تکه جداشده‌ی موشک فضایی چینی بر روی دریای عرب متلاشی شد

کد خبر: 1065135

خبرگزاری فرانسه به نقل از تلویزیون چین: موشک فضایی چینی پس از ورود به جو بر روی دریای عرب متلاشی شد

تکه جداشده‌ی موشک فضایی چینی بر روی دریای عرب متلاشی شد

خبرگزاری تسنیم: بقایا و لاشه موشک چینی خارج از کنترل، در آب‌های اقیانوس هند و در نزدیکی کشور مالدیو سقوط کرد. عمده بدنه موشک لانگ‌مارچ ۵ بعد از ورود به جو زمین از بین رفته بود اما تکه‌هایی از آن در غرب کشور مالدیو و در اقیانوس هند سقوط کرد.

بقایا و لاشه موشک چینی خارج از کنترل، در آب‌های اقیانوس هند و در  نزدیکی کشور مالدیو سقوط کرد. عمده بدنه موشک "لانگ‌مارچ 5" بعد از ورود به جو زمین از بین رفته بود اما تکه‌هایی از آن در غرب کشور مالدیو و در اقیانوس هند سقوط کرد چرا که بیشتر زباله‌های فضایی بعد از ورود به جو زمین سوخته و از بین می‌روند.

 

پنتاگون از هفته گذشته فرود این موشک را رصد و ردیابی می‌کرد اما به دلیل حرکات و غلتیدن‌های غیرمعمول بدنه موشک، پیش‌بینی اینکه لاشه این موشک غول‌پیکر دقیقاً در کجا سقوط می‌کند، بسیار دشوار بود؛ یک پیش‌بینی دیگر نیز این بود که لاشه این موشک در اقیانوس آرام سقوط خواهد کرد.

در سال 2018 هنگامی که ایستگاه فضایی Tiangong-1 خارج از کنترل چین، وارد جو زمین شد بسیاری از لاشه آن سوختند و بقایای آن در کف اقیانوس آرام فرود آمدند؛ وقتی آژانس‌های فضایی موشک‌های بزرگی را پرتاب می‌کنند بازگشت آنها به‌گونه‌ای طراحی و برنامه‌ریزی شده است که عمدتاً بقایای آن در مکانی دورافتاده در اقیانوس آرام فرود آیند.

چین قطعه اصلی نخستین ایستگاه فضایی دائمی خود را که برای مدت طولانی میزبان فضانوردان است، هفته گذشته به فضا پرتاب کرده بود؛ "تیان‌هه" یا "هارمونی آسمانی" در بالای موشک "لانگ مارچ 5بی" از مرکز فضایی "ون‌چانگ" در استان "هاینان" در جنوب چین پرتاب شد.

این رویداد، جدیدترین موفقیت برای برنامه‌ فضایی چین است و این پرتاب، نخستین مأموریت از 11 مأموریتی است که مقدمات ساخت و تأمین ایستگاه و اعزام خدمه‌ سه نفره تا پایان سال آینده را فراهم می‌کند.

ماژول اصلی "تیان‌هه"، نخستین ماژول ایستگاه فضایی چین است که به فضا ارسال شده و فضانوردان در آن زندگی کرده و کارهای علمی را نیز انجام خواهند داد اما این همه ماجرا نیست چرا که موشک "لانگ مارچ 5 بی" که قدرتمندترین پرتابگر چین نیز محسوب می‌شود، در بازگشت، وارد مدار شده و زمینه را برای یکی از بزرگترین فرودهای کنترل‌نشده در کره زمین فراهم کرده بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد