۱۲ مزیت ادامه تحصیل که باید از آن بهرهمند شوید
محیط دانشگاه به صورتی است که انسان را وادار به تفکر میکند، چرا که استادان از دانشجویان میخواهند در مورد مسائل مختلف اظهار نظر کنند. از این رو دانشجویان با انجام چنین تمرینهایی حضور ذهن خود را در رابطه با جواب دادن سوالات غیر منتظره بالا میبرند. چرا که دوست ندارند در یک جمع ۳۰ الی ۴۰ نفره و حتی بیشتر ضعیف دیده شوند.
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زداه سرچشمه: فارغ التحصیلی از دوران دبیرستان چیزی است که اکثر جوانان به دنبال آن هستند، نه فقط به این دلیل که این یک پیشرفت است، بلکه به خاطر آزادیهایی است که پس از این ایام به دست میآورد. دانش آموزان از این که هر روز مجبورند سر یک زمان خاص سر کلاس حاضر شوند و شبها تکالیف مدرسه را انجام دهند و از آنجایی که این کارها روزها و حتی ماهها ادامه دارد، برایشان عذاب آور خواهد بود. از این رو پس از فارغ التحصیلی شور و شعف خاصی دارند. از اینکه مجبور نیستند هر روز کارهای تکراری دوران مدرسه را انجام دهند، بیشک احساس آسودگی و استقلال خواهند کرد.
بسیاری از نوجوانان نگرش منفی، نسبت به درس و مدرسه در دوران دانش آموزی دارند و این هم، بخاطر آن است که آزادی زیادی در این دوران وجود ندارد. اما فرق اساسی بین دوران دبیرستان با دانشگاه در این است که انتخاب واحدهای درسی در دوران دانشگاه انتخابی است اما در دوران دبیرستان دانش آموزان موظف هستند یک سیری دروس مختلف را در زمان های معین با تکالیف خسته کننده پشت سر بگذراند. دانش آموزان از اینکه مجبورند تقریبا تمام طول هفته را سر کلاس درس حاضر شوند خسته می شوند. و سعی می کنند هر چه زودتر از این دوران عبور کنند. همچنین دانش آموزان در مدارس فرصت کافی برای بروز خلاقیت هایشان را ندارند لاجرم مجبورند طبق برنامه کلاس ها که از قبل تعیین شده است پیش بروند. این گونه موارد می توانند دانش آموزان را نسبت به کلاس درس و کتاب ها دور کنند.
بد نیست بدانید که بسیاری از جوانان وسوسه می شوند که روز فارغ التحصیلی از دوران مدرسه را دوران پایان تحصیلات خود بدانند. اما ما قصد داریم جوانان را تشویق کنیم تا به دقت فرصت های آموزشی خود را برای آینده در نظر بگیرند. کسانی که از دوران دبیرستان فارغ التحصیل می شوند باید بدانند که دانشگاه ها برنامه و آزادی عمل بیشتری برای دانشجویان نسبت به مدارس قائل هستند. مهم است که دوران دبیرستان خود را پشت سر بگذاریم، اما ما می خواهیم دانش آموزان را با مزایای ادامه تحصیل بیشتر آشنا کنیم که چگونه ادامه تحصیل می تواند روی آینده شغلی و حتی شخصیتی شان تاثیر گذار باشد. اکثر جوانان وقتی دوران دبیرستان را پشت سر میگذارند، این سوال در ذهنشان به وجود میآید که چرا باید ادامه تحصیل دهند؟ و چه گزینهٔ دیگری پیش روی شان است. در ادامه این مطلب سعی کردهایم تا به اینگونه سوالات بنیادی در زمینه ادامه تحصیل جواب قانع کنندهای بدهیم.
به وجود آمدن اهداف مختلف
ادامه تحصیل در سطوح بالاتر از دبیرستان به جوانان این امکان را میدهد تا بتوانند هدفهای بیشتر را در نظر داشته باشند. کسانی که بعد از دوران دبیرستان علاقهای به ادامه تحصیل ندارند، مجبورند به یک الی دو هدف در زندگی خود بسنده کنند و با مهارتی که در طول زمان به دست میآورند آن اهداف را ترقی داده و از این را زندگی مادی و حتی معنوی خود را تحت تاثیر قرار دهند. جوانی که از ادامه تحصیل انصراف میدهد، از بسیاری مزایای بالقوه که ممکن بود با ادامه دادن تحصیلات برایش فراهم شود بی بهره میماند. ادامه تحصیل میتواند روی شیوه زندگی شخص و حتی نوع برخورد مردم نسبت او، تاثیر گذار باشد. در ادامه با دیگر مزایای و فوائد ادامه تحصیل که حتی ممکن است، مسیر زندگیتان را عوض کند، بیشتر آشنا میشویم.
آمادگی شغلی
برخی از جوانان یک ایده و هدف جامع برای رسیدن به شغل آینده خود دارند. چنین افرادی سعی میکنند پس از اتمام دوران ابتدایی روی شغل آینده خود برنامه ریزی کنند. از این رو در دوران دبیرستان رشته تحصیلیای را انتخاب میکنند که راه رسیدن به شغلی که مورد پسندشان است، هموار شود. آنها در دوران متوسطه با مهارتهای ابتدایی شغل آینده خود تا حدودی آشنا میشوند. چنین افرادی برنامه بلند مدت برای رسیدن به اهداف خود دارد اما همه افراد اینگونه نیستند. انتخاب رشته در دوران دبیرستان شاید یکی از شناخته شده ترین راهها برای رسیدن به شغل آینده باشد. با این تفاسیر بسیاری از نوجوانان درک درستی از آینده خود ندارند. شاید بیشتر جوانان پس از دوران دبیرستان به فکر شغل آینده خود باشند. گویا پس از این دوران است که آنها با معنای واقعی زندگی و به دست آوردن امتیازات برای ادامه زندگی آشنا میشوند. چنین افرادی با ادامه تحصیل در دانشگاهها میتوانند روی شغل مورد نظر خود تمرکز کنند، از این رو با انتخاب یک انتخاب رشته مناسب دانشگاهی سعی میکنند، هر آنچه لازم است را برای شغل آینده خود بیاموزند. بنابراین پس از نیم سال اول دانشگاه دانشجویان تشویق میشوند، بهتر بیاموزند و خود را با شغل آینده بیشتر وفق دهند. دانشجویان باید توجه داشته باشند که محیط دانشگاه بی شک یکی از مهمترین مکانهایی است که افراد میتوانند در مورد شغل آینده خود بیشتر فکر کنند و خود را برای روبهرو شدن با آن آماده سازند.
مزایای عملی گسترده
آماده شدن برای شغل آینده و گرفتن مسئولیت در آن حوزه تنها مزیت ادامه تحصیل در دانشگاهها نیست، بلکه امکان موفقیتشان نیز بالا می رود. بر اساس یک گزارش که از هیئت دانشگاهها در سال ۲۰۱۳ منتشر شده، نشان میدهد؛ افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند، نسبت به افرادی که تنها به دیپلم اکتفاء کردهاند، موفقتر هستند.
مزایای اقتصادی
میانگین درآمد سالانه کسی که دارای دیپلم دبیرستان است تنها ۳۵۴۰۰ دلار است، اما شخصی که دو سال تحصیلات دانشگاهی دارد(فوق دیپلم) ۴۴۸۰۰ دلار و شخصی که چهار سال تحصیلات دانشگاهی (لیسانس) دارد ۵۶.۵۰۰ دلار میتواند به صورت سالانه درآمد داشته باشد. با توجه به پرداخت شهریه و وامهای دوران دانشجویی باز هم افرادی که دارای مدرک فوق دیپلم و لیسانس هستند، در آمد سالانهشان در تمام طول عمر خیلی بیشتر از افردی است که به دیپلم در دوران تحصیل خود بسنده کردهاند.
مشارکت مدنی
نسبت مشارکت افراد در مسائل کشوری و پستهای سیاسی و مهم که داری مدارک تحصیلی دانشگاهی هستند، به مراتب بیشتر از افرادی است که مدرک دیپلم دارند. افرادی که به دنبال تحصیلات بالاتر از دبیرستان هستند، احتمالا از لحاظ رفاه اقتصادی، سلامت جسمانی و مشارکت در امور سیاسی و اجتماعی وضعیت بهتری دارند. صرف نظر از اینکه درباره چه چیزی مطالعه میکنید، درس خواند خود میتواند اطلاعات عمومی و سلامت مغزتان را ارتقاء ببخشد.
پیشرفت شخصی
همه مهارتها به طور شفاهی به یک حرفه و یا آمار مرتبط نیستند. اما آنها میتوانند در زندگی شخصی بسیار تاثیرگذار باشند. مزایایی که در ادامه به آنها میپردازیم، معمولا با تجربه در تحصیلات عالی دست یافتنی میشوند. البته استثنا نیز در این امر وجود دارد.
ارتباطات بهتر
همان طور که میدانید محیط دانشگاه جای بحث و تبادل علمی و غیر علمی نیز هست. از این رو کسانی که در چنین محیطی رشد میکنند، خواسته و ناخواسته از قدرت بیان بیشتری برخوردار میشوند. به همین دلیل راحتتر میتوانند با دیگر افراد جامعه ارتباط برقرار کنند.
مهارتهای تفکر در مورد مسائل مختلف
محیط دانشگاه به صورتی است که انسان را وادار به تفکر میکند، چرا که استادان از دانشجویان میخواهند در مورد مسائل مختلف اظهار نظر کنند. از این رو دانشجویان با انجام چنین تمرینهایی حضور ذهن خود را در رابطه با جواب دادن سوالات غیر منتظره بالا میبرند. چرا که دوست ندارند در یک جمع ۳۰ الی ۴۰ نفره و حتی بیشتر ضعیف دیده شوند. همچنین در محیط دانشگاه قدرت تجزیه و تحلیل دانشجویان با توجه به محیطی که در آن به سر میبرند، بالا میرود و این امر میتواند در زندگی روزمرهشان نیز تاثیر گذار باشد، چرا که همه ما در زندگی شخصی دچار مشکلات متعددی میشویم، از این رو تجزیه و تحلیل مشکلات میتواند برای حل کردنشان بسیار موثر واقع شود.
شناسایی مهارتهای مختلف
هر شخصی ممکن است، دارای یک توانایی منحصربه فردی باشد که دیگران فاقد آن باشند. محیط دانشگاه میتواند باعث بروز چنین تواناییهایی شود از این رو شخص با فهمیدن توانایی خود بهتر میتواند آن را در مسیری که به نفعاش نیز است، استفاده کند. به طور مثال برخی افراد قدرت حفظ کردن مطالب را دارند، اما برخی دیگر قدرت درک مسائلشان بالا است. چنین افرادی میتوانند با توجه به تواناییهایی که دارند و با ارتقای آن باعث ترقی خود شوند.
به دست آوردن آنچه که دوست دارید
جوانان قبل از ورود به دانشگاه با انواع مختلف رشتههای تحصیلی روبهرو میشوند. این مزیت بزرگ میتواند به آنها کمک کند که به هر حرفه و یا رشتهای که علاقه دارند ادامه تحصیل دهند. چرا که لذت بردن از رشته تحصیلی میتواند برای موفق شدن شخص در آن رشته بسیار تاثیرگذار باشد. معمولا افرادی که از رشته تحصیلی خودشان بیزارند، نمیتوانند در آن رشته موفق ظاهر شوند.
حس بزرگ شدن و فراگیری نظم و انضباط
وقتی دانشجویان با یک سیستم جدید و فراگیر روبهو میشوند، سعی میکنند خود را با شرایط جدید وفق دهند. از این رو در برنامه ریزی درسی دقیقتر میشوند، چرا که خودشان باید انتخاب واحد کنند. به همین دلیل تمام برنامههای آینده خود را نیز لحاظ میکنند. چنین برنامه ریزیهایی می واند مدیریت افراد را نسبت به کارهایی که پیش رو دارند، بیشتر کند. از این رو اگر دانشجویی بخواهد در گذراندن دروس پیش رو موفق باشد، باید یک برنامه ریزی منظم داشته باشد. افرادی که دارای نظم کاری هستند، میتوانند بهتر پیشرفت کنند. محیط دانشگاه باعث میشود، دانشجویان با حس بزرگ شدن و داشتن اختیار بیشتر روبهرو شوند. از این رو چنین محیطهایی باعث رشد فکری افراد نیز میشود.
حس موفقیت
دانش آموزان برای گرفتن دیپلم مجبور هستند از یک سیستم آموزشی خاص در مدت زمان طولانی پیروی کنند تا بتوانند دیپلم خود را بگیرند. یک نوجوان تا یک سن خاص مجبور است، طبق چارچوب که در مدارس وضع میشود، رفتار کند. با این حساب وقتی دانش آموزان فارغ التحصیل میشوند، یک حس موفقیت وصف ناپذیری را تجربه میکنند. حال اگر شخصی با میل خودش به دانشگاه وارد شود، پس از فارغ التحصیلی بیشک با حس موفقیت بیشتری روبهرو خواهد شد، چرا که کاری را به پایان رسانیده است که با اختیار کامل در آن ورود کرده بود. از این رو خوشحالی دو چندانی نصیبش میشود.
منبع: goodchoicesgoodlife
دیدگاه تان را بنویسید