ماجرای زلزلههای پی در پی در کرمانشاه چیست؟
رئیس مرکز لرزهنگاری کشور گفت: از سال گذشته تا به امروز بیش از پنج هزار و ۸۰۰ زلزله در کرمانشاه ثبت شده است که تعداد زلزلههای رخ داده به مراتب بالاتر از این تعداد است.
باشگاه خبرنگاران: ثبت بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ زلزله در کرمانشاه طی مدت یکسالعلی مرادی رئیس مرکز لرزهنگاری کشور، در خصوص زلزلههای پی در پی در کرمانشاه، اظهار کرد: به طور کلی زاگرس در کمربند کوه زایی آلپ هیمالیا قراردارد و جزو مناطق فعال لرزهای جهان شناخته شده است. باتوجه به حرکت همگرای صفحه عربی و اورآسیا، پوسته کشورمان نیز تحت فشار قرار گرفته است و همین امر سبب شده است که ما همواره این گونه زلزلهها را با بزرگیهای مختلف در نقاط مختلف داشته باشیم.
وی ادامه داد: براساس آمار بدست آمده به طور متوسط سالانه حداقل یک زلزله با بزرگی ۶ ریشتر در کشور رخ میدهد و هرچه بزرگای زلزله مورد نظر کمتر باشد به طبع تعداد دفعات رخ داده در سال کاهش پیدا میکند.
رئیس مرکز لرزهنگاری کشور اضافه کرد: زمانی که یک زلزله ۷ ریشتری در منطقهای رخ میدهد تعداد پس لرزههایش به قدری است که آمارهای ما را جابجا میکند و علت آن گسترش شبکههای لرزه نگاری و قابلیت ثبت زمین لرزههای کوچکتر است.
مرادی افزود: زلزلههای بزرگ جابجاییهایی بزرگ را نیز در داخل پوسته زمین ایجاد میکند و همین امر باعث تحت تاثیر قرار دادن گسلهای مناطق اطراف میشود به طوریکه در حال حاضر در لبههای شکستگی زون که ناشی از زمین لرزه ۲۱ آبان ماه سال گذشته سر پل ذهاب، شد امروز شاهد زلزلههایی با بزرگی ۶ ریشتر هستیم.
وی اضافه کرد: این زمین لرزهها طبیعی هستند، باید بدانیم در یک کشور لرزهخیز هستیم و باید برای این پدیده خودمان را بهتر از گذشته آماده کنیم.
رئیس مرکز لرزهنگاری کشور گفت: در منطقه کرمانشاه از سال گذشته تا به امروز بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ زلزله ثبت شده است و تعداد زلزههای رخداده به مراتب بالاتر از این تعداد است که بدلیل کوچک بودن قابلیت ثبت نداشته اند.
مرادی تصریح کرد: ما باید برای مقابله با زمین لرزه، فرهنگسازی کنیم، نباید فراموش کنیم زلزله همواره در کنار ماست و قابل پیش بینی نیست و باید تمهیدات لازم برای ساخت و ساز ایمن و استاندارد سازی را هر روز بهتر انجام دهیم.
وی ادامه داد: هنگامی که یک زلزله ۷ ریشتری رخ میدهد در همان محل لرزههای کوچکتر زلزله را خواهیم داشت و این لرزشها در روزها و ماههای اول زیاد است، اما به مرور از لحاظ تعداد کاهش پیدا میکنند که این امری کاملا طبیعی است.
رئیس مرکز لرزهنگاری کشور تصریح کرد: متاسفانه زلزله ۷.۳ ریشتری سرپل ذهاب در ماههای اولیه لرزههای زیادی در آن مناطق احساس شد، اما به مروز زمان تعداد آن فروکش کرده، اما بعد از چند مدت گاهی زلزلههای متوسطی در این مناطق رخ داد.
مرادی یادآور شد: توجه کنید که سابقه زلزله در کشور ما به وضوح قابل مشاهده است به طوریکه از خراسان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، کرمان، هرمزگان، بوشهر و فارس و اکثر نقاط کشور زلزلههای بزرگی گزارش شده است لذا نباید این پدیده را فراموش کرد.
دیدگاه تان را بنویسید