ماجرای توییت جعلی پیشنهاد ازدواج دختران ایرانی با حشدالشعبی+عکس
انتشار یک توییت جعلی به نام یک روحانی در فضای مجازی درباره ازدواج دختران ایرانی و نیروهای حشدالشعبی با واکنشهای زیادی رو به رو شد؛ اما واقعیت ماجرا چه بود؟
مجله مهر: طی یکی دو روز گذشته توییتی منتشر شد که واکنشهای زیادی را به دنبال داشت. توییتی منتسب به یک روحانی با نام جعلی «سید مصطفی حجازی» که طی آن با یک درخواست عجیب از دختران ایرانی هجمه زیادی را علیه گروه حشدالشعبی ایجاد کرد.
این توییت، خوراک رسانههای ضدایرانی و صفحات سلبریتیهایی مثل مهناز افشار را هم فراهم کرد تا طبق معمول زمینهای برای ایجاد تفرقه بین مردم ایران و عراق باشد. حتی یکی از نزدیکان قاتل طلبه همدانی هم در فیلمی که در فصای مجازی منتشر کرده، مدعی شده که قاتل بعد از شنیدن این خبر جعلی، انگیزه قتل طلبه همدانی را پیدا کرده است.
اگرچه این خبرسازیها قبلاً هم انجام شده بود، اما مدت زمان زیادی طول نکشید که صاحب عکس این اکانت جنجالی با انتشار یک فیلم و معرفی هویت اصلی خودش به نام «سید غفار دریاباری» از جعلی بودن اسم و این حساب کاربری خبر داد و با رد همه حرفهای منتشر شده در آن توییت اعلام کرد که او هیچ وقت در این شبکه اجتماعی حساب کاربری نداشتهاست.
اگرچه ارتقای سواد رسانهای در این زمینه نیاز امروز جامعه است اما در اینمیان نقش پلیس فتا در پیشگیری و برخورد با جرمها نیز کمتر از مسئولان فرهنگی و فرهنگسازی نیست.
چام نیوز نوشت: سوءاستفاده از قابلیت ارتباطگیری سریع و آسان، یکی از آسیبهای جدی فضای مجازی است که به غرضورزان مجال میدهد القائات ناشایست و شایعات دروغ را بهراحتی در کوتاهترین زمان ممکن در گسترهای قابل ملاحظه انتشار دهند.
فراگیر شدن اقبال عمومی به استفاده از شبکه های اجتماعی، عرصه فضای مجازی را به محلی برای جولان دینستیزان و فعالان ضدانقلاب تبدیل کرده است.این سوءاستفاده از قابلیت ارتباطگیری سریع و آسان، یکی از آسیبهای جدی فضای مجازی است که به غرضورزان مجال میدهد القائات ناشایست و شایعات دروغ را بهراحتی در کوتاهترین زمان ممکن در گسترهای قابل ملاحظه انتشار دهند و بر افکار عمومی اثر منفی بگذارند.
از شیوههای متقلبانه و ناجوانمردانهای که گروههای ضددین و معاند به آن متوسل میشوند و بهتازگی بازخوردهای فراوانی داشته، استفاده از حسابهای جعلی است که با اسامی و تصاویر پروفایل مذهبی و انقلابی فعالیت میکنند تا ذهنیت کاربران عادی را نسبت به اقشار ارزشی بدبین سازند.
علاوه بر ارتشهای سایبری دو رژیم صهیونیستی و سعودی، فرقههای انحرافی نظیر بهائیت و گروهکهای ضدانقلاب مثل منافقین و سلطنتطلبان با سازماندهی این اکانتهای فیک، تلاش میکنند بین مردم و روحانیت یا نهادهای انقلابی فاصله و دلخوری ایجاد کنند.
هرکدام از کاربران شبکه های اجتماعی بهویژه اینستاگرام و توییتر در طول فعالیت عادی و روزمره خود در مقاطع مختلف بارها با اینگونه موارد برخورد کردهاند.
بهعنوان مثال، حساب ناشناسی که با تصویر یک بسیجی، از سیلاب و زلزله ابراز خوشحالی میکند و آن را عذاب الهی بهخاطر رأی ندادن به کاندیدای فلان حزب اصولگرا قلمداد میکند!
یا اکانتی که عکس یک بانوی چادری را بر پروفایل خود نشانده و مخاطبانش را دعوت میکند تا بدحجابان را با چاقو و تیغ مورد حمله قرار دهند!
و نمونهای فراگیرتر، حسابهایی جعلی که وانمود میشود متعلق به روحانیونی هستند با افکار احمقانه و متحجرانه!
گردانندگان این اکانتهای قلابی ضمن بهرهگیری از ادبیات و کلیدواژههای ارزشی، با روش کهنه "دفاع بد" میکوشند به اهداف تبلیغاتیشان جامه عمل بپوشانند.
زیرا دشمن بهخوبی دریافته است که برای مدیریت افکار عمومی، تزریق انگارههای مطلوب خود به ذهن کاربران و تحمیل خواستههایش بر ایرانیان، در گام نخست باید مرجعیت فکری، اخلاقی و سیاسی را از نهادها و چهرههای ارزشی سلب کند؛ آنگاه سیاستهای مد نظر خود را آسانتر تحمیل خواهد نمود.
واقعیت ماجرا زمانی ملموستر میشود که بلافاصله رسانههای بیگانه و برانداز وارد ماجرا میشوند و با پروپاگاندا بر دامنه آن میافزایند.
برای خنثی کردن این نقشه، قطعا روشنگری و تشریح شیوههای عملیات روانی دشمن ضروری است؛ اما مهمتر از آن، هوشیاری و دقت تکتک کاربران است که فریب نخورده و بازیچه قرار نگیرند.
چقدر مایه تأسف است که اقشار نخبه نظیر کنشگران سیاسی یا اصحاب هنر و فرهنگ و... در دام این راهزنان سایبری گرفتار شوند و سمتوسوی اظهارات و مواضعشان با دروغهایی برگرفته از این حسابهای تقلبی تعیین شود!
کما اینکه طی روزهای اخیر شاهد بودیم یکی از همین حسابهای ساختگی با پروفایل جعلی یک روحانی، پیام سخیفی را منتشر کرد تا حضور همدلانه نیروهای بسیج مردمی عراق در کشورمان برای امدادرسانی به مردم سیلزده را تحتالشعاع قرار دهد.
بهدنبال آن، برخی کانالهای تلگرامی و رسانههای معارض با سازماندهی یک موج هماهنگ و پرشدت در فضای مجازی، چنان به قضیه پروبال دادند که عدهای از روی ناآگاهی انتساب چنین اظهاراتی به یک روحانی ارزشی را باور کردند!
حال آنکه با کمی دقت در محتوای ارسالی یا جستجو در نوع ارتباطات، سبک پیامها و جهتگیری اینگونه اکانتها، میتوان پشت پرده را دریافت.
همافزایی اکانتهای برانداز و دینستیز با اکانت فیک
دیدگاه تان را بنویسید