۷ تغییر کوچک در سبک زندگی که می‌تواند روزی‌تان را زیاد کند

کد خبر: 752727

آنچه در افزایش رزق و روزی نقش اساسی را ایفا می‌کند؛ نماز است. البته نه خواندن نماز به هر صورتی، بلکه نماز اول وقت. پیامبر اسلام در این باره فرموده‌اند:«بنده‌ای نیست که به وقت‌های نماز و جاهای خورشید اهمیت بدهد، مگر این که من سه چیز را برای او ضمانت می‌کنم: برطرف شدن گرفتاری‌ها و ناراحتی‌ها، آسایش و خوشی به هنگام مردن و نجات از آتش.»

۷ تغییر کوچک در سبک زندگی که می‌تواند روزی‌تان را زیاد کند

سرویس سبک زندگی فردا؛ محدثه انسی‌نژاد: در دین اسلام به کسب روزی حلال و دوری از تن پروری بسیار توصیه شده است. اما در این میان یک نکته مهم مقدر شدن رزق هر کس نزد خداست. رزق در لغت به معنای عطا و روزی دائمی است، برخلاف تصور رایج این روزی می‌تواند دنیایی و اخروی باشد. به عنوان مثال در قرآن کریم به نبوت و معرفت هم رزق گفته می‌شود. حال با تمام این اوصاف بعضی افراد با وجود تلاش برای رسیدن به رزق حلال از کمی آن همیشه در ناراحتی هستند؛ سوال این جاست که برای افزایش رزق و روزی در زندگی‌مان علاوه بر تلاش چه کار باید بکنیم؟ در این مطلب به این سوال پاسخ داده می‌شود.

۷ تغییر کوچک در سبک زندگی که می‌تواند رزق و روزی‌تان را زیاد کند

نماز اول وقت کلید طلایی افزایش رزق و روزی

ایمان و تقوا از اصلی‌ترین عوامل ایجاد برکت در کسب روزی حلال است، چرا که ایمان می‌تواند از انسان در برابر وسوسه گناه حفاظت کند. خداوند در آیه ۹۶ سوره اعراف می‌فرماید:«اگر مردم قریه‌ها ایمان آورده و پرهیزکاری پیشه کرده بودند، برکت‌های آسمان و زمین را به رویشان می‌گشودیم.» همچنین امام رضا علیه‌السلام در حدیثی فرمودند:«خدای عزوجل به یکی از پیامبران خود وحی فرمود که هر گاه اطاعت شوم خشنود گردم و چون خشنود گردم برکت دهم و برکت من بی پایان است.» (۱)

آنچه در افزایش رزق و روزی نقش اساسی را ایفا می‌کند؛ نماز است. البته نه خواندن نماز به هر صورتی، بلکه نماز اول وقت. پیامبر اسلام در این باره فرموده‌اند:«بنده‌ای نیست که به وقت‌های نماز و جاهای خورشید اهمیت بدهد، مگر این که من سه چیز را برای او ضمانت می‌کنم: برطرف شدن گرفتاری‌ها و ناراحتی‌ها، آسایش و خوشی به هنگام مردن و نجات از آتش.» (۲)

بیشتر بخوانید: عجله در کسب روزی حلال موجب حرام شدن آن می‌شود

صدقه دهید حتی اگر مقدار آن کم باشد

کسی را می‌شناسم که از نظر اعتقادی آنچنان محکم نیست. اما هر ماه مقداری از حقوق‌اش را صرف کمک به دیگران می‌کند. حقوق آن شخص آن قدر زیاد نیست که بتوانم بگویم با خیال راحت این کار را می‌کند، بلکه اعتقاد او به این که با کمک به دیگران پول‌اش برکت پیدا می‌کند، باعث می‌شود که هر ماه این پول را با کمال میل خرج نیازمندان کند. یعنی وعده خداوند بی‌شک محقق می‌شود. منظور از وعده این سخن خداست که فرمود:«کیست آنکه به خدا وام نیکو دهد، تا آن را برایش چندین برابر بیفزاید؟ و خداست که [روزی را] تنگ می‌گیرد و وسعت می‌دهد و [همه شما برای دریافت پاداش] به سوی او بازگردانده می‌شوید.» (۳)

امام علی علیه‌السلام درباره تاثیر صدقه بر روزی فرموده‌اند:«فرود آمدن روزی را با صدقه بخواهید.» (۴) بر طبق احادیث از دیگر فواید صدقه دادن می‌توان به از بین بردن فقر و تنگدستی و حفاظت از مال و دارایی اشاره کرد.

۷ تغییر کوچک در سبک زندگی که می‌تواند روزی‌تان را زیاد کند

ازدواج کنید البته از نوع آسانش‌!

زوجی جوانی را می‌شناختم که با کمترین امکانات ممکن به خانه بخت رفتند و به مرور زندگی‌شان را ساختند. البته می‌توانستند چند سال صبر کنند برای ازدواج کردن یا مثل بعضی افراد آیه یاس بخوانند و اصلا قید ازدواج را بزنند. حالا گرچه همه امکانات را برای زندگی ندارند اما برای آنها که با کمترین وسایل زندگی‌شان را شروع کردند، زندگی رنگ دیگری گرفته است. خانم خانه برایم می‌گفت:«من و همسرم، از خرید بیشتر اسباب و وسایل خانه خاطره داریم. وسایلی که قدرشان را بیشتر از قبل می‌دانیم. برخلاف آن چند وسیله‌ای که پدرم برایم خریده و لذت داشتنشان مثل آن چیزهایی نیست که خودمان به دست آورده‌ایم.» درباره ازدواج چه چیزی از این آیه قرآن می‌تواند دلگرم کننده‌تر باشد که:«از فقر و تنگدستی دختران و پسران در سن ازدواج نگران نباشید و در ازدواج‌شان بکوشید؛ چرا که اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند آنها را از فضل خود بی‌نیاز می‌سازد.» و اگر هنوز کمی شک ته دلتان باقی مانده، این سخن خداوند را به یاد بیاورید:«و خداوند قادر به چنین کاری است؛ زیرا خداوند واسع و علیم است.» (۵)

بیشتر بخوانید: تلاش انسان در افزایش روزی موثر است یا فضل خداوند؟

در خانه و بیرون از آن خوش اخلاق باشید

یکی دیگر از راهکارهای افزایش روزی خوش اخلاقی است. این خوش اخلاقی شامل خانه و بیرون از خانه می‌شود. مولای ما امام علی علیه‌السلام در این باره فرموده‌اند:«گنج‌های روزی در وسعت اخلاق نهفته است.» (۶) البته اگر شما از آن دسته آدم‌هایی هستید که در خانه بداخلاق هستید، این سخن امام صادق علیه‌السلام را هم بخوانید که فرمودند:«کسی که به خانواده‌اش خوب احسان کند، روزی‌اش زیاد می‌شود.» (۷)

۷ تغییر کوچک در سبک زندگی که می‌تواند روزی‌تان را زیاد کند

این سنت کمرنگ شده را در خانواده زنده کنید

یکی از سنت‌های کمرنگ شده در خانواده‌ها صله رحم است. وجود شبکه‌های اجتماعی یکی از دلایل اصلی بی رغبت شدن جوانان به صله رحم است. حالا دیگر خانواده‌ها ترجیح می‌دهند، جشن تولد و یا در مواردی مراسم ختم را در گروه‌های تلگرامی برگزار کنند و هرگاه صحبتی از گذشته‌ها به میان آمد، حسرت آن روزها را بخورند. در میان اگر گاهی مراسم یا دورهمی خانوادگی هم برگزار شود، آن قدر میزان اسراف و بریز و بپاش زیاد می‌شود که باید به دیگران حق داد که برای برگزاری مهمانی خانوادگی کمتر از خود اشتیاق نشان دهند. مشکی که می‌توان آن را با وضع قوانین ساده‌ای در خانواده، حل کرد. آنچه که واضح و مبرهن است؛ تاثیر مستقیم صله رحم بر افزایش رزق و روزی است. امام صادق علیه‌السلام اثرات صله رحم را چنین بر می‌شمارند:«صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاکیزه جان می‌نماید و روزی را زیاد می‌کند و مرگ را به تأخیر می‌اندازد.» (۸)

بیشتر بخوانید: چند راهکار برای کسب روزی حلال در زندگی

دیگران را هم به خوبی‌ها دعوت کنید

در کنار اینکه عمل به خوبی‌ها باعث افزایش روزی می‌شود، دعوت دیگران به خوبی نیز همین تاثیر را در زندگی دارد. بعضی افراد گمان می‌کنند که با انجام این عمل از رزق و روزی آنان کاسته می‌شود و با آوردن بهانه‌هایی همچون اینکه عمل هر کس به خودش ارتباط دارد، از انجام این کار سرباز می‌زنند. در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر نه تنها موجب کاهش رزق و روزی نمی‌شود، بلکه وضعیت مالی افراد را بهتر می‌کند و باعث سود دنیایی و آخرتی می‌شود. امام علی علیه‌السلام در همین باره اطمینان داده‌اند که:«امر به معروف و نهی از منکر نه اجلی را نزدیک می‌کند و نه از روزی کم می‌نماید، بلکه ثواب را دو چندان و پاداش را بزرگ می‌سازد» (۹)

۷ تغییر کوچک در سبک زندگی که می‌تواند روزی‌تان را زیاد کند

این کارهای کوچک را در سبک زندگی‌تان لحاظ کنید

شاید اصلا فکرش را هم نتوانید بکنید که در کنار این موارد کلی، انجام کارهای کوچکی هم هستند که می‌توانند رزق و روزی را افزایش دهند. به عنوان مثال سحرخیزی یکی از این موارد است. تاکید شده که بیدار ماندن در هنگام طلوع آفتاب باعث افزایش روزی می‌شود، یعنی درست زمانی که درهای آسمان به روی اهل زمین باز است. از دیگر مواردی که باعث از بین بردن فقر و افزایش روزی می‌شود، می‌توان به امانت داری، لباس تمیز پوشیدن، عطر زدن، خانه را گچکاری کردن و روشن کردن چراغ‌ خانه به وقت غروب اشاره کرد. البته کارهایی همچون سفر، استغفار و توبه، زیارت قبر شش گوشه امام حسین علیه‌السلام و گفتن اذکاری همچون «یا فتاح» هفتاد مرتبه پس از نماز صبح، «یا وهاب» صدمرتبه پس از نماز عصر، مداومت بر ذکر «یاغنی» و خواندن سوره‌های «والذاریات»، «مزّمّل» و دعاهایی همچون آیت‌الکرسی و دعای فرج نیز در این زمینه بسیار موثر است. در پایان ذکر این نکته ضروری است که همه آنچه گفتیم محقق نمی‌شود، مگر اینکه امیدتان را از غیر خدا ببرید. پیامبر اسلام در همین باره فرموده‌اند:«هر کس از غیرخدا ببرد، خداوند هزینه زندگی او را تامین می‌کند از جایی که انتظار ندارد، روزی‌اش می‌دهد؛ اما هر کس چشم امیدش به دنیا باشد، خداوند او را به دنیا وا می‌گذارد.» (۱۰)

پی‌نوشت:

۱. میزان الحکمة، ج۱، ح ۱۷۰۰ 2. سفینة البحار، جلد ۲، صفحه ۴۲ ۳. بقره. آیه ۲۴۵ ۴. نهج البلاغه، ترجمه حسین انصاریان، نشر پیام آزادی حکمت ۱۳۷ ۵. سوره نور آیه ۳۲ ۶. کافی، ج۸، ص۳۲ ۷. بحارالانوار، ج۱۷، ص ۱۰ ۸. کافی، ج۲، ص۱۵۱، حدیث ۶ ۹. غررالحکم، ج۲، ص۶۱۱، حدیث ۳۶۴۸ ۱۰. نهج الفصاحه، حدیث ۳۰۰۴

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت