دلایل شکست غرب از ایران به روایت کارشناس مطرح لبنانی
«امین حطیط» نویسنده مطرح لبنانی و کارشناس مسائل راهبردی در یک مقاله به دلایل شکست غرب از ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون پرداخته است.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از روزنامه البناء، ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل به یک کشور مستقل شد. از همان زمان غربیهای استعمارگر از هیچ روش و ابزاری برای کینهتوزی علیه ایران و پایان دادن به آن که کابوس بزرگ آمریکا و رژیم صهیونیستی است دریغ نکردند. غرب هیچگاه تلاش نکرد تا با واقعیت بینالمللی ایران کنار بیاید و از نظر آن تنها راه حل این بود که قبل از انتقال ایدئولوژی انقلاب اسلامی به سایر کشورهای خاورمیانه٬ به این واقعیت پایان دهد.
جنگ تحمیلی عراق علیه ایران که با هدایت آمریکا و دلارهای کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان که آمریکا به آن تلقین کرده بوده نظام ایران یک تهدید بزرگ برای خاندان آل سعود و همه خانوادههای پادشاهی حوزه خلیج فارس است انجام شد٬ از جمله تلاشهای غرب برای خلاص شدن از نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
با همه این وجود و مشکلاتی که ایران در ماههای اول انقلاب داشت؛ توانست در برابر حمله عراقیها ایستادگی و از خاک خود دفاع کند. به این ترتیب این جنگ، آمریکا را راضی نکرد و با بهانههای مختلف و تدابیر فریبکارانه به تحریمهای غیرقانونی علیه ایران روی آورد. از 32 سال گذشته تاکنون ایران تحت تحریمهای مختلف و یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.
غرب تلاش کرد به تحریمهایی روی بیاورد که ایران را خسته کرده و منجر به عقبنشینی این کشور از سیاستهای استقلالی خود و نیز دست کشیدن از حمایت جنبشهای آزادی و مقاومت در جهان شده و به دنبال پیشرفت نظامی و اقتصادی و علمی نباشد تا به این ترتیب یک کشور جهان سومی و خریدار کالاهای غربی باقی بماند.
اما ایران داغ تاثیر محاصرههای غرب بر پیشرفتهای خود را به دل غربیها گذاشته و با وجود جنگ اقتصادی که غرب علیه آن به راه انداخته بود سیاستهای استقلالی خود را تثبیت کرد.
ایران با وجود همه این تحریمها٬ توانست یک جهش قابل توجه در زمینه تولیدی و صنعتی داشته باشد که بذر ناامیدی را در وجود استعمارگران کاشته و به آنها فهماند که سقوط ایران یک رویای دست نیافتنی است.
ایران به صورت یکپارچه و چندجانبه و در همه زمینههایی که کشورهای توسعه یافته را در جهان معاصر متمایز میکند٬ خود را در مسیر یک پیشرفت تکاملی قرار داده و موفق شد در زمینههای علمی و صنعتی تا 85 درصد به خودکفایی برسد. این کشور همچنین به استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای رسید و با پرتاب انواع ماهوارهها پیشرفت بزرگی در زمینه هوافضا رقم زد که آخرین آن ماهواره «نور» به عنوان نخستین ماهواره نظامی ایران بود که با موفقیت در مدار قرار گرفت.
علاوه بر آن در سطح زیرساختها به ویژه زمینه حمل و نقل و برق و ارتباطات و خدمات عمومی و مهمتر از همه صنعتیسازی نظامی که در انحصار کشورهای برگ جهان قرار دارد نیز پیشرفتهای ایران مثال زدنی است.
درحالیکه کشورهای بزرگ تلاش میکردند تا صنعتیسازی نظامی را در انحصار خود نگه داشته و مانع مشارکت سایر کشورها در آن شوند؛ ایران به خوبی میدانست که باید چگونه وارد میدان شده وبرای نیروهای مسلح از ارتش و سپاه پاسداران گرفته تا بسیج مردمی به منظور دفاع از حاکمیت و ملت و ثروتهای خود تجهیزات فراهم کند. این کشور همچنین از دوستان و متحدان خود در راستای دفاع از حقوق قانونیشان حمایت میکند.
اما یک سوال بزرگ مطرح میشود: زمانی که دیگران شکست خوردند ایران چگونه پیروز شد؟
موفقیت ایران در مقابل دشمنان 41 سال پس از پیروزی انقلاب آن یک امر مسلم و روشن است٬ اما این موفقیت از نظر ما به عواملی برمیگردد که واقعیت ایرانی را از همه جهت متمایز میکند؛ عواملی که باعث میشوند این کشور مغلوب سختیها و تنگناها نشده و برعکس به ردههای بالا در برابر دشمنان برسد:
-عامل فکری و عقیدتی-مذهبی: ایران نظام سیاسی خود را بر مبنای اصول مذهبی ایجاد کرده که بر اساس ایدئولوژی آن تاسیس یک کشور مستقل و قدرتمند زمینه را برای ظهور امام عصر (عج) همراه میکند و همین باور تبدیل به یک انگیزه برای فداکاری٬ شجاعت و در نهایت پیشرفت مردم ایران شده است. اسلام پویایی که ایران به آن عمل میکند اسلامی است که با تبلیغ رفاه و آسایش بدون انحراف از دین و مذهب موجب توسعه جامعه آن میشود. علاوه بر آن ماهیت انسانی ایرانیها آمیخته با صلابت و اراده راسخ و اصرار بر دفاع از حقوقشان است.
-عامل سیاسی: ایران یک نظام سیاسی منسجمی را بنا کرده که از طریق انتخابات عادلانه و پاک با اراده مردمش تاسیس شده و ملت آن هیچگونه تجاوز و آسیب به کشورشان را تحمل نمیکنند؛ چرا که نظام ایرانی در اصل با دست خود مردم ایجاد شده است. نظام سیاسی ایران از نظر ساختار یک نظام منسجم و مبتنی بر نهادهای مستقل اما هماهنگ است که در سایه قانون اساسی و احکام شریعت اسلامی این کشور فعالیت میکنند.
-عامل جغرافیای طبیعی: ایران از نظر جغرافیایی و مساحت و ثروتهای طبیعی در موقعیت بسیار خوبی قرار دارد و همین عامل سبب موفقیت آن در سیاست خودکفایی اقتصادی و رسیدن به یک جایگاه تاثیرگذار بینالمللی و منطقهای در زمینههای مختلف شده است.
-عامل استراتژیک ائتلافی: در این عامل دو امر موثرند؛ اول ماهیت ایران در تاسیس و حمایت از ائتلافهای بینالمللی و دوم موفقیت در تشکیل محور مقاومت منطقه. ایران ائتلافهای خود را بر اساس حمایت از حق و مبارزه ایجاد و با افراد و گروههایی ارتباط برقرار میکند که به دنبال عدالت بوده و برای دفاع از آن آماده هستند؛ بهترین نمونه دراین خصوص ٬موضع ایران در دفاع از مسئله فلسطین که دشمنان تاکنون موفق به نابود کردن آن نشدهاند.
در اینجا تفاوت میان ایران و کشورهای استعماری غرب که ائتلافهایشان را تنها بر اساس منافع شخص خود تشکیل میدهند مشخص میشود. معیار ایران در تشکیل هرگونه گروه یا محور و یا ائتلاف٬ جمع کردن متحدین خود برای دفاع از حق و عدالت است. ایران بر همین اساس شبکهای از ائتلافهای مهم و تاثیرگذاری را به وجود آورده که اولین آنها محور مقاومت است که به دنبال آن همکاری با روسیه و چین فعالیت در سیستم اقتصادی شانگهای نیز میآید.
درواقع سیاست ایران بر عکس غرب یک سیاست انسانی بدون مکر و حیله است که دوستان به راحتی میتوانند به آن اعتماد کنند.
مجموعه این عوامل از ابتدای پیروزی جمهوری اسلامی ایران موجب شده تا این کشور بتواند بر جنگ و محاصره و بازیهای منطقهای و بینالمللی غلبه کرده و هیبت آمریکا را به عنوان ابرقدرت جهان زیر سوال ببرد. نتیجه آن است که میبینیم تحرکات و توطئههای آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت بینتیجه مانده و ایران در کنار همپیمانان خود موفق به تحقق اهداف استراتژیک بزرگ به ویژه محافظت از استقلال ملی و حمایت از مسئله فلسطین تا زمان احقاق حق ملت این کشور شده است.
دیدگاه تان را بنویسید