خبرگزاری تسنیم: مدیرکل تجهیز منابع وزارت راه و شهرسازی در گفتگوی ویژه خبری گفت: صدور پروانه ساختمان ۱۰ درصد و ارزش افزوده بخش مسکن ۷ درصد امسال در مقایسه با پارسال افزایش یافته است.
بهروز ملکی افزود: با ساخت مسکن مهر و تزریق منابع نفتی به بخش مسکن در برخی سالها تولید بهشدت افزایش یافت بهطوری که از سال ۸۹ تا ۹۲ برای ساخت ۷۵۰ هزار واحد مسکونی پروانه ساختمان صادر شد.
وی گفت: در طرح جامع مسکن برنامه بلندمدتی به این بخش تا سال ۱۴۰۵ دیده شده است.
ملکی افزود: مسکناولیها، بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در این طرح دیده شده است.
وی گفت: شمار ثبتنامکنندگان در صندوق پسانداز مسکناولی بهزودی به ۳۰۰ هزار نفر میرسد.
مدیرکل تجهیز منابع وزارت راه و شهرسازی افزود: به متقاضیان مسکناولی ساخت مسکن در بافتهای فرسوده تسهیلات ۸ درصدی داده میشود و انبوهسازان هم در این بافتها میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
ملکی گفت: طرح جامع مسکن منتشر شده، اگرچه معتقدیم این طرح اشکالاتی دارد و باید بهطور پیوسته مورد بازنگری قرار گیرد.
وی افزود: تنها با پمپاژ پول در یک بخش نمیتوان کار مثبتی انجام داد و وظیفه دولت نهادسازی در حوزه مسکن است.
ملکی گفت: چنانچه سیاستهای دولت در حوزه پولی تغییر کند بازار مسکن تأثیر خواهد پذیرفت.
وی افزود: محتملترین سناریو درباره رشد قیمت مسکن در هر فصل، افزایش قیمت بهاندازه تورم در همان فصل خواهد بود.
مدیرکل تجهیز منابع وزارت راه و شهرسازی گفت: در بازار اجاره مسکن تا پایان سال هم افزایشی نخواهیم داشت حتی ممکن است شاهد کاهش اجارهبها هم باشیم.
ملکی با بیان اینکه قیمت کالا و خدمات در مقایسه با پارسال ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است، افزود: در حوزه مسکن هم طبیعتاً باید همین افزایش رخ میداد در حالی که افزایش نرخ مسکن کمتر از میانگین شاخص کل است. حسام عقبایی کارشناس مسکن هم در این برنامه گفت: قیمت خرید و فروش مسکن تا پایان آبان ۱۰ درصد رشد داشته است و پیشبینی میکنیم در زمستان در مقایسه با تابستان رشد ۱۰ درصدی قیمت مسکن وجود داشته باشد.
وی گفت: افزایش صدور پروانه ساختمانی در سال ۹۶ نشانه افزایش تولید مسکن است.
عقبایی افزود: در آبان ۹۶ ــ ۴۸ هزار و ۵۳۷ قرارداد خرید و فروش در سراسر کشور منعقد شد که ۱۶ هزار و ۶۱۷ قرارداد آن در تهران بود که این تعداد در مقایسه با پارسال افزایش یافته است.
وی گفت: در زمینه اجاره مسکن در زمستان امسال که شاهد کاهش تقاضا و افزایش عرضه هستیم، پیشبینی میکنیم تا حداکثر پنج درصد اجارهها کاهش یابد. عقبایی افزود: با وجود تغییر و تحولات بازار، نرخ مسکن تا پایان سال به سونامی و جهش قیمت نخواهد رسید و رشد نامتعارف را در این بخش نخواهیم داشت.
دیدگاه تان را بنویسید