اتفاق قابلتامل در سرنگونی پهپاد آمریکایی
المیادین نوشت اتفاق قابلتامل در سرنگونی پهپاد آمریکایی این است که در جایی سرنگون شد که آمریکا سال ۱۹۸۸ هواپیمای مسافربری ایران را هدف قرار داد.
باشگاه خبرنگاران جوان: به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، اتفاق قابل تامل در سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکایی این است که این پهپاد جایی سرنگون شد که آمریکا سال ۱۹۸۸ هواپیمای مسافربری ایران را سرنگون کرد.
این هواپیمای مسافربری حامل ۲۹۰ مسافر بود. این در حالی است که آمریکا تا امروز به اقدام نظامیان این کشور در سرنگون کردن این هواپیمای مسافربری اعتراف و حتی بابت آن عذرخواهی هم نکرده است؛ هرچند مجامع بین المللی این اقدام آمریکا را محکوم و آن را جنایتی علیه بشریت دانستند.
گزارشگر المیادین گفت: این هم مشیت الهی است که آبروی آمریکا جایی بریزد که سه دهه پیش هواپیمای مسافری پرواز ۶۵۵ ایران را سرنگون کرد. این هواپیما ۲۹۰ مسافر داشت که ۶۰ کودک از جمله مسافران آن بودند. آمریکا این هواپیمای مسافربری را در منطقه کوه مبارک در جنوب غرب ایران سرنگون کرد.
وی افزود: تهران هم اکنون یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را به علت نقض حریم هوایی ایران، درست در همان منطقه سرنگون کرده، هرچند هیچ قربانی برجای نگذاشته است. البته تهران این توانایی را داشت که انتقام بگیرد و یک فروند هواپیمای تجسسی آمریکایی را با ۳۵ سرنشین سرنگون کند؛ هواپیمایی که هواپیمای بدون سرنشین گلوبال هاوک آمریکایی را همراهی میکرد، اما این کار را نکرد.
این در حالی است که داغ خانوادههای قربانیان پرواز ۶۵۵ ایران که از بندر عباس به سمت دبی در پرواز بود، همچنان تازه است و آنان آن روز فاجعه بار را همچنان به یاد دارند. دولت رونالد ریگان آن زمان تلاش کرد دستان خود را از این ننگ بشوید. وی ادعا کرد ناوگان دریایی آمریکا در راستای تدابیر دفاعی این هواپیما را سرنگون کرده است. ریگان آن زمان به جای آنکه فرمانده نظامی خود را که دستور سرنگونی هواپیما را داده بود، مواخذه کند، به او مدال شجاعت داد. تهران با این حال ساکت ننشست و از طریق مجامع بین المللی این اقدام آمریکا را پیگیری و واشنگتن را به پرداخت غرامت وادار کرد، هرچند واشنگتن هیچگاه به طور رسمی عذرخواهی نکرد.
هم اکنون شاید اقدام ایران در سرنگون کردن هواپیمای بدون سرنشین آمریکا، تا حدی انتقام قربانیان پرواز ۶۵۵ را گرفته باشد. هرچند آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز میتواند آبستن حوادث بزرگتری باشد و چه بسا آمریکاییها مجبور شوند تاوان سنگینتری بپردازند
سناتور آمریکایی: ترامپ برای تصمیمگیری درباره ایران مثل مار به خود میپیچید رئیس کمیته امور خارجی سنای آمریکا گفت رئیسجمهور این کشور به دنبال جنگ نیست و برای تصمیمگیری درباره اقدام نظامی علیه ایران به شدت با خود کلنجار میرفت.
سناتور آمریکایی افشا کرد: ترامپ برای تصمیمگیری درباره حمله به ایران مثل مار به خود میپیچیدبه گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جیم ریش، نماینده جمهوری خواه و رئیس کمیته امور خارجی سنا در مصاحبهای افشا کرد ترامپ تردید بسیاری درباره حمله به ایران داشت.
رئیس کمیته امور خارجی سنا در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان گفت: ترامپ رئیس جمهوری است که نمیخواهد درگیر جنگ شود. من شاهد بودم که او چگونه درباره این موضوع (اقدام نظامی علیه ایران) به خود میپیچید.
سناتور ریش تنها کسی نیست که شاهد بود که چقدر تصمیم گیری در این باره برای دونالد ترامپ سخت بوده است. آدام اسمیت، رئیس کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفت رئیس جمهور واقعا در حال کشمکش و تقلا با خود بر سر این موضوع بود.
یک مقام ناشناس ارشد دولت ترامپ نیز در این باره گفت مشاوران و سران وزارت دفاع آمریکا به اتفاق آرا خواهان واکنش متناسب نسبت به اقدام ایران در سرنگونی پهپاد این کشور بودند و رئیس جمهور تصمیم نهایی را گرفت.
شایان ذکر است در نخستین ساعات بامداد روز پنجشنبه (۳۰خرداد) یک فروند پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» آمریکا پس از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.
ترامپ خود نیز روز گذشته در یک پیام توئیتری برای توجیه ناتوانی واشنگتن در حمله به ایران مدعی شد که همهچیز برای حمله تلافیجویانه به سه مکان [در ایران] آماده شده بود، اما زمانی که یک ژنرال به او میگوید که ممکن است تا ۱۵۰ نفر در این حمله کشته شوند، ۱۰ دقیقه پیش از حمله، دستور به توقف آن داده، زیرا از نظر او، چنین حملهای [با این تعداد تلفات] پاسخ متناسبی به ساقط کردن یک هواپیمای بدون سرنشین نبوده است.
مجری الجزیره: میترسم آمریکا پول پهپاد ساقط شده را از عربستان درخواست کند! فیصل قاسم در توییتر با اشاره به سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکایی در آبهای سرزمینی ایران، با طعنه نوشت نگران است واشنگتن پول این پهپاد را از عربستان مطالبه کند.
فیصل قاسم، مجری شبکه الجزیره در حساب کاربری خود در توئیتر به حادثه سرنگونی پهپاد آمریکایی در ایران پرداخت.
وی در توییتر با اشاره به سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکایی در آبهای سرزمینی ایران، با طعنه به عربستان نوشت: عجیب است که ایرانیها یکی از گرانترین هواپیماهای جهان را به بهای دویست میلیون دلار، وقتی وارد آسمان آنان میشود، فورا ساقط میکنند، اما پهپادهای کوچک صد دلاری انصار الله وقتی وارد آسمان سعودی میشود، فرودگاهها را به آتش میکشد و تأسیسات نفتی را نابود میکند.
فیصل قاسم در توییتی دیگر نوشت: میترسم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا فردا فاکتور هواپیمایی را که ایرانیها ساقط کردهاند، برای عربستان بفرستد و بگوید پولش را بدهید... حواست باشه قیمتش دویست میلیون دلاره ... همچین ارزون نیست ها!
گزارش نیویورک تایمز از روند تصمیمگیری ترامپ در رابطه با سرنگونی پهپاد آمریکا
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره روند تصمیمگیری رئیس جمهور آمریکا در رابطه با ماجرای سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا در آبهای ایران نوشت: دونالد ترامپ به حرف کسانی گوش داد که معتقدند اقدام نظامی علیه ایران یک اشتباه پر هزینه خواهد بود.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، در میان ژنرالها، دیپلماتها، مشاوران و قانونگذارانی که روز پنجشنبه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را احاطه کرده بودند و همگی بر پاسخ نظامی علیه ایران تاکید داشتند، فردی حضور داشت به نام تاکر کارلسون از فاکس نیوز که یکی از افراد مورد علاقه ترامپ است.
در شرایطی که مشاوران امنیت ملی خواستار اقدام نظامی علیه ایران بودند آقای کارلسون در روزهای اخیر به ترامپ گفته بود که پاسخ نظامی به تهران دیوانگی است. وی همچنین گفته که جنگ طلبان در حقیقت منافع رئیس جمهور را در نظر ندارند و اگر ترامپ وارد جنگ با ایران شود باید پیروزی مجدد در انتخابات سال ۲۰۲۰ را به فراموشی بسپارد.
نیویورک تایمز با اشاره به اینکه ترامپ برای تصمیمگیری درباره یکی از مهمترین تصمیمات سیاست خارجیاش با تردیدهای متعدی روبرو بوده است، نوشت: همانطور که آقای کارلسون و دیگر منتقدان گفتهاند حمله به ایران میتواند به راحتی تبدیل به یک جنگ تمام عیار بدون پیروزی شود. این، دقیقاً همان چیزی است که ترامپ پیش از رئیس جمهور شدن علیه آن صحبت کرده بود.
جیم ریچ، سناتور جمهوریخواه از ایالت ایداهو و رئیس کمیته روابط خارجی که ازجمله افراد حاضر در کاخ سفید هنگام تصمیمگیری ترامپ بود گفت: به آنهایی که میخواهند رئیس جمهور را مورد انتقاد قرار دهند میگویم که باید قدردان باشند. آنها مجبور به تصمیمگیری نبودند.
این روزنامه آمریکایی در ادامه با ارائه جزئیاتی درباره جلساتی که ترامپ روز پنجشنبه با مشاورانش و قانونگذاران در رابطه با ماجرای سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا در حریم هوایی ایران داشت، نوشت که بسیاری در این رایزنیها بر این تاکید داشتند که واشنگتن باید یک پاسخ نظامی به تهران بدهد اما آقای کارلسون با تقدیر از ترامپ به دلیل پافشاریاش بر اقدام نظامی علیه ایران، به او گفت: همان افرادی که ۱۶ سال پیش ما را به باتلاق جنگ عراق سوق دادند اکنون خواهان جنگی دیگر هستند؛ این بار جنگ با ایران. به نظر میآید که رئیس جمهور به شدت نسبت به این کار تردید دارد و بسیار مردد است.
نیویورک تایمز در پایان نوشت که اگرچه رئیس جمهور از اقدام نظامی صرف نظر کرده است اما کشمکشها میان افراد نزدیک به ترامپ تمام نشده است.
تحلیل یک نشریه آمریکایی از سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک: موشکهای ایرانی قابلیت بسیار بالایی دارد
میزان نوشت: نشریه «تایم» به مختصات پهپاد «گلوبال هاوک» که روز پنجشنبه گذشته از سوی پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سرنگون شد پرداخته و به نقل از کارشناسان مینویسد این موضوع که ایران موفق به ساقط کردن پهپاد گلوبال هاوک شده نشان از قابلیت بسیار بالای پدافند موشکی آن است.
روز پنجشنبه گذشته یک فروند پهپاد «ار. کیو_۴ای گلوبال هاوک» آمریکا در پی تجاوز به حریم هوایی کشورمان، از سوی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سرنگون شد.
این پهپاد به عنوان یکی از پیشرفتهترین و گرانقیمتترین پهپادهای جهان به شمار میرود.
نشریه تایم در گزارشی به تشریح مختصات این پهپاد آمریکایی پرداخته و مینویسد: بر خلاف پهپادهای رادارگریز «ام. کیو ۱ پریدیتور» و «ام. کیو ۹ ریپر» که برای انجام حملات هوایی مورد استفاده قرار میگیرند این پهپاد غیر مسلح بوده و تنها برای اهداف جاسوسی و جمعآوری اطلاعات به کار میرود.
رسانههای مختلف قیمت پهپاد گلوبال هاوک را ارقام مختلفی اعلام کردهاند و نشریه تایم اعلام کرده که قیمت این پهپاد ۱۷۶ میلیون دلار است.
«امی زیگارت» از کارشناسان بلندپایه مؤسسه «هوور» و مؤسسه «فریمن اسپوگلی» دانشگاه «استنفورد» پرواز در ارتفاع بسیار بالا (حدود ۲ برابر یک هواپیمای مسافربری) را از ویژگیهای مهم این پهپاد توصیف کرده و مینویسد: این پهپاد در ارتفاعی بسیار بالا پرواز میکند و این حقیقت که ایرانیها توانستند آن را سرنگون کنند نشان میدهد که آنها قابلیتهای بسیار قابل ملاحظهای دارند.
این کارشناس در بخش دیگری میگوید: به نوعی سرنگون کردن این پهپاد نشانهای است برای آمریکا مبنی بر این مطلب که ایران بسیار توانمند است.
دیدگاه تان را بنویسید