۲۰ خاصیت شگفت انگیز خرما برای سلامتی
استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است، این میوه، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران میکند، به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است، به تحرک وا میدارد.
سرویس سبک زندگی فردا: درخت خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در قرآن مجید ۴۲ بار تکرار شده است و مسلمانان آن را از میوههای بهشتی میدانند. خرما میوه قدیمی است، میوهای که از درختی به عمل میآید که جزو تیره نخلهاست و در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری پرورش مییابد. عدهای خاستگاه آن را هندوستان میدانند و باستان شناسان معتقدند کاشت این درخت به پنج هزار سال پیش برمیگردد. گفته میشود که نخل خرما از ایران به چین برده شده و در کشورهای اروپایی مانند اسپانیا کشت شد. این میوه سر شار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم میباشد که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد. این میوه به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان بوده همچنین برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، درمان سینه و ریه مفید است.
استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است، این میوه، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران میکند، به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است، به تحرک وا میدارد. خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت میکند و نیروی عمومی بدن را افزایش میدهد و به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه میشود.
فواید و خواص شگفت انگیز دارویی درمانی خرما برای سلامتی
خرما یکی از مواد غذایی مفید برای نوزادان و کودکان محسوب میشود؛ خرما مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی دارد که برای رشد نوزاد و کودک شما ضروری هستند. مصرف خرما برای تقویت لثهها و دندانهای کودکان مفید میباشد. خرما برای درمان ریفلاکس و یبوست در کودکان مفید است. همچنین مصرف خرما در نوزادان و کودکان باعث افزایش وزن طبیعی آن ها میشود.
خواص خرما در دوران بارداری برای زنان باردار و جنین
مصرف خرما در دوران بارداری مزایای متعددی دارد؛ خرما غنی از آهن بوده و برای جلوگیری از کم خونی زنان باردار و جنین مفید است. مصرف خرما همچنین موجب تقویت و بهبود عملکرد عضلات رحم میشود. مصرف خرما پس از زایمان از خونریزی شدید جلوگیری میکند.
فواید و خواص خرما در دوران شیردهی برای زنان شیرده
خرما همچنین در دوران شیردهی شیر مادر را افزایش داده و باعث تقویت مواد غذایی آن میشود.
فواید و خواص خرما برای مردان
مطالعات نشان داده که مصرف خرمات به دلیل وجود استرادیول و فلاونوئید باعث افزایش تعداد و اندازهی اسپرم شده و قدرت باروری در مردان را به روش طبیعی افزایش میدهد. فواید و خواص خرما برای لاغری و کاهش وزن
اگر میخواهید از خرما برای لاغری و کاهش وزن استفاده کنید بهتر است آن را با خیار مصرف کنید، فیبر موجود در خرما از پرخوری جلوگیری کرده و باعث کاهش اشتها و کاهش چربی شکمی میشود. توجه داشته باشید که برای اینکه لاغر شوید نباید در خوردن خرما زیاده روی کنید.
فواید خرما برای کم خونی
خرما حاوی میزان قابل توجه آهن بوده که برای درمان کم خونی مفید است. سطح بالای آهن در خرما کمبود آهن در آنمی را درمان کرده، انرژی را افزایش میدهد و موجب کاهش احساس خستگی میشود.
فواید و خواص خرما برای قلب
خرما یک منبع غنی از پتاسیم است که خطر سکته قلبی و سایر بیماریهای مرتبط با قلب را کاهش میدهد. علاوه بر این خرما سطح کلسترول و فشار خون را کاهش داده و از بروز بیماری های قلبی پیشگیری میکند.
فواید و خواص خرما برای بدنسازی
خرما غنی از پروتئین بوده و یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت عضلات و افزایش انرژی در حین بدنسازی و تمرینات ورزشی است.
خواص خرما برای یبوست و اسهال
خرما اغلب به عنوان یک غذای ملین شناخته میشود به همین دلیل است که خوردن آنها برای افراد مبتلا به یبوست توصیه شده است. خرما دارای مقادیر بالای فیبر محلول است که برای ارتقاء حرکات روده و انتقال راحت غذا از طریق روده ضروری است و علائم یبوست را از بین ببرد. از طرفی پتاسیم و فیبر محلول موجود در خرما برای کنترل و درمان اسهال مناسب است.
خواص خرما برای کلسترول و فشار خون بالا
مصرف خرما می تواند باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون شود. همچنین خرما غنی از پتاسیم و فیبر است که میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
خرما و پوکی استخوان
مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی موجود در خرما آنها را یک منبع عالی برای تقویت استخوانها و مبارزه با بیماریهای دردناک و ناتوان کننده مانند پوکی استخوان تبدیل کرده است.
خرما و آلرژی
یکی از مواد معدنی مهم در خرما گوگرد است که برای کاهش واکنشهای آلرژیک و آلرژی فصلی مناسب است. تحقیقات نشان داه که ترکیبات گوگردی میتواند تاثیر مثبتی برای درمان واکنشهای آلرژیک فصلی داشته باشد.
خرما برای دیابت مفید است یا مضر؟
تحقیقات متعدد نشان داده که خرما شاخص گلیسمی پایینی دارد و باعث افزایش قند خون نمیشود به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت میتوانند خرما را در حد اعتدال مصرف کنند.
خرما برای چاق شدن و افزایش وزن
اگر شما لاغر هستید و میخواهید وزن خود را افزایش دهید و یا عضلات خود تقویت کنید بهتر است خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
خرما برای سرطان
تحقیقات نشان داده که مصرف خرما برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرطانهای معده، سرطان کلیه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، سرطان پانکراس، سرطان کبد و سرطان روده و کولورکتال مفید است.
خرما برای بواسیر و همروئید
بواسیر یا هموروئید میتواند ناشی از مصرف فیبر ناکافی باشد، خرما به دلیل فیبر بالایی که دارد میتواند برای جلوگیری و درمان هموروئید یا بواسیر در دوران بارداری مفید باشد.
فواید، خواص و طرز تهیه شیره خرما
شربت خرما حاوی مقادیر بالای آهن است که برای درمان کم خونی مفید است و فیبر بالای آن برای درمان یبوست موثر است.
طرز تهیه شیره خرما
مقداری خرما را به مدت یک شب در آب خیس کنید، هستههای آن را جدا کنید و سپس آن را در مخلوط کن بریزید و بگذارید خوب مخلوط شود، از صافی رد کنید شیره خرما آماده است.
فواید و خواص هسته خرما
هسته خرما فواید زیادی دارد که از آن جمله میتوان به جلوگیری از آسیب DNA، درمان دیابت و عوارض ناشی از آن، درمان بیماریها و عفونتهای ویروسی و جلوگیری از آسیب کلیوی و کبد اشاره کرد.
فواید و خواص روغن هسته خرما
روغن هسته خرما دارای اسیدهای چربی است که برای سلامتی مفید است؛ روغن هسته خرما برای مواظبت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید مفید است، به رشد مو و درمان ریزش مو کمک میکند. علاوه بر این روغن هسته خرما برای جلوگیری از شوره سر و درمان موهای خشک و شکننده نیز مفید است.
فواید و خواص سرکه خرما
لاغری و کاهش وزن، جلوگیری از سرطان، کاهش درد زایمان، درمان اختلالات قاعدگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرفه و درمان سوختگی و التهاب پوست از جمله مزایای سرکه خرما هستند.
عوارض و مضرات خرما
مصرف بیش از حد خرما میتواند سبب افزایش وزن یا مشکلات گوارشی از جمله یبوست و نفخ شود، همچنین مصرف بیش از حد خرما میتواند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و چاقی را افزایش دهد.
منبع:
باشگاه خبرنگاران یزد نیوز
دیدگاه تان را بنویسید