قدمهای سلبریتیها برای تامین هزینههای بیماران
این روزها سلیبریتیهای ایرانی دغدغه سلامت مردم را در صفحات مجازی شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند تا شاید بتوانند رنجی از دردهای بیماران نادر و صعبالعلاج را کم کرده و بخشی از هزینههای درمان آنها را از طریق هوادارانشان تامین کنند، اما باید پرسید این حرکتها چقدر ساماندهی شده است و آیا این کمکها به دست بیماران نیازمند واقعی میرسد؟.
خبرگزاری ایسنا: این روزها سلیبریتیهای ایرانی دغدغه سلامت مردم را در صفحات مجازی شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند تا شاید بتوانند رنجی از دردهای بیماران نادر و صعبالعلاج را کم کرده و بخشی از هزینههای درمان آنها را از طریق هوادارانشان تامین کنند، اما باید پرسید این حرکتها چقدر ساماندهی شده است و آیا این کمکها به دست بیماران نیازمند واقعی میرسد؟.
فراگیر شدن فضای مجازی فرصتهایی را برای گفتگو، همفکری، همدلی و همراهی مردم با یکدیگر ایجاد کرده است؛ گاهی این گفتگوها جنبه اجتماعی به خود میگیرد و گاهی هم به حوزههای سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ... سرک میکشد.
این روزها با باز کردن صفحات هنرمندان مشهور دنیا هم میتوان دغدغههای مشترک آنها با مردم جامعه و جهانشان را دید. یکی از مصداقهای این موضوع فعالیتهای گستردهای است که اخیرا از سوی سلبریتیهای ایرانی در حوزه سلامت برای تامین هزینههای بیماران نادر و صعبالعلاج آغاز شده است؛ بهطوریکه در یک روز ممکن است پیام مشابهی را در صفحه اینستاگرام چندین هنرمند دید که برای کمک به بیماران نیازمند فراخوان دادهاند.
البته هرچند این اقدامات خیرخواهانه، بسیار ارزشمند و نیازمند گسترش است، اما شاید این سوال هم مطرح شود که این کمکها چگونه به بیماران میرسد و آیا همه آنها واقعیت دارند؟. چقدر این حرکتها ساماندهی شده و در راستای کمک به نیازمندان واقعی است؟.
دکتر محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی وزیر بهداشت با اشاره به فعالیتهای سلبریتیها در فضای مجازی برای جمعآوری کمکهای مردمی جهت تامین هزینههای درمانی بیماران نادر یا صعبالعلاجی که از نظر مالی توانمندی کافی را ندارند، گفت: در این راستا و برای ساماندهی این فعالیتها با برخی از سلبریتیها، هنرمندان و استارتاپهای فعال در این حوزه و هنرمندانی که در شبکههای اجتماعی، چون اینستاگرام فعالند، جلساتی را داشتهایم.
وی افزود: در راستای استفاده از ظرفیت هنرمندان برای کمک به بیماران نیازمند با این افراد صحبت کردهایم تا کمکهای مردمی که از طریق آنها از سوی مردم تامین میشود، به سمت افرادی که واقعا نیازمندند و یا بیماریهایی دارند که تحت پوشش کامل خدمات بیمهای نیست، جهتدهی شود.
ایازی با بیان اینکه این اقدامات با همکاری هنرمندان در حال انجام است، افزود: از آنجایی که متاسفانه حجم این نوع مسائل قابل توجه است، هنرمندان هم وقتی در مواجهه با این افراد قرار میگیرند، تحت تاثیر قرار گرفته و برای کمک به مردم در صفحه اجتماعی خودشان برای کمک به بیماران فراخوان میدهند. وزارت بهداشت از تلاش و حمایت این افراد در حوزه سلامت و در راستای کمک به مردم قدردانی میکند. البته به نظر میرسد اگر هنرمندان این موضوعات را با اداره کل امور خیرین وزارت بهداشت هماهنگ کنند، تاثیرگذاری بیشتری دارد و میتواند منشاء اثر بیشتری برای مردم و بیماران نیازمند باشد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت تاکید کرد: به هر حال مردم به یک قشری اعتماد دارند و باید این اعتماد را حفظ کنیم؛ بنابراین نباید با طرح سوالات ابهامآمیز این اعتماد را خدشهدار کرد. خوشبختانه هنرمندان ما همواره در این موارد برای کمک به مردم همراه بودهاند و هیچ موردی از سوءاستفاده در این زمینه به ما گزارش نشده است.
دیدگاه تان را بنویسید