احضار سفیر مجارستان به وزارت امور خارجه
به دنبال اقدام روز گذشته اتحادیه اروپا در اعلام تحریمهای جدید علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی، سفیر مجارستان در تهران در جایگاه ریاست دورهای اتحادیه اروپا از سوی معاون سیاسی وزارت امور خارجه احضار شد.
سفیر مجارستان در جایگاه ریاست دورهای اتحادیه اروپا در اعتراض به تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی به وزارت امور خارجه احضار شد.
به دنبال اقدام روز ۲۳ مهرماه اتحادیه اروپا در اعلام تحریمهای جدید علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی، سفیر مجارستان در تهران در جایگاه ریاست دورهای اتحادیه اروپا از سوی معاون سیاسی وزارت امور خارجه احضار شد.
در این نشست ضمن اعلام مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به تصمیم اخیر اتحادیه اروپا، تاکید شد توسل به شیوه های غیرقانونی و قهرآمیز همچون تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان قابل پذیرش نبوده و راه به جایی نخواهد برد.
در این جلسه همچنین تاکید شد همکاریهای دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها قانونی و در جهت حراست از منافع و امنیت ملی ایران است و موضوعی نیست که اجازه داده شود طرفهای ثالث در آن دخالت کنند.
معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان در ادامه خطاب به طرف اروپایی خاطرنشان ساخت: اقدام اتحادیه اروپا در تحریم شرکتهای هواپیمایی مسافربری ایران نقض صریح موازین و مقررات حقوق بینالملل به ویژه حقوق و آزادیهای بنیادین بشری بوده و در تناقض با ادعاهای حقوق بشری اروپا است.
در پایان این جلسه به نماینده اتحادیه اروپا توصیه شد کشورهای عضو اتحادیه در دام محافل ضدایرانی بویژه رژیم آپارتاید صهیونیستی نیافتند و منافع و روابط دیرینه خود با ایران را فدای اغراض دشمنان روابط ایران و اروپا نکنند.
سفیر مجارستان ضمن استماع نکات مطرح شده، اعلام کرد مراتب را به مقامات اتحادیه اروپا منعکس خواهد کرد.
اتحادیه اروپا روز گذشته ۲۳مهرماه سه شرکت هواپیمایی ایرانایر، ماهانایر و ساها را به بهانه ادعای بیاساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشکهای بالستیک به روسیه تحریم کرد.
در بیانیه اتحادیه اروپا ادعا شده بود که سه شرکت هواپیمایی ایرانایر، ماهانایر و هواپیمایی ساها، موشکها و پهپادهای ساخت ایران را به روسیه منتقل کردهاند.
اتحادیه اروپا مدعی شد: «این تحریم ها هدفمند هستند و به دنبال بازدارندگی از سیاست ها و فعالیت های خاص ایران هستند. اتحادیه قصد ندارد به طور کلی ترافیک هوایی یا ارتباطات مردمی بین اتحادیه و ایران را مختل کند.»
در فهرست جدید اتحادیه اروپا در مجموع هفت شهروند و هفت سازمان ایرانی به سیاهه تحریمها اضافه شدهاند. بر این اساس، بهنام شهریاری، علی شادمانی، علی جعفرآبادی، مهدی گوگردچیان، سید حمزه قلندری، رضا خسروی مقدم و سید میراحمد نوشین بههمراه هواپیمایی ایرانایر، ماهانایر، ساها، شرکت بسامد الکترونیک پویا، آلومینای ایران، طیف تدبیر آریا و مرکز تحقیقات شهید حاج علی موحد تحریم شدهاند.
طبق بیانیه صادر شده، داراییهای افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. همچنین اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.
ادعاها درباره دخالت نظامی ایران در مناقشه اوکراین درحالی مطرح میشود که مقامات تهران و مسکو بارها این ادعا را رد و بیاساس توصیف کردهاند. جمهوری اسلامی ایران ضمن مخالفت با جنگ، همواره اعلام کرده است که از راهکار سیاسی برای حل و فصل اختلافات روسیه و اوکراین و پایان بخشیدن به درگیریهای نظامی حمایت میکند.
ایران از ابتدای بحران اوکراین تاکنون هیچگاه بخشی از این نزاع و درگیری نظامی و ادامه آن نبوده و همواره از راهکار سیاسی و گفتوگوهای دوجانبه برای پایان دادن به این بحران و درگیری حمایت کرده است.
رویکرد اصولی و اعلام شده جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران اوکراین طی دو سال گذشته، بدون تغییر باقی مانده و از این منظر، تکرار ادعای ارسال موشک های بالستیک برای روسیه، با اهداف و انگیزههای سیاسی برخی کشورهای غربی صورت میگیرد و کاملا بیاساس است.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد: «ایران به روسیه موشکهای بالستیک ارسال نکرده است. تمام.»/ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید