کوچ اجباری فلسطینیان از غزه/محور گفتگوی ترامپ و السیسی
رؤسای جمهور آمریکا و مصر در گفتوگوی تلفنی بر تحقق صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا تأکید کردند.
رؤسای جمهور آمریکا و مصر در گفتوگوی تلفنی بر تحقق صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا تأکید کردند.
به گزارش ایرنا به نقل از رسانههای مصر، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور این کشور امروز شنبه از «دونالد ترامپ» همتای آمریکایی خود تماس تلفنی دریافت کرد.
دو طرف در این تماس تلفنی روابط استراتژیک دو کشور و ضرورت تقویت این روابط در زمینههای مختلف از جمله اقتصادی و سرمایهگذاری را مورد تأکید قرار داد.
دفتر ریاست جمهوری مصر در بیانیهای اعلام کرد که السیسی و ترامپ گفتوگوی مثبتی به ویژه در خصوص تداوم اجرای مرحله اول و دوم توافق آتشبس غزه داشتند و دو طرف بر تحقق صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا تأکید کردند.
السیسی همچنین گفت که جامعه جهانی به توانایی ترامپ برای دستیابی به توافق صلح دائمی و تاریخی برای پایان دادن به درگیریها در منطقه، امیدوار است.
وی همچنین از ترامپ برای سفر به مصر در سریعترین زمان ممکن، دعوت به عمل آورد.
السیسی چند روز پیش در واکنش به طرح ترامپ در خصوص کوچاندن اجباری فلسطینیان، تأکید کرد: کوچاندن ملت فلسطین ظلم است و ممکن نیست که ما در آن مشارکت کنیم.
وی افزود: سهلانگاری و مسامحه درباره آنچه که در خصوص کوچاندن فلسطینیان گفته میشود، ممکن نیست چرا که بر امنیت ملی مصر تأثیرگذار است.
اخیرا ترامپ در اظهاراتی جنجالی برای حل مشکلات موجود در غزه، خواستار تخلیه کامل این منطقه و اسکان فلسطینیها در کشورهای عربی همسایه به سود اسرائیل شد.
وی با اشاره به فقدان شرایط زندگی در غزه به علت ویرانیهای گسترده، از کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن خواست تا از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.
او با تاکید بر پیشنهاد دستوری خود به رهبران مصر و اردن، از آنها خواست تا در اجرای این طرح همکاری لازم را داشته باشند.
این درحالی است که طرح دستوری ترامپ مبنی بر کوچ اجباری مردم غزه به اردن و مصر، با واکنشها و مخالفت گستردهای در سطح بینالمللی روبرو شده است و منتقدان، این موضوع را نقض آشکار حقوق بشر و تلاش برای پاکسازی نژادی در غزه دانستند.
کوچ اجباری فلسطینیان از غزه به مصر و اردن، محور گفتگوی ترامپ و السیسی
یک رسانه آمریکایی اعلام کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز شنبه به وقت محلی با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر گفت و گو کرد تا درباره طرح اخراج فلسطینیان از غزه به مصر و اردن به منظور بازسازی این منطقه گفت و گو کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تارنمای آمریکایی آکسیوس درباره این گفتگوی ترامپ و السیسی می گوید: اظهارات ترامپ در مورد انتقال اجباری فلسطینیان از غزه، مصری ها را نگران کرده است، زیرا آنها انتقال فلسطینیان از غزه را به خاک خود، تهدیدی برای امنیت ملی قاهر می دانند.
بر اساس اعلام تارنمای آمریکایی آکسیوس ، طرح ترامپ همچنین شامل آواره کردن (کوچ) اجباری دو میلیون نفر است.
در آغاز جنگ، زمانی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل این ایده را مطرح کرد، سیسی به صراحت گفت که چنین اقدامی توافقنامه صلح بین اسرائیل و مصر را به خطر می اندازد.
قاهره این تماس را تایید کرد و گفت که السیسی از ترامپ دعوت کرده است در اسرع وقت به مصر سفر کند تا "روابط راهبردی بین دو کشور تقویت شود و درباره مسائل پیچیده و بحرانهای پیش روی خاورمیانه گفتوگو شود."
سخنگوی السیسی گفت که این تماس مثبت بوده و رهبران درباره "اهمیت ادامه اجرای مراحل اول و دوم توافق آتشبس غزه به منظور تثبیت آن" گفتگو کردند.
ترامپ هفته گذشته به خبرنگاران در هواپیمای ریاست جمهوری آمریکا موسوم به ایر فورس وان گفت که از اردن و مصر میخواهد فلسطینیهای ساکن غزه را به طور موقت یا بلندمدت در خاک خود اسکان دهند تا غزه «پاکسازی» شود.
مقامات آمریکایی گفتند که اظهارات ترامپ به ویرانی عظیم غزه و نیاز به تلاش عظیم برای بازسازی مرتبط است.
استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید به آکسیوس گفت که این روند ممکن است ۱۰ تا ۱۵ سال طول بکشد و تاکید کرد که در حال حاضر غزه "قابل سکونت است." در هفته گذشته، ترامپ سه بار در انظار عمومی درباره ایده خود برای انتقال فلسطینیان از غزه به مصر و اردن مطرح کرده است.
ترامپ گفت که معتقد است مصر و اردن در نهایت موافقت خواهند کرد که فلسطینیها را از غزه در قبال کمکهایی که در طول سالها از دولت او دریافت کردهاند، قبول کنند.
مصر تنها کشوری به غیر از اسرائیل است که از تصمیم ترامپ برای توقف تمام کمک های خارجی آمریکا معاف شد.
اما مصر و اردن هر دو در روزهای اخیر بصورت علنی اعلام کردند که با ایده ترامپ مخالف هستند.
عربستان سعودی، امارات، قطر، مصر، اردن، تشکیلات خودگردان فلسطین و اتحادیه عرب روز شنبه پس از نشست وزرای خارجه خود در قاهره، بیانیه مشترکی در رد ایده ترامپ صادر کردند.
در این بیانیه آمده است: "شرکت کنندگان در این نشست بر اهمیت تلاش های هماهنگ جامعه بین المللی برای برنامه ریزی و اجرای فرآیند بازسازی جامع در نوار غزه به گونه ای که تضمین کند، فلسطینی ها در سرزمین خود حضور خواهند داشت، تاکید کردند."
وزرای خارجه کشورهای عرب تاکید کردند که با هرگونه تلاش برای تجاوز به حقوق فلسطینیان در غزه در سرزمینشان «از طریق تخلیه آن سرزمین از طریق جابجایی یا تشویق به انتقال یا ریشه کن کردن فلسطینی ها از سرزمینشان به هر طریق و تحت هر شرایطی مخالفند».
آنها افزودند که چنین اقدامی ثبات را به خطر می اندازد، منجر به ادامه درگیری ها در منطقه شده و احتمال دستیابی به صلح را تضعیف می کند./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید