سرویس بین الملل فردا: بلومبرگ در گزارشی مهم پس از رای گیری در سازمان ملل پیرامون تصمیم ترامپ، به راهبرد جدید ترامپ و دولتش در همراه کردن دیگر کشورها علیه ایران پرداخته است. در ادامه این گزارش را خواهید خواند.
پس از آن که نتایج رای گیری اخیر سازمان ملل درباره اقدام ترامپ پیرامون پایتختی قدس مشخص شد بسیاری تصور کردند که آمریکا در سازمان ملل متحد منزوی شده است. دشمنان آمریکا خوشحالی می کنند و فلسطینی ها شادمان اند. حتی متحدانی مانند فرانسه و انگلیس نیز به هشدار در مورد اقدام ترامپ دست زدند. در نهایت مجمع عمومی سازمان ملل با 128 رای در برابر 9 رای علیه آمریکا رای داد و نیکی هیلی نیز به تلافی آن به تهدید آن ها دست زد. با این حال خبرهای دیگری زیر پوست این شادمانی جاری است. در حالی که اغلب کشورهای جهان چشمشان را به این رای گیری دوخته اند، دولت ترامپ توانسته است به موفقیتی بی سر و صدا دست پیدا کند. بگذارید از رای روز جمعه شورای امنیت شروع کنیم. 15 عضو این شورا متفق القول به تحریم های جدید علیه کره شمالی رای دادند. حتی چین متحد کره شمالی وروسیه شریک تجاری پادشاهی اون نیز با این قطعنامه همراهی کردند. تحریم ها صادرات نفت به کره را محدود کرده و از کشورها خواسته است تا اتباع کره شمالی را از کشورشان اخراج کنند.
پنج شنبه، همان روزی که مجمع عمومی رای گیری کرد، شورای امنیت بی سر و صدا قطعنامه 2396 را تصویب کرد که طی آن همه کشورهای عضو این شورا تصویب کردند که در مورد جنگجویانی که از سوریه باز می گردند قوانین سخت گیرانه ای وضع شود، پاسپورت های جعلی مورد بررسی دقیق تر قرار گیرند و هر کشوری که در آن جنگجوی خارجی بازداشت شد، به دیگر کشورها نیز اطلاع دهد. سومین موفقیت هیلی را می توان، یک پیروزی دیپلماتیک در مورد ایران دانست. همین هفته بود که سخنگوی دولت آلمان به گزارش سازمان ملل درباره اجرای توافق هسته ای اشاره کرد که در آن پیرامون شواهدی مبنی بر انتقال موشک های ایرانی به حوثی های یمن نیز صحبت شده است. او گفته است که دولت آلمان در مورد نقض محدودیت های وضع شده بر انتقال موشک بالستیک بر ایران نگران است. و این گزارش شواهد متعددی دارد مبنی بر این که ایران در شلیک موشک های یمنی به عربستان نقش داشته است. این مساله از دو جهت مهم است. نیکی هیلی در همین روزهای اخیر با نشان دادن تکه های باقی مانده از موشک ها، ادعا کرده بود که ایران در شلیک موشک های یمنی به عربستان نقش داشته است اما گزارش سازمان ملل در این باره به جمع بندی مشخصی
نرسیده بود. با این وجود آلمان با همین شواهد فعلی به نگرانی های اعلامی در مورد نقض محدودیت ها توسط ایران رسیده است. این مساله از این جهت مورد اهمیت است که آلمان پیش از این ترامپ را به خاطر تایید نکردن پایبندی ایران به توافق هسته ای سرزنش کرده بود. ظاهرا تلاش های هیلی برای به دام انداختن ایران در مورد مساله حوثی در حال به سرانجام رسیدن است. این راهبرد جدید از سوی آمریکا را می توان راهکاری برای وادار کردن همکاری متحدان اروپایی باشد تا بتوانند نواقص توافق هسته ای را رفع کنند. احتمالا محدود کردن توانایی انتقال سلاح توسط ایران جای خوبی برای شروع این همکاری است.
دیدگاه تان را بنویسید