شیرین هانتر: توافق با چین به کاهش تنش ایران و آمریکا منجر می‌شود

کد خبر: 1008359

عضو شورای روابط خارجی آمریکا در تحلیلی نوشت: توافق ایران و چین توازن قدرت در غرب آسیا را تغییر می‌دهد.

شیرین هانتر: توافق با چین به کاهش تنش ایران و آمریکا منجر می‌شود

خبرگزاری مهر: «شیرین هانتر» عضو شورای روابط خارجی آمریکا و استاد دانشگاه «جورج تاون» با ارسال یادداشتی به وبگاه خبری میدل‌ایست آی به بررسی این واقعیت پرداخت که چگونه توافق میان ایران و چین می تواند توازن قدرت در غرب آسیا را تغییر دهد.

عضو شورای روابط خارجی آمریکا با تأکید بر لزوم تأئید توافق مذکور میان دو کشور در مجلس شورای اسلامی ایران در این خصوص نوشت: توافق جاری می تواند موقعیت منطقه ای چین را تقویت کرده و برتری راهبردی آمریکا در خلیج فارس را تضعیف کند.

* سیاست چرخش به شرق

استاد دانشگاه «جورج تاون» در ادامه می افزاید: دلیل اصلی چرخش ایران به سوی چین و کشورهای آسیائی- که از آن به عنوان «سیاست چرخش به شرق» یاد می شود- تلاش های مکرر در یکی از دولت های اسبق ایران برای توسعه روابط اقتصادی با غرب به عنوان مقدمه ای برای روابط بهتر سیاسی است. برای اشاره به آخرین تلاش ایران در این مسیر می توان به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ (برجام) اشاره کرد. پس از این توافق، تهران از فعالیت بوئینگ، ایرباس و نیز شرکت های اروپائی و آمریکائی از قبیل توتال استقبال کرد؛ اما پاسخ به ایران، مثبت نبود.

وی ادامه داد: در عوض در سال ۲۰۱۸ میلادی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از این توافق خارج شد و تحریم هائی را شامل فروش نفت بر ایران وضع کرد. خروج ترامپ از برجام، میانه‌روها در ایران را نیز متقاعد کرد که واشنگتن به بهبود روابط با تهران علاقه ای ندارد این اقدامِ ترامپ حتی میانه‌روها در ایران را نیز متقاعد کرد که واشنگتن به بهبود روابط با تهران علاقه ای ندارد؛ بلکه آمریکا خواستار تغییر حاکمیت در ایران است. مخالفان روابط بهتر میان ایران و آمریکا هم به این نتیجه رسیدند که پکن ناجی بالقوه و محافظی در برابر فشارهای آتی واشنگتن شامل تحریم های شورای امنیت سازمان ملل است.

* کاهش تنش

«شیرین هانتر» در این باره ادامه داد: در صورتیکه توافق میان ایران و چین اجرائی شود، می توان به احیای اقتصاد ایران کمک کرده و سیاست این کشور را تثبیت کند. چنین بهبود اقتصادی و سیاسی موجب ارتقاء موقعیت و جایگاه ایران در منطقه شده و شاید به جای دنباله روی کورکورانه از سیاست های آمریکا، حتی محرکی برای کاهش تنش ها با تهران نیز باشد. دولت‌های عربی منطقه ممکن است پس از اجرائی شدن توافق ایران و چین، برای عقد توافقات ویژه با پکن بشتابند دولت های عربی منطقه نیز ممکن است برای عقد توافقات ویژه با چین بشتابند. موقعیت بین المللی چین هم می تواند با این توافق ارتقاء یابد. آمریکا می تواند با بازگشت به برجام، لغو تحریم ها و صدور مجوز برای شرکت های آمریکائی و اروپائی با هدف فعالیت در ایران از این چرخش جلوگیری کند. تأثیر آنی چنین اقدامی، احیای نیروهای میانه رو در ایران و به صورت بلند مدت بهبود روابط سیاسی میان دو کشور خواهد بود.

عضو شورای روابط خارجی آمریکا در پایان چنین نتیجه گیری کرد: با تداوم سیاست کاملاً خصمانه علیه ایران، آمریکا گزینه های راهبردی خود در جنوب غرب آسیا را محدود کرده و لذا بازیچه برخی از شرکای محلی خود مانند عربستان سعودی و امارت خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد