خبر مهم وزیر ارتباطات درباره واتساپ و اینستاگرام | پایان اینستاگرام و واتس آپ در ایران ؟!

کد خبر: 1178406

عیسی زارع پور در جمع نمایندگان، از مردم خواسته به پلتفرم های داخلی نگاه ویژه ای داشته باشند چرا که خیلی از این پلتفرم ها به مراتب بهتر از نمونه های خارجی هستند و قابلیت های بهتری دارند.

خبر مهم وزیر ارتباطات درباره واتساپ و اینستاگرام | پایان اینستاگرام و واتس آپ در ایران ؟!

به گزارش خانه ملت؛ عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری در پاسخ به اینکه محدودیت‌های اینترنت چه زمانی رفع می‌شود؟ گفت: تصمیم‌گیری درباره این موضوع با بنده نیست از وزیر کشور به عنوان رئیس شاک (شورای امنیت کشور) باید سوال کنید.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت ارتباطات موضوع رفع محدودیت‌های اینترنت به عنوان متولی این حوزه را پیگیری می‌کند، افزود: بله؛ ما دنبال می‌کنیم و در کنار آن ظرفیت‌های داخلی را تقویت می‌کنیم تا در دوره محدودیت کار مردم معطل نماند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اکنون قرار است به جای اینستاگرام چه پلتفرمی استفاده شود، ادامه داد: ظرفیت‌های داخلی موجود است.

بنابراین گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته پس از حضور در نشست مشترک کمیسیون‌های صنایع و معادن و فرهنگی مجلس در جمع خبرنگاران، گفته بود: جلسه مشترک کمیسیون‌های صنایع و معادن و فرهنگی برگزار شد و به دغدغه نمایندگان مجلس درباره میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، اقدامات وزارت ارتباطات و دستگاه‌های مرتبط برای حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی و حل مشکل ارتباطات، پاسخ داده شد.

وی افزود: در راستای اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی، اجرای شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت فضای مجازی کشور از ابتدای دولت در دستورکار قرار گرفت و اکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته است؛ هدف این است که شبکه‌ای پرسرعت، باکیفیت، مستقل و امن را در گستره جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران با سرعت‌های چند صد مگابیت بر ثانیه برای مردم فراهم شود تا بر روی آن انواعی از خدمات پرسرعت و باکیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.

عضو کابینه سیزدهم تصریح کرد: باتوجه به شرایطی که مراجع امنیتی کشور به ما ابلاغ کردند و محدودیت‌هایی که در برخی پلتفرم های خارجی ایجاد شده، ما به عنوان وزارت ارتباطات که وظیفه وصل کردن داریم در دوره این محدودیت‌ها تلاش کردیم، ظرفیت‌های داخلی را تقویت و به ارتقای سکوهای داخلی کمک کنیم تا آن‌ها بتواند ارتباط مردم با یکدیگر و موضوع کسب و کارها را پذیرا باشند و مدیریت کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امروز ما ظرفیت‌های داخلی بسیار خوبی در همه بخش‌ها داریم، اضافه کرد: در حالیکه پلتفرم های آمریکایی در بسیاری از کشورهای اروپایی، موضوعات خرید و فروش، جابه جایی مسافر و… را دربرگرفتند ما امروز ظرفیت‌های بومی خودمان را داریم که در حال کار هستند.

زارع‌پور تصریح کرد: برای نخستین بار شاید با وجود اینکه بنا به شرایط امنیتی کشور در برخی از ساعت‌ها محدودیت هایی در اینترنت بین‌الملل اعمال می‌شود، اما تمام سرورها و خدمات داخلی کشور به صورت ۱۰۰ درصدی در حال فعالیت است.

وی افزود: ما برنامه ویژه‌ای برای حمایت از پلتفرم ها و ظرفیت‌های داخلی پیش‌بینی کردیم تا زیرساخت‌های سخت افزاری و ظرفیتی تقویت شود تا بتوانند خدمات موردنیاز مردم را باکیفیت و پرسرعت تامین کنند؛ در دوهفته اخیر که محدودیت‌ها با توجه به شرایط امنیتی کشور اعمال شده است، ما تمام تلاش شبانه‌روزی خود را برای ارتقا کیفیت آن‌ها به کار بردیم، ظرفیت های داخلی اصلاً قابل مقایسه با گذشته نیستند؛ از مردم دعوت می‌کنم از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنند زیرا قابلیت‌هایی دارند که بعضاً در برخی نسخه‌های خارجی وجود ندارد./ خانه ملت

زارع‌پور: بخش اعظمی از شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال تکمیل می‌شود

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: وزیر ارتباطات در جلسه مشترک کمیسیون‌های فرهنگی و صنایع و معادن مجلس عنوان کرد که بخش اعظمی از شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال تکمیل می‌شود.

احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به نشست مشترک اعضای کمیسیون‌های فرهنگی و صنایع و معادن مجلس با وزیر ارتباطات، گفت: در این نشست وزیر ارتباطات گزارشی از عملکرد یک ساله این وزارتخانه به نمایندگان ارائه کرد.

وی افزود: در این جلسه نمایندگان بر تکمیل شبکه ملی اطلاعات و حمایت از کسب و کارها در بستر فضای مجازی تأکید کردند و وزیر ارتباطات نیز گزارش‌هایی در این باره ارائه کرد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌هایی که در روزهای اخیر در فضای اینترنت ایجاد شده تقویت پلتفرم‌های داخلی و مراقبت از پلتفرم‌های خدمات‌رسان به مردم مورد تأکید اعضای کمیسیون‌های فرهنگی و صنایع مجلس قرار گرفت.

راستینه خاطرنشان کرد: در این جلسه، زارع‌پور گزارشی از ارتقای پلتفرم‌های داخلی به نمایندگان ارائه و عنوان کرد در وزارت ارتباطات برنامه خوبی برای افزایش ظرفیت، سرعت و توان پلتفرم‌های داخلی و ارتباطات متقابل پلتفرم‌ها انجام شده است.

وی افزود: وزیر ارتباطات در این جلسه قول داد که ظرفیت موجود در پلتفرم‌های داخلی خیلی زود به نقطه مطلوب برسد تا مردم دغدغه‌ای در این حوزه نداشته باشند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: در این جلسه بنا شد تا ایرادات باقیمانده در مورد شبکه ملی اطلاعات هر چه سریع‌تر طی ماه‌های آینده رفع شود و وزیر ارتباطات در این باره گفت که بخش اعظمی از شبکه ملی اطلاعات تا پایان سالجاری تکمیل خواهد شد.

راستینه خاطرنشان کرد: ضرورت توجه به اقتصاد دیجیتال یکی دیگر از مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد که وزیر ارتباطات عنوان کرد که کارگروهی تحت عنوان کارگروه اقتصاد دیجیتال با مسئولیت شخص وزیر ارتباطات و با اختیارات تفویض شده از سوی هیأت وزیران تشکیل شده و این کارگروه به صورت هفتگی جلسات مستمری برای پایش، رصد، نظارت و فراهم کردن زیرساخت لازم برای توسعه اشتغال‌های دیجیتالی در دستور کار دارد.

وی افزود: یکی از کارهای بسیار خوبی که طی یک سال گذشته در  وزارت ارتباطات انجام شده و آقای وزیر درباره آن گزارش داد، اینترنت کودکان بود که در اختیار مردم قرار گرفته است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: طبق گزارش وزیر ارتباطات، یکی دیگر از اقدامات مهم وزارت ارتباطات در یک سال گذشته سالم‌سازی فضای ویترین اینترنت است که بعضاً با جستجوی بعضی از مطالب تصاویر ناهنجار در جستجو قرار می‌گرفت که با تدابیری که در ا ین زمینه اتخاذ شده و سالم‌سازی که صورت گرفته بخش زیادی از این مسائل رفع شده است./ فارس

فیلترینگ طولانی‌تر می شود؟

هرچند وزیر کشور پیش از این گفته بود که با آرام شدن اوضاع، اینترنت هم به حال قبل بر می گردد و زارع پور وزیر ارتباطات هم در پاسخ به سوال خبرنگار ما گفته محدودیت های ایجاد شده بر اساس تشخیص مراجع ذی صلاح بوده و برداشتن آن هم به صلاحدید همان مراجع خواهد بود اما بخشی از صحبت های زارع پور در حاشیه نشست هیئت دولت این شائبه را ایجاد کرده که فیلترینگ اینستاگرام و واتس اپ ادامه دار خواهد بود.

تشخیص فیلتر به عهده مراجع ذی صلاح

وزیر ارتباطات روز گذشته در حاشیه نشست هیئت دولت با بیان این که برخی پلتفرم‌های آمریکایی در ناآرامی‌های اخیر نقش سازمان دهی اغتشاشات را بر عهده داشتند، در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان که پرسید آیا محدودیت ها و فیلترهای اخیر موقتی است یا دایمی ؟تصریح کرد: «تشخیص این که این فیلترینگ دایمی است یا موقت، به عهده مراجع ذی صلاح است.» زارع پور درباره خسارت هایی که به کسب و کارهای اینترنتی وارد می شود اظهارکرد : «همچنان که کسب و کارهای فیزیکی در این مدت آسیب دیدند، خساراتی برای کسب‌وکارهای مجازی وجود داشت. هزینه این خسارت‌ها بر عهده کسانی است که این اغتشاشات و آشوب‌ها را به وجود آوردند.»

به فکر جایگزین پلتفرم برای کسب و کار باشید!

وزیر ارتباطات و ‌فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال دیگر خراسان درباره آغاز طرح صیانت از فضای مجازی گفت: محدودیت بنا به شرایط کشور ایجاد شده است و ارتباطی با طرح صیانت از کاربران فضای مجازی ندارد. زارع‌پور در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود شورای‌عالی فضای مجازی فیلترینگ اینستاگرام را همیشگی دانسته است، تصریح کرد: «شورای عالی فضای مجازی در این مدت اساساً جلسه‌ای نداشته است و گفتم که تصمیم‌گیری درباره ادامه فیلترینگ با مراجع ذی صلاح است.» با این حال او بیان کرد: «من به عنوان یک کارشناس توصیه می کنم که مردم کسب و کار خودشان را بر محیطی که پایبند قانون جمهوری اسلامی ایران نیست، برنامه ریزی نکنند. از امروز همکاران ما در وزارت ارتباطات درحال تلاش هستند تا ان‌شاءا... زیرساخت پلتفرم‌های داخلی تقویت شود و مردم در استفاده از این پلتفرم‌ها کمترین مشکل را داشته باشند.»

کسب و کار 10 میلیون نفر در خطر

پیش از این هم دنیای اقتصاد به نقل از کارشناسان مدعی شده که حذف اینستاگرام و واتس‌اپ از استورهای ایرانی مانند بازار و مایکت، نشان می‌دهد که گویا متولیان فضای مجازی کشور دیگر تصمیمی برای رفع فیلتر این دو پلتفرم پرطرفدار ندارند و به احتمال زیاد قرار است آن ها هم به سرنوشتی مانند تلگرام دچار شوند. این در حالی است که ایسنا به نقل از یک پژوهشگر اقتصادی ادعا کرده که  شغل حدود ۱۰ میلیون نفر در کشور وابسته به اینستاگرام است که با بستن آن ضرر و زیان هنگفتی به اقتصاد خانواده ها و کشور وارد می شود.

شرط بقای اینستاگرام و واتس اپ

مهدی باقری، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای ادامه فعالیت اینستاگرام و واتس‌اپ را به صورت مشروط مجاز اعلام کرد. او گفته چنان چه اینستاگرام و واتس‌اپ قرارداد و تفاهم نامه‌ای امضا کنند و شروط جمهوری اسلامی ایران را بپذیرند و متعهد به پذیرش مسئولیت شوند، منعی برای فعالیت آن ها وجود نخواهد داشت.

منبع: خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها