ایسنا: روزنامه المصری الیوم در ستون «سکوت ممنوع» خود در چهاردهمین قسمت از سلسله مقالاتی به قلم «حاتم فوده» با عنوان «فاجعه اسلامی» با تاکید بر ضرورت دقت و صداقت در نگارش کلمات، به اقدام یکی از مطبوعات مصری (الوطن) در انتشار پرونده ویژه ای در مورد درگیری سنی و شیعه و اوضاع شیعیان در مشرق عربی و اشتباه نویسنده در توصیف مذهب زیدی بعنوان مذهب سنی اشاره کرده و توضیحی در مورد شیعه بودن زیدی ها و سابقه تاریخی آنها ارائه کرده است.
نویسنده این مقاله در این راستا ادامه می دهد: در خلال روزهای گذشته شاهد استفاده نویسندگان (مصری) از الفاظ و اصطلاحاتی مثل فارسها (الفرس) و امپراطوری فارسی و تلاش ایران برای احیای آن بودیم!! در این جا می خواهم شما را به برخی واقعیت ها در این خصوص دعوت می کنم: شیعه دومین طائفه بزرگ در دین اسلام هستند. دولت فاطمی یکی از دولت های خلافت اسلامی بود که مذهب شیعه را دین رسمی خود اعلام کرد و مصر ، شمال آفریقا ،شام و منطقه حجاز تحت سیطره فاطمی ها قرار داشت.
وی تاکید می کند: «المعز لدین الله فاطمی»، جوهر الصقلی (یکی از فرماندهان فاطمیون) را همراه با ارتشی بزرگ به سوی مصر اعزام کرد که بدون مقاومت چندانی وارد مصر شدند و اقدام به عقد توافقنامه های با اعیان مصر کردند که یکی از مهمترین بندهای این توافق، حق آزادی مذهبی برای مصریها در انتخاب مذهب شان و دادن آزادی مذهبی به اقلیت های یهودی و مسیحی بود. این فاطمیون بودند که قاهره را بعنوان پایتخت کنونی مصر تاسیس کردند و مسجد الازهر را بعنوان مرکز گسترش مذهب تشیع پایه گذاری نمودند و کلمه الازهر به نسب سیده فاطمه الزهرا (س) بر می گردد.
حاتم فوده در قسمت پایانی مقاله خود می نویسد: نزدیک به دو قرن دولت فاطمیون در مصر حاکم بودند ، اما بعد از یک قرن و با بروز اختلاف و درگیری بر سر قدرت، ضعف در کالبد دولت فاطمی رسوخ کرد و با پایان یافتن دولت فاطمیون، دولت ایوبی ها توسط صلاح الدین ایوبی تاسیس شد. فاطمیون با هوشمندی فراوان و با تحریکات زیاد، مذهب مردم مصر را به مذهب شیعه تغییر دادند، اما با آمدن صلاح الدین ایوبی همه مردم مصر به مذهب سنی بازگشتند و مذهب شیعه ناپدید شد!! و این داستان ادامه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید