کاهش سن ابتلا به آلزایمر در ایران
مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران گفت: سن ابتلا به آلزایمر در ایران به عللی چون کم تحرکی جسم و مغز و عدم تغذیه درست از نرم جهانی پایین تر است.
معصومه صالحی در حاشیه کارگاه پیشگیری از معلولیت های دوران سالمندی عنوان کرد: در طرحی یک برنامه آموزشی برای کودکان پایه پنجم ابتدایی گذاشته شد که درآن ضمن آشنایی کودک با بیماری آلزایمر و عوارض آن، نحوه برخورد مناسب با پدر و مادر بزرگانی که مبتلا هستند آموزش داده می شود که در جهت پیشگیری بسیار مناسب است.
وی ادامه داد: این طرح در دنیا مقام اول را کسب کرد و از طرف انجمن جهانی آلزایمر به عنوان طرح برتر شناخته شد.
مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران ابراز کرد: آموزش مراقبین سالمندان هر دو ماه یک بار انجام می شود و در این آموزش ها مراقبین تجربه های خود را به هم انتقال می دهند تا از تنش های کاری آنها کاسته شود.
هر هشت تا 9 دقیقه یک نفر به آلزایمر مبتلا می شود
صالحی با اشاره به آمار مبتلایان به آلزایمر ابراز کرد: در حال حاضر هر چهار ثانیه یک نفر به جمعیت بیماران مبتلا به آلزایمر در دنیا اضافه می شود و بر اساس برآوردهای جهانی در ایران بین هر هشت تا 9 دقیقه یک نفر به آلزایمر مبتلا می شود.
وی تاکید کرد: اگر عوامل ابتلا به آلزایمر شناخته شود کمک بزرگی برای برنامه ریزی و پیشگیری از آسیب های آینده در خانواده ها انجام می شود.
مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران اظهار کرد: در حال حاضر هیچ تحقیقاتی در رابطه با شناخت بیماری و عوامل مستعد کننده آن در کشور انجام نشده است بنابراین آمار واقعی از مبتلایان به آلزایمر در ایران نداریم ولی تخمین زده می شود که حدود 500 هزار نفر سالمند مبتلا به این بیماری در کشور وجود داشته باشد.
ابتلا به آلزایمر در ایران شیب تندی دارد
وی به روند ابتلا به آلزایمراشاره کرده و افزود: با توجه به روند رو به رشد سالمندی در کشور ابتلا به این بیماری هم شیب تندی دارد و هر چه سن بالاتر می رود ابتلا به بیماری های دوره سالمندی هم افزوده می شود.
صالحی ابراز کرد: سن ورود این بیماری در دنیا 65 سال است ولی در ایران به دلایلی زودتر هم رخ می دهد و حدود 10 تا 15 درصد افراد مبتلا بین سن 50 تا 60 سالگی به این بیماری مبتلا شده اند که عمده ترین عامل آن کم تحرکی جسم و مغز است.
مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران تاکید کرد: سالمندان به علت عدم تحرک جسمانی کافی و استفاده از مغز خود به علت دانش کم و آموزش ناکافی و استرس بالا زود تر به این بیماری مبتلا می شوند.
ابتلا به آلزایمر در خانم ها بیشتر از آقایان است
وی بیان کرد: با افت توانایی جسمی مواد غذائی تازه کمتر استفاده می شود و کمبود برخی از ویتامین ها از جمله ویتامین " D " هم از علل این بیماری است.
صالحی افزود: شانس ابتلا به آلزایمر در خانم ها به علت استرس بالاتر پنج تا شش درصد بیشتر از آقایان است.
مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران تاکید کرد: تشخیص زود هنگام موجب می شود پنج سال در معلولیت بیماری وقفه بیافتد و درصد معلولیت ها در جامعه پایین بیاید.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید