سرویس سبک زندگی: آموزههای دینی نقش به سزایی در زندگی فردی و اجتماعی انسانها بازی میکند. اما بعضی از افراد همواره بر این باورند که این آموزهها مختص به حلال و حرام و عقاب و عتاب اخروی است، در حالی که توجه به این آموزهها میتواند در زندگی خانوادگی و اجتماعی، رفتارها و سبک زندگی انسان بسیار مفید و آموزنده باشد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت تبیان میخوانیم.
حال که به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم و کمتر از سی روز به پایان سال مانده است، بد نیست کمی چرتکه بیاندازیم و ببینیم با نامه اعمال خود چه کردهایم.
حسابرسی اعمال
در حدیثی از امام موسی کاظم (ع) آمده است که میفرمایند: «هر کس که هر روز از خود حسابرسی نکند از ما نیست. پس اگر کار نیکی انجام داده باشد از خداوند بخواهد که آن را افزونتر کند و اگر بد کرده باشد از خدا آمرزش بطلبد و به سوی او توبه کند.» (مستدرک الوسائل، ج۱۲، ص ۱۵۳)
اگر ما مقید شویم که هر روز از خود حسابرسی کنیم نه تنها در امور دینی مثل نماز و روزه، خمس... بلکه در هر امر روزمرهای که به نظر ما کوچک و کم اهمیت میآید، ولی میتواند در روح و روان و قلب ما تاثیر گذار باشد میتوانیم مسیر بهتری را برای آینده خود ترسیم کنیم.
زیرآبت را زدم
در محیطهای کاری و ادارات یکی از رذائل اخلاقی که بسیاری از ما با آن درگیر هستیم زیرآب زنی و کارشکنی برای دیگران است. شاید خودمان گمان نمیکنیم که مرتکب این عمل شده باشیم اما در اعمال و رفتار خود اسباب آزار و ناراحتی دیگران را فراهم آوردهایم.
هر روز در هنگام حسابرسی اعمال خود چرتکهای بیدازید آیا رفتار آن روز شما با مادر و یا همسرتان صحیح بوده؟ آیا باعث رنجش همکارتان شدید؟
اگر از پیشرفت سایر همکارانتان احساس ترس میکنید و یا در هنگام موفقیت دیگران سعی میکنید جلوی پای آنها سنگ بیندازید متاسفانه به فردی زیراب زن تبدیل شدهاید.
هر شب قبل از خواب و یا هر زمان مناسب دیگری فکر کنید آیا شما در کار دوستان و همکارانتان کارشکنی کردهاید... آیا از این که دیگران در مسیر موفقیت قرار بگیرند ناخشنود میشوید و تلاش کردهاید جلوی آنها را سد کنید. اگر جواب این سوالات مثبت است باید به فکر باشد به هر طریقی چه توسط تصمیمات شخصی خود و یا به کمک یک مشاور بر این مشکل فائق بیاید.
چه آسان قضاوت کردم
همه ما میدانیم قضاوت کردن رفتار و گفتار دیگران کار درستی نیست و یک ناهنجاری به حساب میآید. اما بیشتر اوقات آگاهانه و چه ناآگاهانه دست به قضاوتهای عجولانه میزنیم. گاهی همین قضاوت کردنها می تواند مسیر زندگی دیگران و یا حتی خود ما را تغییر دهد. در این رفتار خود بیندیشید و علت را جستجو کنید و تصور کنید قاضی عادلی در حال بررسی این عمل شماست. آیا به خودتان حق می دهید و یا خود را محکوم میکنید.
شکستنی جبران ناپذیر
اینکه شما با فعل، گفتار و کردار خود باعث رنجش و شکست دلی شوید میتواند جبران ناپذیر باشد. دلی که شکست و رنجشی که حاصل شد به سختی التیام میپذیرد. هر روز در هنگام حسابرسی اعمال خود چرتکهای بیندازید آیا رفتار آن روز شما با مادر و یا همسرتان صحیح بوده؟ آیا باعث رنجش همکارتان شدید؟ آیا کدورتی را بر دل دوستتان نشاندید. اگر در نامه اعمال خود نکات منفی در این زمینه یافتید درصدد جبران برایید که گاهی خیلی زود دیر میشود.
هر شب قبل از خواب و یا هر زمان مناسب دیگری فکر کنید آیا شما در کار دوستان و همکارانتان کارشکنی کرده اید... آیا از این که دیگران در مسیر موفقیت قرار بگیرند ناخشنود میشوید.
بیتوجهی
بیتوجهی در کانون خانواده می تواند معضلات بزرگی را برای تک تک اعضای خانواده به وجود بیاورد. اگر بی توجهی از سوی هر کدام از اعضای خانواده باشد به نوعی کل خانواده را درگیر مشکلات خواهد کرد. اگر به همسرتان بی توجه هستید به زودی کانون گرم زندگی خود را از دست خواهید داد. با بی توجهی به فرزندانتان ممکن است آنها را در گردابی از مشکلات رفتاری و اجتماعی غرق کنید و اگر نسبت به پدر و مادر خود بیتوجه هستید در حالی که آنها به شما نیازمند هستند باید منتظر عواقب سختی برای خود باشید.
شاید هیچ گاه فکر نکرده باشید در نامه اعمالتان گناهی به نام بیتوجهی ثبت شده باشد اما شک نکنید، بی توجهی و عدم مسئولیت پذیری شما باید از جانب خودتان مورد قضاوت و موشکافی دقیق قرا بگیرد.
و در آخر...
اگر میخواهید در روز حسابرسی اعمال خود در محضر پروردگار و همچنین در حسابرسیهای شخصی خود در زندگی شخصیتان سر بلند باشید. حسابرس عادلی باشد. هر چیز کوچکی را که گمان میکنید نقطه سیاهی در کارنامه اعمالتان باشد بیرون بکشید و آن را منطقی مورد بررسی قرار دهید و به دنبال راهکارهای مناسبی برای حل آن باشید و بدانید هیچ گاه از این حسابرسی متضرر و مغموم نخواهید شد.
دیدگاه تان را بنویسید