نمایندگان مجلس درباره مدیریت پسماندهای کشور چه گفتند؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بهره بردن از تجربه و تکنولوژیهای جدید کشورهای پیشرفته برای حل معضل پسماند کشور و همکاری همه دستگاهها برای معضل پسماند تاکید کردند.
در جلسه امروز سهشنبه - ۱۸ دی ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد وضعیت مدیریت پسماندها با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب به ویژه در استانهای ساحلی و کلان شهرها در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت و نمایندگان نظرات خود را در این باره بیان کردند.
از تجربه کشورهای پیشرفته برای حل معضل پسماند کشور استفاده شود
علی بابایی کارنامی در این باره گفت: در قانون برنامه هفتم دائمی توجه ویژه ای به موضوع پسماند شده است و امیدوارم دولت توجه ویژه ای به موضوع زباله سوزی ساری و نوشهر داشته و با پیشرفت فیزیکی بسیاری، کار را انجام دهد.
وی اضافه کرد: در بسیاری موارد وزارتخانه ها نتوانستند وظایف خود را در خصوص مدیریت پسماند انجام دهند. اما اگر بتوانیم مدیریت پسماند را به خوبی انجام دهیم میتوانیم از این طلای کثیف به خوبی استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید از تجربه کشورهای پیشرفته در این خصوص استفاده کنیم تا بسیاری از مشکلات زیست محیطی را در کشور حل کنیم.
سالانه ۱۰۸ هزارمیلیاردتومان در حوزه پسماند به کشور ضرر وارد میشود
جواد نیکبین در این باره تصریح کرد: سالانه ۱۰۸ هزارمیلیاردتومان در حوزه پسماند کشور ضرر وارد میکند در حالی که چین دستگاهی را اختراع کرده که روزانه بیش از ۵۰۰ هزار تن پسماند را تبدیل به انرژی کرده و ما می توانیم ۶۰ درصد پسماند کشور را از طریق بازیافت تبدیل به انرژی کنیم.
نماینده مردم کاشمر در مجلس یادآور شد: در ۲۵ سال آینده به دلیل انباشت پسماندها، مناطق شمالی غیرقابل سکونت خواهد شد و باید اقدامات خاصی در این خصوص انجام شود.
اکبر رنجبر زاده در این باره اظهار داشت: موضوع محیط زیست مورد توجه جامعه جهانی است و طبق ماده ۲۲ قانون برنامه هفتم سازمان محیط زیست کشور مکلف است برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها را عملیاتی کند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس افزود: رویکرد برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها باید به سمت اصلاح الگوی تولید و مصرف و کاهش حداکثری تولید پسماندها و تفکیک از مبدا و پیادهسازی نظام اقتصاد چرخشی در چرخه تولید پسماند برود.
رضا حاجیپور نیز گفت: رئیس سازمان محیطزیست نمیتواند در این رابطه معجزه کند و نیازمند همکاری همه دستگاهها است.
نماینده مردم آمل در مجلس اضافه کرد: برنامه ریزی ما برای مدیریت پسماند در استانهای شمالی برای ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است اما باید پسماند ۵ میلیون نفر را جمع آوری کنیم، بنابراین نیاز است مجلس و دولت یک بار برای همیشه این موضوع را مدیریت کنند./ ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید