پرس تی وی: کنستانتین دولگوف، نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در امور حقوق بشر، اعلام کرد: «چنانچه این گزارشها تأیید شوند، باید برای اجرای عدالت در مورد عوامل چنین جنایت انسانی، یک تحقیق کامل، احتمالاً در قالب بینالمللی، صورت گیرد.»
روزنامه تایمزانگلیس چندی پیش در مقالهای اعلام کرد مرزبانان ترکیه به سوی مردمی که سعی دارند از خشونتهای سوریه فرار کنند، شلیک میکنند.
دولگوف افزود: «ما واقعاً درباره مطالبی که در این نشریه منتشر شده است، نگرانیم، این نمونهای دیگر از تخلفات حقوق بشری مقامهای ترکیه در این کشور است.»
طبق اعلام گروه موسوم به ناظر حقوق بشر در سوریه، نگهبانان مرزی ترکیه در چهار ماه گذشته حدود 16 پناهجو، شامل سه کودک را کشتهاند.
این رفتار بیرحمانه با پناهجویان در حالی صورت میگیرد که ترکیه شرایط ورود پناهجویان به این کشور را دشوارتر از قبل کرده است.
اتحادیه اروپا و ترکیه چندی پیش در بروکسل بر سر ممانعت از ورود پناهجویان به خاک اروپا از طریق ترکیه توافق کردند.
بر اساس این توافقنامه، آنکارا متعهد شد تمامی پناهجویانی را که در خاک یونان مستقر هستند به ترکیه بازگرداند و در مقابل اتحادیه اروپا پذیرای پناهجویان از طریق ترکیه خواهد بود.
با امضای این توافقنامه ترکیه برای میزبانی و ایجاد تسهیلات به منظور نگهداری پناهجویان تا پایان سال 2018، سه میلیارد یورو از اتحادیه اروپا دریافت خواهد کرد.
در عین حال، سازمان عفو بینالملل نیز اقدام غیرقانونی ترکیه را برای بازگرداندن غیرقانونی پناهجویان سوری به کشور جنگزدهشان محکوم کرده است.
تصویری از پناهجویان سوری در مرز ترکیه
عفو بینالملل جمعه (13 فروردین) اعلام کرد چند هزار پناهجو در چند هفته گذشته به سوریه بازگردانده شدهاند که این مسأله بر خلاف قوانین ترکیه، اتحادیه اروپا و قوانین بینالمللی است.
سوریه از ماه مارس 2011 (1389) صحنه ناآرامیهای مرگبار است. براساس اعلام مرکز پژوهشهای سیاسی سوریه حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جریان این ناآرامیها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید