توصیههای کارشناس بازار سرمایه به تازه واردهای بورس
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سهامداران و سرمایهگذاران باید در معاملات و سرمایه گذاری احتیاط کنند و به افراد تازه وارد به بورس هم توصیه میکنیم که ورود آنها حتماً همراه با آموزش و تحقیق باشد و سهامهای پر ریسک را خریداری نکنند.
خبرگزاری فارس: مهدی دلبری دکترای مدیریت مالی و کارشناس بازار سرمایه در سومین نشست مجازی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان "دوره سجاد " در حال برگزاری است، درباره چگونگی کمک نقدینگی به تولید گفت: بهترین راهی که نقدینگی میتواند به تولید کمک کند این است که به سمت افزایش سرمایه از آورده سوق پیدا کند و یا به سمت عرضه اولیههای جدید و همی نطور طرحها و پروژههایی که میتوانیم در بازار بیاوریم وارد شود.
وی با بیان اینکه قطعاً افزایش نقدینگی در دست مردم به تولید و اشتغال کمک نمیکند، افزود: اگر میخواهیم نقدینگی شکل منفی در بازار پیدا نکند و بازار به سمت حباب نرود بهترین راه این است که با عرضههای شدید و خیلی جذاب نقدینگیها را به سمت تولید واقعی ببریم.
دلبری با بیان اینکه همه ساختارهای بازار سرمایه نیاز به اصلاح و تغییر دارد، گفت: حتی در بورسها، فنآوری اطلاعات و سرمایهگذاری نیاز است تغییراتی ایجاد شود که بتواند جوابگوی کل مردم باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه درباره سوالی که مبنی بر اینکه آیا صدور مجوز کارگزاری بورس به تولید کمک خواهد کرد، اظهار داشت: به نظر بنده اجبار کارگزاریها به گسترش و توسعه، کمک بیشتری به تولید خواهد کرد تا صدور مجوز.
دلبری تاکید کرد: براساس قوانین و مقررات، تایید معاملات به عهده بورسها است، ولی به نظر بنده باید کار مقداری شفاف باشد و ابطال معاملات و بازگشاییها تا حد امکان ماشینی شود و اینکه اگر قسمتی از معاملات تایید نمیشود ساز و کار مشخصی برای آن وجود داشته باشد و دلیل ابطال هم مشخص شود، ولی تا جایی که بنده اطلاع دارم بخشی از ابطالها به دلیل عدم رعایت انصاف در صف خرید و فروش بوده است.
وی در باره سوالی مبنی بر اینکه چرا قیمت سهامها در بورس صعودی بوده است، گفت: قیمت در بورسها برمبنای انتظارات است و ما در بورسها آینده را معامله میکنیم، فعلاً که بازار به دلایل مختلف شرایط خوش بینانهای دارد و حجم نقدینگی زیادی دارد به سمت بورس حرکت میکند و با توجه به اینکه گزارشهای خوبی وجود داشته نقدینگی به سمت بورس حرکت کرده و قیمت سهامها هم در بورس صعودی شده است.
دلبری خاطرنشان کرد: فقط تا زمانی که نقدینگی به سمت بورس میآید بازار بورس شرایط خوبی دارد و اگر نقدینگی بترسد یا به هر دلیلی بازارهای موازی را جذابتر ببیند، نقدینگی خارج میشود و با همان سرعتی که ورود پول را مشاهده کردیم با همان سرعت شاهد کاهش منابع خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه درباره سوالی پیرامون اینکه آیا در بورس حباب وجود دارد، گفت: بحث حباب بحث سنگینی است و هنوز واقعاً مشخص نیست که آیا واقعاً در آینده یک ریزش شدید خواهیم داشت یا نهریال، ولی همیشه تورمها جلوی ریزش شدید را گرفته اند و زمانی ما میتوانیم بگوییم در بورس حباب است که به نظر بنده ریزش را ببینیم.
وی اضافه کرد: تعداد عرضه اولیهها تعداد خوبی بوده است، ولی حجم نقدینگی که به بازار آمده خیلی بیشتر از عرضه اولیهها بوده است، نکته منفیای که در رابطه با عرضه اولیهها وجود دارد این است که این فرهنگ را در سهام تقویت میکند که از اگر در عرضه اولیهها هر سهمی را بخریم حتماً سود میکنیم و هیچ زمان ریزش ریسک در بازار نخواهیم داشت، در صورتی که از سویی ما داریم سهامداری ضعیف را تشویق میکنیم.
دلبری تاکید کرد: به نظر بنده عرضه اولیهها باید در بازار باشد، ولی در کنار ابزارهای مانند افزایش سرمایه و عرضه سهام دولت بانکها و سایر نهادها.
این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: مطالعات زیادی روی ریزش بازار صورت گرفته، ولی هیچ وقت مشخص نشده ریزش چه زمانی است، ولی از لحاظ مرحلهای عمدتاً ریزش بعد از مرحله شناسایی سود انجام میشود و یکی از نشانههای ریزش زمانی است که ارزش معاملات افزایش زیادی پیدا میکنند.
وی با بیان اینکه سهامداران و سرمایهگذاران مختلف باید احتیاط را در معاملات و سرمایه گذاری داشته باشند، تاکید کرد: به افراد تازه وارد به بورس توصیه میکنیم که ورود آنها حتماً همراه با آموزش و تحقیق باشد و سهامهای پر ریسک را خریداری نکنند و قسمتی از سرمایه خود را در صندوقهایی که عملکرد مناسبی در یک سال گذشته داشته اند سرمایه گذاری کنند. افراد تازه وارد باید حتماً ریسک را در تجزیه و تحلیل خود لحاظ کنند.
دیدگاه تان را بنویسید