علی مطهری: کاندیدای پوششی نیستم
علی مطهری میگوید: اگر من کاندیدا شدم معنی اش این است که خودم را اصلح میدانم، این که مردم چه تشخیص میدهند بحث دیگری است.
گروه سیاست سایت فردا - علی مطهری، چهره سیاسی اصولگرایی که در سالهای گذشته به مرور به اصلاح طلبان نزدیک شده است، چندی قبل اعلام کاندیداتوری کرد. بعد از آن بود که برخی از احتمال ائتلاف وی با اصلاح طلبان گفته و یا این گمانه را مطرح کردند که کاندیدای پوششی باشد. خودش اما یک مصاحبه با صدا و سیما تاکید میکند که هم کاندیدای مستقل است و هم اینکه خودش را اصل میداند و کاندیدای پوششی نیست.
او چرخش نامش در لیست جناحهای سیاسی مختلف را حاصل علاقمندی جناحها به مواضعش میداند نه نتیجه چرخش سیاسی خود و بر این باور است که همواره بر اصولی که اعتقاد دارد موضع گیری کرده است؛ نه برای خوشایند جناحهای سیاسی.
اهم اظهارات وی در این مصاحبه به شرح زیر است:
* اگر شورای نگهبان خیلی سخت گیری نکند و اجازه دهد برخی افرادی که مورد توجه مردم اند کاندیدا شوند، رقابتها شدید و انتخابات گرمتر میشود، ولی اگر همه کاندیداها از یک نوع تفکر باشند طبیعتا فضا خیلی گرم نخواهد شد.
*اگر غربیها احساس کنند که پایگاه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ضعیف شده است بر فشارها میافزایند، اما اگر احساس کنند که درصد بالایی از مردم در انتخابات شرکت میکنند طبعاً به معنی پشتیبانی از نظام است و آنان حتماً مواضع شان را تعدیل خواهند کرد و ما دست برتر را خواهیم داشت؛ بنابراین به مردم توصیه میکنم که حتما در انتخابات شرکت فعال داشته باشند.
* اگر کسی قانون اساسی را قبول دارد، حائز ویژگیهای مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی است و با فساد قابل توجه مالی، اخلاقی و مانند آن مواجه نیست شورای نگهبان سخت گیری نکند. اگر کسی قبلا انتقادی داشته این انتقادها را به معنی التزام نداشتن به نظام درنظر نگیرند و سخت گیریهایی که سبب میشود برخی افراد موجه و مدنظر مردم رد صلاحیت شوند از شور انتخابات میکاهد.
*فکر میکنم و حدس میزنم آقای ظریف برای مردم جاذبه بیشتری داشته باشد؛ این را نظر سنجیها بهتر نشان میدهد. این که اصلح کیست بحث دیگری است، اما کلا صحبت کردن درباره اشخاص کار مشکلی است.
* آقای لاریجانی تجربه سابقه و ذکاوت خیلی خوبی دارد و از جنبههایی خیلی مثبت است، اما من بر افرادی تاکید دارم که بتوانند دولتی مقتدر تشکیل دهند و از دخالت افراد گروههای خارج از دولت جلوگیری کنند. این که این افراد مطرح برای کاندیداتوری چنین قدرتی دارند یا ندارند قابل بحث است، اما به هر حال همه چیز را باید به عهده مردم گذاریم تا ببینیم چه تشخیص میدهند.
**؛ اصلا با چنین هدفی( کاندیدای پوششی لاریجانی) نیامدم، کسی که کاندیدا میشود میخواهد بگوید که اصلح است والا اگر کسی کاندیدا شود و بعد بگوید آقای الف بهتر از من است، میپرسند چرا کاندیدا شدی؟ این روش درستی نیست یعنی اگر کسی دیگری را اصلح میداند خودش نباید بیاید بنابراین اگر من کاندیدا شدم معنی اش این است که خودم را اصلح میدانم، این که مردم چه تشخیص میدهند بحث دیگری است. من خودم را اصلح میدانم گرچه ممکن است برخی کاندیداها از جنبههای دیگری از من قویتر باشند، اما من درباره خودم احساس میکنم در مجموع تواناتر و قوی ترم و بیشتر به مصلحت کشور است که این سکان را کسی مثل من به دست گیرد، اما تشخیص با مردم است.
* در انتخابات اخیر ریاست جمهوری وقتی آقای روحانی ۲۵ میلیون رای و آقای رئیسی ۱۶ رای آوردند آن ۱۶ میلیون نفر هم حقی در کابینه دارند پس باید چند نفر از دوستان اصولگرا در کابینه قرار میگرفت. من به آقای روحانی پیغام دادم که " از آقای قالیباف به عنوان معاون اول استفاده کنید؛ درست است که با هم رقیب بودید و کلی رقابت و درگیری داشتید، ولی نشان دهید که میخواهید با هم کشور را اداره کنید". اصلا من این روش را قبول ندارم که گروهی میآید و تمام مدیران کنونی را بیرون میریزد و افراد جدید میآورد و چهارسال بعد دوباره فرد دیگری میآید و آنان را بیرون میکند این گونه کشور از نظر عمران و آبادانی دچار وقفه میشود.
* این که شعار دهیم که مثلا پنج وزیر زن منصوب میکنم این حرف درستی نیست اگر واقعا اصلح باشند ممکن است دو تا وزیر زن هم باشند، اما اگر نباشند نمیشود؛ رفاقت را در چیدن کابینه قبول ندارم.
*سیاست کلی من این است که از همه گروهها باید استفاده کنم؛ به معاون اولم فکر کردم، اما اجازه دهید وارد این بحث نشویم.
* من وقتی تصمیم به اعلام نامزدی ریاست جمهوری گرفتم طبعا به اصل ۱۱۵ قانون اساسی و تواناییهایی که رئیس جمهور باید داشته باشد توجه داشتم؛ از نظر خودم این شرایط را دارم و کسی که خود را کاندیدا معرفی میکند خودش را اصلح میداند.
* این انتقاد بر اساس این حرف است که هر کاندیدایی حتما باید در یکی از دو قالب اصولگرای اصطلاحی یا اصلاح طلب اصطلاحی باید قرار گیرد در حالی که خود این فکر، درست نیست. در دوره اصلاحات به برخی نگاههای فرهنگی آنان انتقاد داشتم و گاهی مقالاتی مینوشتم. این که در انتخابات دوره هشتم مجلس در لیست اصولگراها قرار گرفتم علتش این بود که آقای مصلحی رئیس ستاد بزرگداشت شهید مطهری صحبت کرد و اسم ما را در فهرست گذاشتند وگرنه من سهم خواهی نکردم. ... اختلافات از همین جا آغاز شد و آنان هم در مجلس نهم اسم مرا در لیست اصولگراها نگذاشتند و خودم مستقل آمدم. شما میدانید که رای آوردن نامزدهای مستقل در تهران کار خیلی سختی است، اما وارد عرصه شدم و باز رای آوردم. برای مجلس دهم نیز اصلاح طلبان خودشان نامم را در فهرست امید گذاشتند؛ من حتی یک درخواست هم نکردم و مستقل آمده بودم، اما خودشان نام مرا در لیست قرار دادند.
*مستقل وارد (انتخابات 1400) شدم. از نظر فکری نیز اصولگراها از بعضی مواضع فرهنگی من خیلی استقبال میکنند و اصلاح طلبان چندان راضی نیستند و در بعضی مواضع اجتماعی و سیاسی من نیز مثل تاکید بر آزادی بیان و نوع برخورد با منتقدان، اصولگرایان چندان خوششان نمیآید و اصلاح طلبان استقبال میکنند. من روی عقاید خودم هستم که مبتنی بر اسلام و افکار شهید مطهری است و از خودم معمولاً چیزی نمیگویم بیشتر افکار ایشان است.
دیدگاه تان را بنویسید