موافقت با ۲ طرح تحقیق و تفحص در کمیسیون کشاورزی
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از موافقت اعضای کمیسیون متبوعش با طرح تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات موافقت کردند.
سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره بررسی 2 طرح تحقیق و تفحص در کمیسیون متبوعش، گفت: بررسی طرح تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات ایران در دستورکار اعضای کمیسیون قرار داشت.
وی درباره تفحص از وزارت جهاد کشاورزی افزود: محور این تفحص درباره واگذاری محصول کلزای کشاورزی به شرکتهای بخش خصوصی بود که باعث نارضایتی کشاورزان کلزاکار شده است. چرا که به گفته متقاضیان این طرح تفحص، وزارتخانه به وظایف خود در زمینه خرید این محصول به درستی عمل نکرده و مطالبات نیز به هنگام پرداخت نشده و امکان دارد اشکالات موجود در خرید تضمینی در سنوات آینده تولید کلزا و روغن خوراکی را کاهش دهد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در نهایت پس از استماع نظرات طراح تحقیق و تفحص و بررسیهای لازم اعضای کمیسیون با اکثریت آرا با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی درباره واگذاری محصول کلزای کشاورزی به شرکتهای بخش خصوصی موافقت کردند.
وی بیان کرد: طبق آییننامه گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تفحص از عملکرد وزارت کشاورزی برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه قوه مقننه میشود.
نماینده تهران با تاکید بر اینکه بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان شیلات ایران نیز در دستورکار اعضا قرار داشت، گفت: سازمان شیلات سازمانی است که بخش عمدهای از تامین امنیت غذایی کشور را برعهده دارد که بر اساس این طرح تفحص بر عملکرد آن نظارت خواهد شد.
رفیعی بیان کرد: در نهایت اعضا با تفحص از عملکرد سازمان شیلات نیز موافقت کردند که گزارش این تفحص نیز جهت بررسی و تایید در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس میشود.
به گزارش تسنیم، طبق ماده 212 آییننامه داخلی هرگاه نمایندهای، تحقیق و تفحص در هریک از امور کشور را لازم بداند تقاضاى خود را بهصورت کتبی به هیأت رئیسه مجلس تسلیم نموده و هیأت رئیسه ظرف چهل و هشت ساعت آن را به کمیسیون تخصصى ذىربط جهت رسیدگى ارجاع مىنماید. کمیسیون موظف است حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ وصول، اطلاعاتى را که در این زمینه کسب نموده در اختیار متقاضى یا متقاضیان قرار دهد.
همچنین طبق آییننامه داخلی، در صورت تصویب انجام تحقیق و تفحص، موضوع به همان کمیسیون تخصصى ذىربط جهت رسیدگى ارجاع میشود.
کمیسیون موظف است در مدت بیست روز اعضای هیئت تحقیق و تفحص را که حداقل یازده و حداکثر پانزده نفر خواهند بود از بین نمایندگان تعیین و به رئیسمجلس جهت صدور ابلاغ معرفى نماید؛ اعضای هیأت از میان خود یک رئیس، دو نائبرئیس و یک دبیر انتخاب میکنند.
هیئت حداکثر در مدت یک ماه پس از پایان مهلت تحقیق و تفحص، گزارش خود را به کمیسیون تسلیم میکند . کمیسیون موظف است ظرف یک ماه گزارش هیأت را در جلسه مشترک اعضای کمیسیون و هیأت مطرح و گزارش نهائی را جهت قرائت در مجلس برای مدت نیم ساعت تنظیم و پس از تصویب به هیأت رئیسه ارسال کند . قبل از رأیگیری در رابطه با گزارش نهائی، وزیر یا مقام مسئول از عملکرد خود دفاع خواهد کرد.
تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید