خبرگزاری فارس: پایگاه اینترنتی «اسپوتنیک» طی گزارشی به نقل از کارشناسان و تحلیلگران بینالمللی نوشت: حدود 9 سال پیش در روز 10 فوریه سال 2007 میلادی، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در کنفرانس امنیتی مونیخ، به موضوعاتی همچون گسترش و توسعه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، حل و فصل مناقشات، استفاده غیرقانونی از جبر و زور و مبارزه با تروریسم اشاره کرد و به جامعه بینالمللی در خصوص سیاست غیرمسئولانه بیثباتکننده آمریکا و همچنین بروز جنگهای جدید هشدار داد.
بنا به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بینالمللی، کاملا روشن است که اظهارات رئیسجمهور روسیه تابحال به این اندازه واقعی و درست نبوده است.
«فرانسیس بویله» پروفسور حقوق بینالملل دانشگاه اینلینویز آمریکا در گفتوگو با پایگاه خبری اسپوتنیک اعلام کرده است: «من سخنرانی 2007 پوتین در مونیخ را مطالعه کردم و تا حد بسیار زیادی با گفتههای وی موافق هستم. امروز موضع آمریکا و ناتو در قبال روسیه هنوز بسیار هشداردهنده است؛ اما از آن زمان تاکنون نکات مطرح شده از سوی پوتین شکل بسیار وخیمتری به خود گرفته است. به طور مثال استقرار نیروهای ناتو در نزدیکی مرز روسیه ما را تهدید به بازگشت به بحران موشکهای کوبا میکند و از آنجا که آمریکا و روسیه در حال انجام حملات هوایی در خاک سوریه هستند، ممکن است همه چیز آنطور که پیشبینی شده پیش نرود.»
علاوه بر این باید یادآور شویم که رئیسجمهور روسیه در سخنرانی 2007 خود در مونیخ به بحث گسترش و توسعه ناتو، حل و فصل مناقشات، استفاده غیرقانونی از جبر و زور و مبارزه با تروریسم نیز اشاره کرده بود.
به اعتقاد این پروفسور حقوق بینالملل دانشگاه اینلینویز، تنشهای فزاینده و رو به رشد در خاورمیانه و اروپای شرقی ناشی از سیاستهای آمریکا، شرایطی مشابه آنچه منجر به بروز دو جنگ جهانی شد، به وجود آورده است.
علاوه بر این ، «پاتریک اسمیت» تاریخدان آمریکایی نیز معتقد است که وقایع و حوادثی 9 سال اخیر بر پیشبینیهای رئیسجمهور روسیه صحه میگذارد و میگوید: «بیشک ولادیمیر پوتین در جایگاه خود از همه همتایانش سبقت و پیشی گرفته است. او بخوبی به وظایف خود عمل میکند. کنفرانس مونیخ فرصت خوبی برای به مبارزه طلبیدن و به چالش کشیدن آمریکاییها و ناتو در خصوص مسائلی نظیر استقرار نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک در اروپا و بحران خاورمیانه است.»
وی همچنین با اشاره به توانایی و قابلیت رئیسجمهور روسیه در پرداختن مستقیم به مسائل اصلی و اساسی در پروندههای بینالمللی اعلام کرد که ولادیمیر پوتین همواره توانسته از تاریخ درس بگیرد و تجربه بیندوزد و در کنفرانس مونیخ نیز همچون همیشه این کار را تکرار کرد.
کنفرانس امنیتی مونیخ کنفرانسی است در دست بخش خصوصی که در زمینه سیاستهای امنیت جهانی فعالیت میکند. این همایش هرساله در مونیخ آلمان برگزار میشود.
در کنفرانس مونیخ تصمیمی گرفته نمیشود و صرفاا ویژه اظهارنظر، رایزنی و دیدارهای سیاسی است.
در این کنفرانس هر سال بهطور ویژه به یک موضوع مهم امنیت بینالمللی پرداخته میشود. کنفرانس مونیخ به یکی از مجامع بینالمللی مهم در عرصه امنیت جهانی تبدیل شده و به دلیل تشابه کمی و کیفی و بازتابهای آن با مجمع جهانی اقتصاد، به داوس امنیتی نیز شهرت دارد.
در این گردهمایی، سیاستمداران متخصص در امور امنیتی (معمولا وزیران امور خارجه و دفاع)، نظامیان کارشناس امور بینالمللی و نیز برخی از صاحبان صنایع تسلیحاتی از کشورهای مختلف جهان به بحث و بررسی در خصوص مسائل امنیت جهانی میپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید