شرط جدید استفاده از وام مسکن ۱۶۰میلیونی

کد خبر: 885166

از ابتدای آبان ماه سال جاری برای افتتاح کنندگان حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم، علاوه بر فرد متقاضی این تسهیلات، کنترل و استعلام‌های دیگری نیز انجام می‌شود.

شرط جدید استفاده از وام مسکن ۱۶۰میلیونی

خبرگزاری ایسنا: بانک مسکن شروط سه گانه خانه اولی برای متقاضیان حساب صندوق پس انداز مسکن یکم که از ابتدای آبان ماه قصد افتتاح این حساب را دارند را اعلام کرد.

در این ابلاغیه آمده است: از ابتدای تشکیل و راه اندازی صندوق پس انداز مسکن یکم، مطابق با ضوابط و چارچوب‌های تعیین شده اعطای تسهیلات این صندوق، چنانچه یک متقاضی، به شکل انفرادی قصد افتتاح حساب و سپرده ­گذاری در صندوق را داشت، شرایط مربوط به خانه اولی بودن، صرفاً برای همان فرد و نه برای همسر او (در صورت متاهل بودن)، مورد کنترل و استعلام قرار می‌گرفت. به این معنا که اگر بطور مثال، پدر یک خانواده دارای سابقه مالکیت بود، اما همسر او برای دریافت تسهیلات از صندوق پس انداز مسکن یکم اقدام می‌کرد، استعلام خانه اولی بودن صرفاً برای همسر (فرد متقاضی) انجام می‌شد و خانه دار بودن پدر خانواده، مانعی برای دریافت تسهیلات یکم از سوی همسر او نبود. اما از یکم آبان ماه سال ۹۷ مطابق ضوابط بالادست بانک مسکن و مقررات جدید این بانک، شروط خانه اولی بودن، هم برای متقاضی و هم برای همسر او، استعلام می‌شود به این معنا که هر فرد متاهلی که برای افتتاح صندوق پس انداز مسکن یکم می‌خواهد اقدام کند هم او و هم همسر او باید خانه اولی باشند.

براساس معیار‌های تعیین شده، خانه اولی به آن دسته از متقاضیان خرید مسکن اطلاق می‌شود که پیش از ثبت نام در این صندوق، اولا از تسهیلات بانک مسکن و سایر بانک‌ها جهت خرید، احداث واحد مسکونی، انتقال سهم الشرکه یا تعمیر واحد مسکونی و ثانیا از امکانات دولتی برای تهیه مسکن استفاده نکرده باشند. با توجه به این دو معیار، تا روز گذشته در صورتی که متاهلین متقاضی اخذ این نوع تسهیلات، خانه اولی شناخته می‌شدند (بدون توجه به شرایط همسر آنها) امکان ثبت نام و دریافت تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم را از سوی بانک مسکن پیدا می‌کردند. اما با توجه به بخشنامه جدید بانک مسکن به تمامی شعب سراسر کشور، از فردا، فقط متقاضیان متاهلی امکان ثبت نام تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم را خواهند داشت که هر دو زوج به صورت توامان دو فاکتور خانه اولی را دارا باشند.

براین اساس افتتاح کننده حساب صندوق پس انداز مسکن یکم و همسر وی نباید از تسهیلات بانک مسکن و سایر بانک‌ها جهت خرید، احداث واحد مسکونی، انتقال سهم الشرکه یا تعمیر واحد مسکونی پیش از این استفاده کرده باشند. همچنین متقاضی و همسر وی از امکانات دولتی همچون زمین و مسکن نیز نباید استفاده کرده باشند.

در عین حال بانک مسکن در قالب بخشنامه جدید خود برای تعیین شرایط جدید اخذ تسهیلات پس انداز مسکن یکم برای متاهلین، اشاره کرده که اعطای تسهیلات این صندوق، به اشخاص مجرد، اشخاصی که همسر آن‌ها فوت شده یا با همسر خود متارکه کرده اند مشروط به داشتن درآمد متقاضی بلامانع خواهد بود.

بانک مسکن در قالب این بخشنامه به این نکته اشاره کرده است که حساب‌های افتتاحی برای دریافت این نوع تسهیلات تا پیش از تاریخ یکم آبان ماه سال جاری، کماکان مقررات زمان افتتاح حساب (الزامی بودن خانه اولی شناخته شدن یکی از زوجین) برقرار خواهد بود. به عبارت دیگر تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم که افتتاح حساب آن‌ها تا پیش از یکم آبان ماه انجام شده باشد صرف خانه اولی بودن شخص متقاضی تسهیلات (بدون الزام به خانه اولی بودن همسر استفاده کننده تسهیلات) بلامانع است.

البته در قالب این بخشنامه باز هم متقاضیان اخذ تسهیلات پس انداز مسکن یکم برای خرید ملک در محدوده بافت فرسوده استثنا شده اند وشرایط ویژه‌ای برای هسته فرسوده شهر‌ها در نظر گرفته اند. به این صورت که بانک مسکن در تبصره‌ای این موضوع را یاد آور شده است که اعطای تسهلات صندوق پس انداز مسکن یکم در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری اعم از تسهیلات انفرادی یا زوجین از تاریخ افتتاح حساب صندوق، کماکان بدون الزام به خانه اولی بودن متقاضی و همسر وی مشروط به رعایت ضوابط تسهیلات با سپرده بانک (گذشت پنج سال از دریافت تسهیلات با سپرده قبلی توام با تسویه یا گذشت پنج سال سال از دریافت تسهیلات با سپرده قبلی توام با انتقال به غیر آن) بلامانع است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد