ماجرای دو منتقد دیگر عربستانی که ربوده شدند/ سعود بن سیف الناصر چگونه فریب خورد و سوار هواپیمای سعودی شد؟/ترکی بن بندر منتقدی که در مراکش تحویل سعودی شد!

کد خبر: 880693

ترکی بن بندر زمانی یکی از اعضای کلیدی حلقه‌ی اصلی خاندان سلطنتی و رئیس امنیت خاندان سلطنتی بود. اما بعد از یک دعوای ارث و میراثی تلخ از چشم افتاد و به زندان انداخته شد.

ماجرای دو منتقد دیگر عربستانی که ربوده شدند/ سعود بن سیف الناصر چگونه فریب خورد و سوار هواپیمای سعودی شد؟/ترکی بن بندر منتقدی که در مراکش تحویل سعودی شد!

پایگاه خبری تحلیلی فردا:

ماجرای دو منتقد دیگر عربستانی که ربوده شدند

گزارش فردا از سابقه طولانی رژیم آل سعود از ربودن و قتل منتقدان - قسمت اول

سه‌شنبه دگراندیش سعودی جمال خاشجقی وارد کنسولگری کشورش در استانبول شد. مقامات ترکی می‌گویند او همان‌جا به دست یک جوخه‌ی قتل که از ریاض برای کشتن وی آمده بودند به قتل رسیده و جسدش را به جای دیگر منتقل کردند. عربستان سعودی این اتهامات را رد کرده است اما خاشجقی اولین منتقد دولت سعودی نیست که در شرایطی مشکوک سر به نیست می‌شود. در چند سال گذشته حداقل سه نفر از منتقدان شناخته‌شده‌ی رهبری عربستان که همگی در اروپا زندگی می‌کرده‌اند و همگی جزو اقوام خاندان سلطنتی هم بودند ربوده شده‌اند. دوستان و آشنایان آن‌ها می‌گویند که به زندان‌های عربستان سعودی منتقل شده‌اند یا حتی بلایی بدتر از این سرشان آمده است.

سایت ناظر خاورمیانه معتقد است: « علیرغم انکارها، پادشاهی نفتی یک سلطنت مطلقه است و سابقه‌ی طولانی‌ای در عدم تحمل انتقاد شهروندانش را دارد چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور.»

در اینجا آنچه بر سر دو نفر از این منتقدان آمده است را مرور می‌کنیم:

ترکی بن بندر

ترکی بن بندر زمانی یکی از اعضای کلیدی حلقه‌ی اصلی خاندان سلطنتی و رئیس امنیت خاندان سلطنتی بود. اما بعد از یک دعوای ارث و میراثی تلخ از چشم افتاد و به زندان انداخته شد.

بعد از آزادی‌اش در سال ۲۰۱۲ ترکی به پاریس فرار کرد و در آنجا یک کانال یوتیوب ایجاد کرد و ویدئوهایی ساخت که در آن‌ها خواستار اصلاحات در عربستان سعودی می‌شد. وقتی احمد السالم که بعداً وزیر کشور شد به او تلفن کرد و سعی کرد او را متقاعد کند که به کشور برگردد، ترکی این مکالمه را ضبط کرد و به صورت آنلاین منتشر کرد.

در سال ۲۰۱۵ وقتی ترکی در یک سفر کاری در مراکش به سر می‌برد ناپدید شد. وئیل الخلف، بلاگر و دوست ترکی به بی‌بی‌سی گفت که یک افسر ارشد اطلاعاتی در عربستان به او اطلاع داده که ترکی در عربستان است. خلف به رسانه‌ها گفت که ترکی توسط سعودی ربوده شده است.

یکی از اعضای یک گروه مخالف حکومت سعودی به گاردین گفت که « یک نفر به ترکی بن بندر این اطمینان را داده بود که مراکش امن است، بنابراین او برای انجام برخی کارها به مراکش رفته بود که دولت مراکش او را دستگیر و تحویل دولت سعودی داد.»

سعود بن سیف الناصر

سعود بن سیف الناصر یکی از اعضای نسبتاً کم‌اهمیت خاندان سلطنتی که میل وافری به قمار و هتل‌های پرزرق‌وبرق داشت در سال ۲۰۱۴ از محل اقامت امن‌وامانش در ایتالیا شروع به ارسال توئیت‌ّ‌های انتقادی در مورد سلطنت سعودی کرد. سعود در شبکه‌های اجتماعی از رهبران عربستان به خاطر حمایتشان از سرنگونی محمد مرسی رئیس‌جمهور مصر انتقاد کرد. در سپتامبر ۲۰۱۵ سعود علناً از یک نامه که توسط یک شاهزاده‌ی ناشناس سعودی نوشته شده بود و در آن خواستار کودتا علیه شاه سلمان شده بود حمایت کرد.

درست چند روز بعد حساب توییتر او ساکت شد. شاهزاده خالد بن فرهان یک شاهزاده‌ی منتقد دیگر در آلمان به بی‌بی‌سی گفت که او معتقد است که «سعود را فریب داده‌اند تا با یک پرواز خصوصی از میلان به رم سر کند. به سعود گفته شد بود که یک شرکت روسی-ایتالیایی قصد دارد در خلیج فارس شعبه ایجاد کند» اما خالد می‌گوید این یک داستان ساختگی بود که توسط مقامات امنیتی سعودی ساخته و پرداخته شده بود. «یک هواپیمای خصوصی از سوی شرکت مزبور آمد و شاهزاده‌ی سعودی را سوار کرد اما این هواپیما در رم فرود نیامد بلکه در فرودگاه ریاض به زمین نشست. حالا سرنوشت سعود هم مانند ترکی است، هر دو در زندان. ...تنها سرنوشت ممکن یک زندان زیرزمینی است.»

منبع: واشنگتن پست

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت