موافقت با افزایش یارانه معیشتی ۵ دهک پایین جامعه | واریز 1/500/000 تومان یارانه نقدی برای خانوار سه نفره +سامانه پیگیری یارانه معیشتی
در تازهترین اخبار مربوط به پرداخت یارانه و حمایت از اقشار کمدرآمد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحهایی را برای حذف ۳ دهک بالای درآمدی و تخصیص منابع حاصل از آن به دهکهای پایینتر جامعه اعلام کردهاند. این طرح قرار است بهمنظور حمایت از تأمین کالاهای اساسی مردم در سال آینده اجرایی شود.
با توجه به وضعیت اقتصادی و فشارهای معیشتی بر اقشار مختلف جامعه، دولت در بودجه ۱۴۰۴ تدابیر جدیدی برای حمایت از خانوادههای کمدرآمد در نظر گرفته است. یکی از مهمترین این تدابیر، یارانه معیشتی ۱۴۰۴ است که قرار است بهمنظور تأمین کالاهای اساسی و حمایت از نیازمندان بهویژه دهکهای پایین درآمدی، به طور مستقیم به حساب افراد واجد شرایط واریز شود.
در تازهترین اخبار مربوط به پرداخت یارانه و حمایت از اقشار کمدرآمد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحهایی را برای حذف ۳ دهک بالای درآمدی و تخصیص منابع حاصل از آن به دهکهای پایینتر جامعه اعلام کردهاند. این طرح قرار است بهمنظور حمایت از تأمین کالاهای اساسی مردم در سال آینده اجرایی شود.
جزییات حذف یارانه نقدی ۱۴۰۴
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس درخصوص حذف ۳ دهک بالای درآمدی بیان کرد: ۳ دهک بالای درآمدی باید حذف شوند که از محل آن، حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع بهدست میآید که قرار شده به ۵ دهک پایین جامعه برای تامین کالاهای اساسی کمک کنند.
تکلیف پرداخت کالابرگ الکترونیکی ۱۴۰۴ مشخص شد
جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی درباره پرداخت کالابرگ الکترونیک در سال آینده گفت: ما در قانون بودجه ۱۴۰۴، ۱۱ میلیارد یورو برای تامین کالاهای اساسی مردم از طریق کالابرگ و یا روشهای دیگر مشخص کردیم و به دولت یادآور شدیم که وقتی دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را به ۳۸۰۰۰ تومان میرسانید، یعنی ۱۳۰ الی ۱۴۰ هزار میلیارد دلار از محل این مابهالتفاوت، منابع به دست میآورید که میتوانید به دهکهای پایین جامعه کمک کنید.
مبلغ یارانه معیشتی ۱۴۰۴ افزایش یافت؟
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: روش اعطای کالابرگ، روش سختی است به همین دلیل دولتها اصولا راحتترین راه که پرداخت نقدی است را انتخاب میکنند، اما ما تاکید میکنیم دولت این حمایتها را باید در قالب کالابرگ ارائه دهد. کوچکینژاد درخصوص میزان یارانهها اظهار کرد: از همین منابع شاید دولت بتواند یارانه نقدی را افزایش دهد و احتمال افزایش میزان یارانهها وجود دارد. ئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص احتمال افزایش یارانه ۱۰۰ هزار تومانی از محل حذف دهکهای بالا به یارانه دهکهای پایین گفت: هنوز قانون بودجه ابلاغ نشده است، به محض اینکه ابلاغ شود نظر مجلس هر چه باشد، اجرایی میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره ارائه کالابرگ الکترونیکی پیرو تاکید رئیس مجلس تا ماه مبارک رمضان بیان کرد: بودجه سال آینده از یک فروردین لازمالاجرا میشود بعد از ابلاغ هر چه قانونگذار تصمیم گرفته باشد و تصویب کرده باشد، اجرا میشود، اما در سال جاری انشاالله برای دهه فجر یک بسته معیشتی داده میشود. وی در پاسخ به این که بودجه سال آینده توان چنین اقداماتی را دارد یا خیر، گفت: هنوز ابلاغ نشده است باید بیاید ببینیم چه چیزی داخلش است بعد اظهارنظر کنیم.
در نهایت، برنامههای پیشنهادی برای حذف دهکهای بالای درآمدی و تخصیص منابع حاصل از آن به دهکهای پایین، در قالب پرداخت کالابرگ الکترونیکی و افزایش یارانهها، امید به حمایتهای بیشتر از اقشار آسیبپذیر جامعه در سال ۱۴۰۴ را بهوجود آورده است. این اقدامات نشاندهنده تلاش دولت و مجلس برای حل مشکلات معیشتی مردم و تأمین کالاهای اساسی است. با این حال، باید دید که پس از ابلاغ قانون بودجه، چه اقدامات عملی در راستای این طرحها اجرایی خواهد شد و چه میزان از اهداف آن محقق خواهد گردید./ایسنا
نقش دولت در واریز یارانههای تشویقی عموماً شامل موارد زیر است:
برنامهریزی و تدوین سیاستها: دولت مسئول برنامهریزی و تدوین سیاستهای مربوط به یارانهها است. این سیاستها شامل تعیین مبلغ و نوع یارانهها، مدت زمان پرداخت و شرایط لازم برای دریافت آنها است.
جمعآوری و تحلیل اطلاعات: دولت برای اجرای صحیح برنامههای یارانهدهی نیاز به جمعآوری و تحلیل اطلاعات دارد. این اطلاعات میتواند شامل اطلاعات مالی و اقتصادی، اطلاعات جمعیتی و اجتماعی، و اطلاعات مربوط به شرایط افراد دریافت کننده یارانه باشد.
اجرا و پرداخت یارانهها: دولت مسئول اجرا و پرداخت یارانههای تشویقی است. این شامل تشکیل سازمانها و سامانههای مربوطه، ثبت نام دریافت کنندگان، بررسی صحت و شرایط دریافت یارانه، و انتقال مستقیم و پرداخت به دریافت کنندگان است.
نظارت و کنترل: دولت مسئول نظارت و کنترل صحیح بر فرایند پرداخت یارانهها است. این شامل بررسی و تحقیق در مورد سوءاستفاده و تقلب در دریافت یارانه، ارائه گزارشهای مربوطه و اتخاذ تدابیر قانونی برای جلوگیری از تخلفات است.
اطلاعرسانی و آموزش: دولت مسئول اطلاعرسانی به جامعه درباره یارانههای تشویقی، شرایط دریافت و اهداف آنها است. همچنین، ارائه آموزشهای مربوطه به افراد و خانوادههای نیازمند نیز بر عهده دولت است.
به طور کلی،دولت نقش مهمی در برنامهریزی، اجرا، نظارت و کنترل یارانههای تشویقی دارد تا از اهداف اجتماعی و اقتصادی مورد نظر خود برخوردار شود. این نقش شامل تدوین سیاستهای مناسب، جمعآوری اطلاعات، پرداخت یارانهها، نظارت بر فرایند و پیشگیری از تخلفات است.
دیدگاه تان را بنویسید