حسن هانیزاده در گفتوگو با «فردا» مطرح کرد:
مذاکره با آمریکا با چند اما و اگر/ ترامپ برای نتانیاهو هزینه نخواهد کرد
یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: یکی از نکات مهم در دولت کنونی ترامپ نبود پمپئو است؛ اویی که چسبندگی زیادی به چهرههای صهیونیست داشت. نبود پمپئو در دولت ترامپ یعنی ترامپ میخواهد بیشتر بر حل مشکلات داخلی آمریکا تمرکز کند.
گروه سیاست سایت فردا: دولت ترامپ رسما شروع به کار کرد و حالا باید دید که دونالد ترامپ در عرصه سیاست خارجی و به ویژه در خاورمیانه چه سیاستهایی را پیش خواهد گرفت و البته مناسبات فیمابین ایران و آمریکا چگونه خواهد شد؟
حسن هانیزاده، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «سخنرانی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در مراسم تحلیف ریاستجمهوری در ساختمان کنگره آمریکا، اگرچه حاوی سلسله سرفصلهای عوامفریبانهای بود اما به نظر میرسد این سخنرانی نسبت به تحلیف او در دوره اول ریاستجمهوریاش از پختگی بیشتری برخوردار بود. عدم حضور افراد افراطی در کابینه او مانند مایک پمپئو باعث شده که تیم ترامپ از عقلانیتی نسبی برخوردار شوند؛ به ویژه حضور ایلان ماسک، سرمایهدار بزرگ آمریکایی و ثروتمندترین فرد جهان در کابینه ترامپ این پیام را میدهد که آمریکا میخواهد از تنشهای بینالمللی دوری کند».
او ادامه داد: «ترامپ باتوجه به اینکه تجربه یک دوره ریاستجمهوری را دارد، دانسته است که در دوره اولش اشتباهات زیادی داشت؛ از جمله خروج از برجام که تحت تأثیر لابیهای شدید صهیونیستی و فشارهای شخص پمپئو انجام داد. به نظر میرسد ترامپ بخواهد برخی از اشتباهات گذشته خود را جبران کند».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «اکنون امکان برقراری گفتوگو میان ایران و آمریکا در قالب برجام و مشروط بر اینکه آمریکا به برجام برگردد و سیاستهای تهاجمی علیه ایران و محور مقاومت را کنار بگذارد، وجود دارد. یکی از نکات مهم در دولت کنونی ترامپ نبود پمپئو است. او چسبندگی زیادی به چهرههای صهیونیست داشت و عملا شخص او بود که سیاست خارجی دولت ترامپ در دوره اول را ترسیم میکرد. نبود پمپئو در دولت ترامپ نشان میدهد که ترامپ میخواهد بیشتر بر حل مشکلات داخلی آمریکا تمرکز کند. از طرفی ترامپ برای نتانیاهو هزینه نخواهد کرد زیرا باور دارد در دوره بایدن آمریکا در ارتباط با اسرائیل دچار هزینههای گزافی شد. او معتقد است از آمریکا در خاورمیانه سوءاستفاده شد و به همین دلیل احتمالا حاضر نخواهد بود بیچون و چرا به خواستههای اسرائیل تن دهد».
هانیزاده در پایان در خصوص موضع نیروهای مختلف داخلی نسبت به مذاکره با آمریکا گفت: «منافع ملی و آرامش در منطقه سیاست کلی نظام جمهوری اسلامی ایران است. هر گروهی بخواهد خلاف این سیاست حرکت کند، منافع ملی را لحاظ نکرده و خدمتی به ایران نکرده است. اکنون همه نیروهای داخلی باید ببینند اولا سیاست نظام در چه سمتی حرکت میکند و ثانیا منافع ملی چه اقتضاء میکند. اگر غربیها و آمریکا با ایران محترمانه برخورد کنند و فشارها بر ایران و محور مقاومت کاهش یابد، مذاکره با آنها میتواند در شرایطی به تأمین منافع ملی ما منجر شود اما حتما طبیعی است اگر دولت جدید آمریکا بخواهد سیاستهایی تهاجمی علیه ایران در پیش بگیرد، مذاکره با چنین دولتی نفعی نخواهد داشت».
دیدگاه تان را بنویسید