لاوروف: نمایندگان کشورهای عربی در جریان مفاد معاهده با ایران قرار گرفتند
وزارت امور خارجه روسیه از برگزاری جلسه با سفرای برخی کشورهای عربی و گفت وگو با آنها درباره مفاد اصلی «معاهده مشارکت جامع راهبردی» میان مسکو و تهران خبر داد.
وزارت امور خارجه روسیه از برگزاری جلسه با سفرای برخی کشورهای عربی و گفت وگو با آنها درباره مفاد اصلی «معاهده مشارکت جامع راهبردی» میان مسکو و تهران خبر داد.
به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده است که در جلسهای با دیپلماتهای کشورهای عربی مفاد «معاهده مشارکت جامع راهبردی» میان دو کشور ایران و روسیه را توضیح داده است.
به نوشته این خبرگزاری روسی؛ «میخائیل بوگدانوف»، نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا به همراه «آندری رودنکو»، معاون وزیر امور خارجه مهمترین مفاد اصلی این معاهده میان ایران و روسیه را در جلسهای با حضور سفرای کشورهای عربی مقیم مسکو توضیح دادند.
تاس در ادامه این گزارش درباره مفاد این معاهده می نویسد: مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه، در تاریخ ۱۷ ژانویه پس از مذاکرات در کرملین، پیمان شراکت راهبردی جامع را امضا کردند. این توافقنامه تمامی حوزههای همکاری دوجانبه از جمله دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی، مالی، حملونقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و مهندسی را پوشش میدهد. امضاکنندگان متعهد شدند که در صورت حمله به روسیه یا ایران، به متجاوزان کمک نکنند اما این سند شامل ارائه کمک نظامی در صورت حمله مسلحانه به یکی از طرفین توافقنامه نمیشود.
لاوروف: تنها درباره توافقنامههای غیرقابل نقض در موضوع اوکراین گفتوگو میکنیم
وزیر امور خارجه روسیه گفت: در موضوع حل و فصل مناقشه اوکراین، ما تنها در مورد توافقات حقوقی صحبت گفتوگو میکنیم که الزاماتی برای عدم امکان نقض آن داشته باشد.
به گزارش ایرنا از ریانووستی، سرگئی لاوروف روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با جینبک کولوبایف وزیر امور خارجه قرقیزستان در پایان مذاکرات دوجانبه طرفین در مسکو افزود: ما همکاران خود در قرقیزستان را در مورد آخرین تحولات در زمینه حل و فصل اوکراین آگاه کرده ایم.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما بر تعهد مستمر خود برای دستیابی به اهداف عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین و حل این بحران از طریق رسیدگی به علل اصلی آن تاکید کردیم.
وی خاطرنشان کرد: حل این مناقشه بدون درک دلایل ایجاد آن غیرممکن است.
لاوروف با اشاره به برخی اظهارات درباره حل مناقشه اوکراین در کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا گفت: روسیه تنها درباره توافقنامههای قابل اعتماد و الزامآوری صحبت میکند که امکان نقض آنها وجود نداشته باشد. قرقیزستان روابط دوستی و تفاهم متقابل با روسیه را بسیار ارزشمند می داند و آماده است برای توسعه بیشتر آنها از هر تلاشی استفاده کند. این را جینبک کولوبایف، رئیس وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در افتتاحیه مذاکرات با سرگئی لاوروف، همتای روس خود بیان کرد.
همچنین به گزارش خبرگزاری تاس، وزیر امور خارجه قرقیزستان نیز در دیدار با همتای روس خود گفت: ما برای روابط دوستانه و تفاهم متقابل برقرار شده میان دو کشور ارزش زیادی قائل هستیم و آمادگی داریم که برای عمقبخشی بیشتر به همکاریها همه تلاش خود را انجام دهیم.
کولوبایف یادآور شد که در ماه مه ۲۰۲۳ در جریان سفر رسمی رئیس جمهور قرقیزستان به روسیه، روابط دو کشور به یک اتحاد عمیق و مشارکت راهبردی ارتقا یافته است.
وی ادامه داد: هر سال پویایی تماسهای سیاسی در بالاترین سطوح بین قرقیزستان و روسیه در حال افزایش است؛ تنها سال گذشته رئیس جمهور قرقیزستان پنج سفر کاری به فدراسیون روسیه داشته است. نخستوزیر قرقیزستان ۶ بار و رئیس مجلس این کشور سه بار به روسیه سفر کردند که نشاندهنده فعال بودن ارتباطات مقامات ارشد دو کشور است.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد که این درگیری تاکنون ادامه دارد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیشتر، خروج نیروهای مسلح اوکراین از منطقه دونباس و نووروسیا، امتناع کی یف از پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و لغو تمامی تحریم های کشورهای غربی علیه مسکو را شروط لازم برای برقراری مذاکرات صلح معرفی کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید