زنگنه: نمیتوانیم به اسم ایران نفت صادر کنیم/من نگفتم مشتریهای نفتی ما جاسوس هستند
وزیر نفت گفت: شرایط امروز از دوران جنگ سختتر است، زیرا زمان جنگ مشکلی در صادرات نفت نداشتیم و تنها صدام واحدهای ما را هدف قرار میداد، ضمن آنکه پول نفت را میگرفتیم، اما الان این فرایند به سختی انجام میشود و اکنون نمیتوانیم به اسم ایران نفت صادر کنیم.
خبرگزاری فارس: وزیر نفت گفت: شرایط امروز از دوران جنگ سختتر است، زیرا زمان جنگ مشکلی در صادرات نفت نداشتیم و تنها صدام واحدهای ما را هدف قرار میداد، ضمن آنکه پول نفت را میگرفتیم، اما الان این فرایند به سختی انجام میشود و اکنون نمیتوانیم به اسم ایران نفت صادر کنیم.
به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، بیژن زنگنه وزیر نفت گفت: شرایط امروز از دوران جنگ سختتر است، زیرا زمان جنگ مشکلی در صادرات نفت نداشتیم و تنها صدام واحدهای ما را هدف قرار میداد، ضمن آنکه پول نفت را میگرفتیم، اما الان این فرایند به سختی انجام میشود و اکنون نمیتوانیم به اسم ایران نفت صادر کنیم.
زنگنه عصر دیروز (٢٨ خردادماه) در مراسم بزرگداشت شهید تندگویان که در مجمع عمومی سالانه تشکل مردم نهاد مجمع وزیران ادوار در سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، افزود: شرایط بسیار دشوار و سخت شده است، اما، چون دود و آتش و خون نیست خیلی حس نمیشود که جنگ است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون شرایط بسیار سخت است، اما پر قدرت کار میکنیم تا انشالله از این شرایط عبور کنیم.
*اگر داخل درست باشد میتوان خارج را کاری کرد
وزیر نفت با بیان اینکه مشکل تنها نفت خام نیست بلکه در رابطه با فراوردهها و محصولات پتروشیمی نیز دچار مشکلیم، ادامه داد: انشالله خداوند کمک کند تا از این شرایط عبور کنیم؛ اگر داخل درست باشد، میتوان خارج را کاری کرد.
زنگنه ادامه داد: شهید تندگویان فردی از بدنه وزارت نفت بود که تصدی وزارت را بر عهده گرفتند. ایشان فردی انقلابی و زجرکشیده بودند که قبل از انقلاب به زندان رفتند. در سال اول جنگ برای رسیدگی به پالایشگاه آبادان رفته بودند که اسیر شدند. در اینکه چگونه ایشان فوت کردند یا شهید شدند ابهاماتی وجود دارد که بعد از سقوط صدام نیز مشخص نشد، زیرا ایشان جوان بودند و بیماری ویژهای نداشتند.
به گفته وزیر نفت، شهید تندگویان جزو نیروهای فداکاری بودند که قبل از تصدی وزارت نفت، مدیریت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را برعهده داشتند. ایشان آن روزها به پالایشگاه آبادان رفته بودند که عراقیها به آن منطقه حمله و ایشان را اسیر کردند.
وی ادامه داد: شهید تندگویان مهندس دانشگاه نفت و الگوی فداکاری برای حفظ صنعت نفت بود و انشالله که بتوانیم راه او را ادامه دهیم.
*نسل مدیران میانی و ارشد مشابه شهید تندگویان در حال انقراض است
زنگنه با بیان اینکه شهید تندگویان همیشه الگوی وی بوده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه هماکنون نسلی همچون شهید تندگویان در بین مدیران میانی و ارشد کشور در حال انقراض است؛ مدیرانی که برای خدا کار کنند و فقط به فکر پر کردن جیب خودشان نباشند.
زنگنه: من نگفتم مشتریهای نفتی ما جاسوس هستند
وزیر نفت گفت: من نگفتم مشتریهای ما جاسوس هستند، بلکه گفتم کسانی که به ما مراجعه میکنند به اسم خرید نفت به قصد اینکه اطلاعاتی از چگونگی فروش نفتمان پیدا کنند به سمت ما میآیند و ما این را میدانیم.
به گزارش ایسنا، بیژن نامدار زنگنه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار نخست وزیر ژاپن با مقام معظم رهبری، اظهار کرد: مواضع رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر ژاپن مقتدرانه و حکیمانه بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برخی مشتریان نفتی ما به دنبال جاسوسی هستند یا خیر، گفت: من نگفتم مشتری های ما جاسوس هستند، بلکه گفتم کسانی که به ما مراجعه میکنند به اسم خرید نفت به قصد اینکه اطلاعاتی از چگونگی فروش نفتمان پیدا کنند به سمت ما میآیند و ما این را میدانیم.
وزیر نفت همچنین اعلام کرد: من از نماینده ای که سه بار خبری را به کذب علیه بنده اعلام کرده بود شکایت کردهام.
زنگنه در پاسخ به این پرسش که مهمترین راهبرد ایران در برابر تحریم ها در بعد اقتصادی چیست؟ اظهار کرد: صادرات بیشتر نفت و کالاهای غیرنفتی - پتروشیمی - که باید در هر دو مورد بکوشیم که تحریم ها را بشکنیم و تا الان هم این کار را کردیم، اما همه باید در داخل متحد شویم و کمک کنیم که این مرحله را پشت سر بگذاریم.
وی درباره احتمال خرید نفت ایران از سوی اروپا نیز اظهار کرد: هنوز اروپایی ها هیچ چیز را درباره تضمین خرید نفت به ما اعلام نکردند و استدلالشان این است که چون نفت را نه دولتهای اروپایی بلکه شرکت های خصوصی می خرند و آنها هم با آمریکا ارتباط دارند، پس از نفت ایران برداشت نمی کنند.
وزیر نفت همچنین درباره وضعیت ادامه ساخت خط لوله صلح، گفت: ما یادداشت تفاهم با گازپروم بیشتر از دو سال است که اعلام کرده ایم و آنها ماموریت دارند که بروند و موافقت هند و پاکستان را بدست بیاورند که هنوز این اتفاق رخ نداده است.
دیدگاه تان را بنویسید