب پر سر و صدای ایران بود که اگر از کسی حمایت می کرد، احتمالا آن فرد می توانست وارد مجلس شود. حزب مشارکت در آن سال افراد جدیدی را در لیست قرار داده بود که عمدتأ دانشگاهی بوده و سابقه هیچگونه کار اجرایی نداشتند. حضرتی با اینکه در لیست حزب مشارکت نبود، توانست با حمایت دیگر گروه های دوم خردادی در انتخابات پر سروصدا و مبهم مجلس ششم بیشتر از اکبر هاشمی رفسنجانی رای بیاورد. وی همچنین از متحصنین این مجلس بود. حضرتی برای انتخابات مجلس هفتم و هشتم نیز در لیست یاران خاتمی قرار گرفت؛ اما مورد استقبال مردم قرار نگرفت و از راه یابی به مجلس باز ماند. او در دوره های حضورش در مجلس شورای اسلامی مسئولیت هایی همچون نایب رئیسی کمیسیون اقتصاد و ریاست گروه پارلمانی ایران و فرانسه را به عهده داشت.
زندگینامه الیاس حضرتی
حضرتی و حزب گرایی
الیاس حضرتی از موسسین حزب همبستگی و چندی دیگر از احزاب اصلاح طلبان بود. وی به درخواست مهدی کروبی برای مشارکت در تأسیس حزب اعتماد ملی پاسخ مثبت داد و به عضویت شورای مرکزی این حزب درآمد. او در سال ۱۳۸۱ روزنامه اعتماد را بنا گذاشت و تا امروز به روزنامه نگاری مشغول است. حضرتی همچنین مدتی نیز ریاست فدراسیون ورزش های رزمی را به عهده داشت. هرچند که او سالهاست در قامت روزنامه نگار و سیاست مدار فعالیت می کند؛ اما سایت شخص وی همچنان او را سردار حضرتی می خواند. گفته می شود که یکی از رستوران هایی که غذای محلی گیلان را طبخ می کند و در شمال تهران است متعلق به الیاس حضرتی است و تبلیغات این رستوران در روزنامه اعتماد نیز درج می شود.
مواضع انتخاباتی 84 و 88
در حالی که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ احمدی نژاد و هاشمی به دور دوم انتخابات راه یافتند؛ اما در گیلان مهدی کروبی با صحنه گردانی حضرتی نفر نخست این استان شد.
با وجود اینکه در سایت شخصی الیاس حضرتی در خصوص انتخابات سال 88 آمده است وی به نشانه اعتراض به اینکه اصلاح طلبان همان اشتباهی را که در ۱۳۸۴ موجب شکستشان شد، تکرار کردند (شرکت همزمان دو کاندیدا) حاضر به همکاری با هیچکدام از دو کاندیدای اصلاح طلب نشد و صرفاً حرفه روزنامه نگاری را دنبال کرد؛ اما اسفند سال 87 خبری منتشر شد مبنی بر اینکه در جلسه شوراي ستاد انتخاباتي مهدي كروبي كه غلامحسين كرباسچي نيز در آن حضور داشت، الياس حضرتي به عنوان رئيس ستاد انتخاباتي كروبي در استان تهران انتخاب شد.
زندگینامه الیاس حضرتی
پشت صحنه مناظره کروبی و احمدی نژاد
دوستی با جزایری
شاید جنجالی ترین بخش از زندگی حضرتی دوستی وی با شهرام جزایری باشد که جزایری در دادگاه اعتراف کرد به الیاس حضرتی مبلغی به عنوان کمک! داده است. جزایری در دادگاهی که در سال 81 برای رسیدگی به پرونده اش تشکیل شد رسما اعلام کرد ۱۷۰میلیون تومان به الیاس حضرتی، نماینده مجلس ششم پرداخت کرده است. وی گفت: در آن زمان شایعه کردند من این مبلغ را بخاطر حق المشاوره پرداخت کرده‌ام که چنین چیزی نبود، من نیتی که داشتم کمک‌های خیرخواهانه بود و هیچ چشمداشتی نداشتم.
زندگینامه الیاس حضرتی
حضرتی درباره دریافت این مبلغ گفته است: شخصاً هیچ پولی از جزایری نگرفته‌ام و فقط چند نفر از مراجعه کنندگانی را که برای مشکلات خود به من روی آورده بودند به جزایری معرفی کردم تا به آنها وام بدهد و مبلغی را که جزایری عنوان کرده احتمالاً مربوط به همین موارد بوده است. در یکی دو مورد افرادی بودند که کارخانه آنها در حال تعطیل شدن بود و قرار بود که کارگران آنها به سمت مجلس بیایند و راهپیمایی کنند و وضعیت نامطلوبی داشتند و تعدادی هم مراجعات فردی بود که در حد مبالغ جزیی از جزایری وام گرفتند.
علی مطهری در زمان رقابت انتخاباتی برای مجلس دهم در پاسخ به این سوال که «درحالی که شما داعیه‌ مبارزه با فساد اقتصادی را دارید، چرا شخصی مثل الیاس حضرتی که سابقه دریافت پول از برخی از مفسدان اقتصادی را دارد در لیست حزب صدای ملت قرار دارد؟» گفت: من خودم راجع به این موضوع تحقیق کرده‌ام و آنقدر مهم نبوده است. ظاهرا این موضوع پولی بوده که به صورت وام گرفته شده و بعدا هم برگردانده شده و اگر مهم بود این افراد مورد تایید شورای نگهبان قرار نمی‌گرفتند.
سردار الیاس حضرتی، روزنامه‌نگار مورد «اعتماد» اصلاح‌طلبان/ از بی‌توجهی مشارکت تا ستاد انتخاباتی کروبی
توقیف روزنامه اعتماد در دو مقطع
روزنامه اعتماد در 10 اسفند 1388 به دستور هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف موقت شد. علت توقیف «تخلف از حدود مطبوعات» و تکرار و اصرار بر تخلفات قانونی اعلام شد. روزنامه اعتماد از چند ماه قبل از توقیف، از سوی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد دولت دهم هشت بار تذکر گرفته بود.؛ اما این روزنامه دو گزارش درباره فیلم حادثه حمله به کوی دانشگاه که بی بی سی فارسی آن را پخش کرده بود، نوشت. اعتماد سردار الیاس حضرتی، روزنامه‌نگار مورد «اعتماد» اصلاح‌طلبان/ از بی‌توجهی مشارکت تا ستاد انتخاباتی کروبی در صفحه اول گزارشی را با عنوان «پیشنهاد نمایش فیلم کوی دانشگاه در کمیته حقیقت‌یاب مجلس» چاپ کرده که نظرات نمایندگان مجلس در آن بود.
الیاس حضرتی پاییز ۱۳۸۹ در گفتگو با روزنامه مردم سالاری خبر داد که این روزنامه رفع توقیف شده و قرار است دوباره منتشر شود. اما پس از چندی دادستان تهران در آبان ۱۳۹۰ با ارسال نامه‌ای به وزارت ارشاد این روزنامه را با اتهام نشر اکاذیب و توهین به مقامات دولتی به مدت دو ماه توقیف کرد. در حالی که الیاس حضرتی، در گفتگو با مهر، علت توقیف «اعتماد» را مصاحبه با علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی رئیس جمهور ذکر کرده بود، روزنامه ایران به نقل از یک منبع خبری در دستگاه قضایی نوشت: روزنامه اعتماد به دلیل انتشار مطالب ممنوعه در مورد سران فتنه توقیف شده است و الیاس حضرتی علت توقیف این روزنامه را در هاله‌ای از ابهام مطرح و دقیقاً مشخص نکرده علت توقیف چه بوده است!
حسین شریعتمداری در یادداشتی با اشاره به مصاحبه علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی احمدی نژاد با روزنامه اعتماد، نوشت: آقای جوانفکر اگرچه یک شخصیت معمولی و کم اهمیت است ولی تابلوی دولت را- به حق یا به ناحق- با خود حمل می کند، از این روی اقدام «ریز» وی می تواند از سوی دشمن بیرونی در قد و قواره - با عرض پوزش- «دولت» درشت نمایی شود. و اما، فحاشی و ناسزاگویی جوانفکر به برخی از مسئولان شناخته شده نظام از آنجا برای دشمنان حائز اهمیت بوده است که مسئولان یاد شده «نمایه» وفاداری به انقلاب اسلامی و دشمنی با استکبار جهانی هستند. بنابراین ناسزاگویی وی در قالب- باز هم با عرض پوزش از بیان این واقعیت تلخ- درگیری دولت با تمامیت نظام تبلیغ می شود.
نظر حضرتی درباره احمدی نژاد
الياس حضرتي در آبان 91 در گفتگو با مهر به تلاش های احمدی نژاد در دولت نهم و دهم اشاره کرد و گفت: شخص احمدی نژاد شاید در شبانه روز 4 تا 5 ساعت بیشتر نخوابیده باشد و بیشترین تلاش‌ها را کرده و زحمت کشیده است؛ ولی اشکال کار دولت وی این بود که مرتبا کشور را به یک آزمون و خطا تبدیل کرده بود و نتوانست آدم‌های قوی، صاحب نظر و با تجربه را جذب نماید. عمر متوسط مدیریت در 26 سال گذشته در طول دوران انقلاب اسلامی حداقل 4 سال بود و در دوران احمدی نژاد به 4 ماه کاهش یافت؛ لذا عدم امنیت استمرار مدیریت برای تصمیمات و برنامه ریزی‌ها بزرگترین ضعف دولت احمدی نژاد بود که خسارت‌های بسیار زیادی را بر کشور وارد ساخت.
زندگینامه الیاس حضرتی
مواضع انتخاباتی برای مجلس دهم
الياس حضرتي پیش از انخابات در نشستی خبری گفت: وضعيت در حوزه فرهنگ به مراتب بدتر از حوزه اجتماعي است. تعداد افراد كتابخوان، روزنامه خوان و افرادي كه به ديدن تئاتر و فيلم مي روند همچنين تعداد اكران فيلم ها و برگزاري كنسرت ها در كشور در مقايسه با كشورهايي مانند كره جنوبي بسيار وحشتناك است و اين نشان از وضعيت نابسامان حوزه فرهنگي كشور دارد. چرا نبايد براي حجاب كه دغدغه همه صاحبنظران و بزرگان است، بودجه اي مشخص شود و سازمان تبليغات اسلامي پاسخگو نباشد. چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي داراي اختيار نيست؟! وزارت ارشاد از يك سو، مجوز برگزاري كنسرت مي دهد و از طرفي، دستور لغو آن صادر مي شود، يا فيلمنامه اي تصويب و مجوز نمايش آن داده مي شود؛ اما پس از آنكه تهيه كننده هزينه هاي زيادي را بابت آن فيلم متحمل شد، به او اجازه اكران نمي دهند چون متاسفانه فردي كه در كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي حضور دارد و ممكن است تا به حال يك بار هم سينما نرفته باشد، درباره لغو مجوز فيلم نظر مي دهد. فقط ١٤درصد از بودجه فرهنگي در اختيار يك وزارتخانه (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي) است كه مسئوليت كل مسائل فرهنگي را برعهده دارد و ولي ٨٦ درصد ديگر اين بودجه مشخص نيست دست چه كسي است؟!
نامه به احمد خاتمی
16 اسفند 94 روزنامه اعتماد نامه الیاس حضرتی مدیرمسئول این روزنامه و منتخب مردم تهران برای مجلس دهم خطاب به امام جمعه موقت تهران را متشر کرد.
در بخشی از این نامه آمده است:
...در ساليان گذشته به خيلي‌ها ظلم شد؛ در فضايي تيره و تار حرف‌ها و تهمت‌هاي سنگيني زده شد كه كوه طاقت‌شان را نداشت. دعوا كه بلند شود كسي در ميانش حلوا خير نمي‌كند به‌جايش بازار حذف و هدم و زخم‌زبان داغ مي‌شود. بدترين قسمت ماجرا اين بود كه «برادران» مقابل هم صف كشيدند و به يكديگر درشت گفتند و برهم ستم كردند. با اين همه از آنها كه بر مصدر قدرت بودند و زورشان به ديگران مي‌چربيد توقع مي‌رفت كه خويشتنداري كنند و هر آنكه جز خود را از قطار انقلاب بيرون نيندازند و با حدث و گمان مخالفين‌شان را به بيگانگان منتسب نكنند. اين وسط شياطين هم آتش‌بيار معركه شدند و براي بالا گرفتن كينه و نزاع ناخن به هم ساييدند. معروف است كه «الحكم لمن الغلب». او كه غالب آمده حرفش دررو دارد و مي‌تواند آب به ظلم رفته را به جوي عدالت برگرداند و مي‌تواند باعث وحدت و همدلي شود اما متاسفم كه بگويم نشدند و برنگرداندند، حتي بر طبل عصبيت كوبيدند. اتفاقا در اين ميان اوامر رهبر فرزانه انقلاب را كه معطوف به جذب حداكثري و همدلي و همياري و وحدت كلمه بود در عمل بر زمين گذاشتند و به آنها عمل نكردند. فرصت‌هاي زيادي سوختند و سرمايه‌هاي ملي و انقلابي بسياري هبا و هدر شدند و چه نام‌هاي نيك كه ضايع نشدند و... اما هنوز هم دير نيست و هنوز هم اگر ماهي صلح و برادري را از آب پر تلاطم سياست بگيريم تازه است...
زندگینامه الیاس حضرتی
الیاس حضرتی در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از لیست سی نفره امید در تهران حضور داشت و توانست با کسب ۱٬۲۹۶٬۵۸۰ رأی، در رتبه پنجم تهران، وارد مجلس دهم شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین