خبرگزاری فارس: محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان که در ادامه سفرش به استرالیا با نخبگان موسسه مطالعات امور بینالمللی استرالیا در سیدنی دیدار و در جمع آنها سخنرانی کرد و به سوالات آنها پاسخ گفت.
وی عنوان کرد که در آینده با تهدیدات، فرصتها و چالشهای مشترک مواجهیم.
ظریف در ادامه سخنانش به برگزاری انتخابات در ایران و دموکراسی در ایران پرداخت و خطاب به حاضران در جمع گفت: با چشم غیرمسلح میتوانید این دموکراسی را ببینید.
رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه به نیروهای ماهر و تحصیلکرده ایرانی اشاره کرد.
وی با اشاره به لغو تحریمها به امکان تجارت و سرمایهگذاری در ایران از جمله در بندر چابهار اشاره کرد.
ظریف در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه با چالشهایهای مشترک مواجهیم، عنوان کرد: افراد خاصی در سیدنی هستند که این ایدئولوژی را تبلیغ میکنند.
وزیر خارجه در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات تروریستی داعش و گسترش حضور نفوذ آنها اشاره کرد.
وی با اشاره به تماس تلفنی بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق درباره خطر داعش و حضور مستشاری ایران در بغداد و دمشق گفت: ایرانیانی که مانع ورود داعش به بغداد و دمشق شدند، تروریست نامیده شدند.
ظریف همچنین عنوان کرد: در حال حاضر با تهدید نظامی مواجه نیستیم بلکه با تهدید فرهنگی مواجهیم.
وی به تعدادی از اعضای داعش که به زبان انگلیسی صحبت میکنند نیز اشاره کرد.
ظریف در پاسخ به سوالی به جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و استفاده صدام حسین از سلاحهای کشتار جمعی اشاره کرد و گفت: در آن زمان هیچکس به ما سلاح برای دفاع از خودمان نمیفروخت و این در حالی است که سلاحهای شیمیایی را در اختیار صدام قرار میدادند.
وزیر خارجه اضافه کرد: ما میخواهیم عنصر کلیدی بوده و نقش مهمی در جهان و منطقه ایفا کنیم.
ظریف به توافق وین نیز اشاره کرد و افزود: این توافق یک تغییر پارادایم است.
وی در پاسخ به سوالی درباره حضور و سرمایهگذاری بازرگانان و سرمایهگذاران استرالیایی در ایران نیز عنوان کرد: ما محیط سرمایهگذاری را برای تجار و سرمایهگذاران خارجی از جمله استرالیایی فراهم میکنیم. ایران محیطی امن برای سرمایهگذاری است.
یکی از حاضران در این نشست درباره بحران سوریه سوال کرد که ظریف تصریح کرد: ما برای سیاستمداران سوریه تعیین تکلیف نمیکنیم.
وی درباره بهاییان در ایران گفت: ایران کشوری مسلمان است و اقلیتهای مسیحی، زرتشتی و یهودی به عنوان اقلیت مذهبی به رسمیت شناخته شدهاند و نماینده در پارلمان دارند. مردم ایران هر اقلیت دیگری را به جز یهودیان، زرتشتیتان و مسیحیان به رسمیت نمیشناسند. بهاییان زندگی و شغل خود را دارند.
وی در پاسخ به سوالی درباره سرمایهگذاری ایران در آفریقا اظهار داشت: در سفر به آفریقا بازرگانان ایرانی را به همراه خواهم برد. ما در آفریقا کلینیک و بیمارستان احداث کردهایم.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره برنامه ایران برای سرمایهگذاری خارجی تصریح کرد: زمینههای خوبی برای سرمایهگذاری در ایران وجود دارد. توریسم و صنعت خودرو از جمله زمینههای خوب برای سرمایهگذاری در ایران است.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین به سوالاتی درباره رفع تحریمها، عقبنشینی نیروهای روسیه از سوریه و تاثیرات آن پاسخ داد.
مصاحبه با شبکه تلویزیونی ایبیسی از دیگر برنامههای ظریف در سیدنی است و دیدار با ایرانیان مقیم استرالیا آخرین برنامه وزیر خارجه در سیدنی و استرالیاست.
ظریف صبح امروز نیز با تجار و صاحبان صنایع استرالیا در محل سازمان تجارت و سرمایهگذاری استرالیا در دفتر سیدنی در خصوص راههای گسترش همکاریهای اقتصادی دیدار و گفتوگو کرد.
ظریف امشب پس از ترک سیدنی عازم تهران خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید