حبس مواد اولیه در گمرک
در چند روز گذشته هیاترییسه انجمن صنایع سلولزی در نامهای به معاون اول قوهقضاییه موضوع عدم تولید کارخانههای داخلی پوشک و دستمالکاغذی را اقدام انحصارجویانه واردکننده مواد اولیه پوشک دانست.
صبح نو: در چند روز گذشته هیاترییسه انجمن صنایع سلولزی در نامهای به معاون اول قوهقضاییه موضوع عدم تولید کارخانههای داخلی پوشک و دستمالکاغذی را اقدام انحصارجویانه واردکننده مواد اولیه پوشک دانست.
دکتر عباس فصیحخوشگرد، رییس هیات مدیره انجمن صنایع سلولزی در نامهای به معاون اول قوهقضاییه موضوع اخلال شرکت ترکیهای پارسحیات ساغلیک ارونلری در بازار پوشک و دستمال کاغذی و بیتوجهی وزارت صنعت به این موضوع را مطرح کرد. در نامه عباس فصیحخوشگرد، رییس هیات مدیره انجمن صنایع سلولزی و بهداشتی ایران به حجتالاسلام اژهای، معاون اول قوهقضاییه آمده است: «احتراماً به پیوست طومار شرکتهای تولیدکننده محصولات سلولزی و بهداشتی پیرامون عملکرد شرکت پارس حیات ساغلیک ارونلری به مدیر عاملی آقای حسنتحسین اوغور، سرمایهگذار خارجی و وابسته به هلدینگ حیات کیمیا در کشور ترکیه جهت استحضار و رسیدگی عاجل تقدیم میشود؛ مزید آگاهی به استحضار میرساند عملکرد شرکت مزبور با برندهای پوشک مولفیکس molfix، نوار بهداشتی مولپد molped، دستمال کاغذی پاپیا papia و تنو teno باعث بروز نارضایتی در میان تولیدکنندگان داخلی و همچنین مردم عزیز کشورمان شده است.»
فصیحخوشگرد در ادامه این نامه آورده است: «متاسفانه در شرایط کنونی نیز با وجود دریافت ارز دولتی با نرخ ۴۲۰۰تومان و واردات مواد اولیه توسط این شرکت، هم در بازار پوشک و همچنین در بازار تیشو شاهد بروز التهاب در بازار هستیم بهگونهای که در چند ماهه اخیر، قیمت محصولات فوق با رشد سرسامآور روبهرو بوده است. علاوهبر این بهدلیل عدم عرضه تیشو به واحدهای تولیدکننده دستمال کاغذی، قیمت مواد اولیه محصولات سلولزی سه برابر افزایش یافته و ادامه چنین روندی میتواند باعث اختلال در بازار دستمال کاغذی شود.»
پیگیریهای مکرر اعضای انجمن سلولزی و بهداشتی و نامهنگاریهای زیاد واحدهای تولیدی به مراجع ذیربط بهویژه در وزارت صنعت، معدن و تجارت پیرامون جلوگیری از رفتار بیثباتکننده شرکت پارس حیات ساغلیک ارونلری بینتیجه بوده است؛ لذا خواهشمند است دستور فرمایند برای جلوگیری از بروز التهاب در بازار داخلی و ورشکستگی تولیدکنندگان و بیکاری کارگران، عاجلا اقدام مقتضی به عمل آمده و از ادامه تنش و اخلال این شرکت جلوگیری کنند.
قبل از این نیز شکایت فصیحخوشگرد، درخصوص واقعی یا کاذب بودن کمبود محصولات سلولزی-بهداشتی از قبیل: پوشک و دستمال کاغذی به اقدام انحصارجویانه این شرکت واردکننده مواد اولیه اشاره کرده و در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته بود: «دلایل مختلفی وجود دارد که این کالاها در بازار کمیاب شده، تقاضای کاذب و خرید بیش از اندازه مصرفکنندگان، نوسانات ارزی و افزایش هزینه تولید که قیمتگذاری را برای تولیدکنندگان دچار مشکل میکند و کمبود مواد اولیه وارداتی و التهابهای مردم و عدم اطمینان آنها از ارائه کالاهای مصرفی به بازار هم از عوامل دیگر است.»
در پی این شکایت انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران، دیدهبان شفافیت و عدالت پس از بررسیهای اولیه رسماً از مراجع قانونی خواستار مقابله با سوءاستفاده شرکت پارسحیات از انحصار در بازار تیشو، محاکمه و تنبیه آن بهخاطر ایجاد کمبود مصنوعی پوشک، تعطیلی کارخانههای تولیدی سلولزی و تعیین تکلیف ۴۹میلیون دلار ارز دولتی به این شرکت شد.
در متن نامه دیدهبان شفافیت و عدالت که توسط احمد توکلی به وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته شده، آمده است: به پیوست نامه۲۴۱/ص/۹۷ مورخ ۱۴/۶/۹۷ انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران در مورد شرکت پارس حیات ساغلیک ارونلری ارسال میشود، بررسیهای دیدهبان شفافیت و عدالت نشان میدهد که این شرکت بهرغم دریافت ارز دولتی، با اقدام انحصارجویانه مواد اولیه وارداتی را در اختیار شرکتهای تولیدی سلولزی قرار نمیدهد و موجب تعطیلی بسیاری از کارخانههای تولیدی شده است.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: از طرف دیگر این شرکت با عدم توزیع متوازن محصولات تولیدی خود به مردم موجب کمبود و التهاب در جامعه مصرفکننده شده است. در بخش پایانی نامه دیدهبان شفافیت و عدالت به وزیر صنعت آمده: «جا دارد با توجه به ابعاد اجتماعی و امنیتی (علاوهبر ابعاد اقتصادی) دستور دهید با قید فوریت نسبت به حل این موضوع اقدام و نتیجه به دیدهبان شفافیت و عدالت اعلام شود.» بنابر این گزارش در چند هفته اخیر بهدلیل آنچه کمبود مواد اولیه تولید پوشک عنوان شده است، تولیدکنندههای داخلی، قیمت این محصول پرمصرف برای خانوادههای دارای فرزند کوچک را بیضابطه افزایش دادهاند.
گفتنی است شناسایی جرم توسط مسوولان و دستگاهها از مهمترین برنامههای سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت است. احمد توکلی، رییس دیدهبان شفافیت و عدالت میگوید: مسوولانی که عدالت را در سطح جامعه رعایت نمیکنند نیز متخلفاند و باید عدالت در جامعه اجرا شود. شفافسازی از مهمترین وظایف سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت است.
دیدگاه تان را بنویسید