آیا اروپایی‌ها برای ضربه به برجام همراه ترامپ می‌شوند؟

کد خبر: 726770

البته در اینجا یک استنثاء وجود دارد که به نظر می‌رسد با توجه به شرایط بعد از برگزیت دولت بریتانیا و حکومت محافظه کار در لندن در برابر خواسته‌های ترامپ و ترامپیزیم علیه ایران تا حدی منعطف‌تر از بقیه اتحادیه هستند.

سرویس بین الملل فردا: مجید تفرشی کارشناس بین الملل در گفتگو با خبرآنلاین درباره برخورد اروپا با برجام گفت:شرایط خیلی پیچیده‌ای است. ببینید! اگر ما فکر می‌کنیم که اتحادیه اروپا بخصوص سه کشور اصلی فعلی که به زودی یکی بیرون خواهد رفت یعنی المان، بریتانیا و فرانسه که بریتانیا ۲۰۱۹ قرار است بیرون برود. اگر ما فکر می‌کنیم این اتحادیه و بخصوص این سه کشور، به هر قیمتی منافع راهبردی و مصالح و ارتباطات راهبردی خودشان با امریکا را برای برجام و ایران فدا می‌کنند در اشتباهیم. ولی این درست است که توافق برجام برای آن‌ها یک جنبه حیثیتی و مهم دارد و اینطور نیست که ترامپ بتواند این را به کلی برخلاف شعارهای انتخاباتی اش نادیده بگیرد؛ بنابراین واقع گرایانه و واقع بینانه باید بگوییم که اتحادیه اروپا تا حدی از جناح تندروی حامی ترامپ برای مقداری تحت فشار قرار دادن ایران در مسئله برجام حمایت خواهد کرد. ولی در عین حال براساس مصالح و منافع خودش فعلا حاضر نیست که هر سازی ترامپ علیه ایران بزند، برقصند. تا الان هم خانم موگرینی نشان داده و نه تن‌ها خودش بلکه کسانی که قبل از او هم بوده اند اظهاراتی که کرده اند مثل خانم کاترین اشتون گفته که حاضر نیست برجام را فدای منویات آقای ترامپ بکند.
البته در اینجا یک استنثاء وجود دارد که به نظر می‌رسد با توجه به شرایط بعد از برگزیت دولت بریتانیا و حکومت محافظه کار در لندن در برابر خواسته‌های ترامپ و ترامپیزیم علیه ایران تا حدی منعطف‌تر از بقیه اتحادیه هستند. نیازی که بریتانیا به تحکیم بیشتر روابطش با آمریکا دارد به نظر می‌رسد که نسبت به سال گذشته از آن در شرایطی نیست که به آمریکا نه بگوید که این برای ایران یک مقدار احساس خطر ایجاد می‌کند. در شرایطی که روابط ایران و بریتانیا به کندی در حال بهتر شدن است این ملاحظه که به هر حال ممکن است در شرایطی لندن مجبور به انتخاب بین تهران و واشنگتن شود، خیلی بدیهی است و معلوم است که اگر مصالح و منافع بریتانیا اقتضاء کند که یکی از این دو را انتخاب کند طبیعتا انتخاب آنها، به دلایل مختلف استراتژیکی، اقتصادی و سیاسی تهران نخواهد بود؛ لذا فکر می‌کنم باید توجه داشته داشته باشیم که در تعامل با اتحادیه اروپا و بخصوص سه کشور اصلی اتحادیه اروپا یعنی آلمان، بریتانیا و فرانسه و حتی بقیه کشورهایی که به نوعی با برجام درگیر هستند از چین و روسیه گرفته تا بقیه کشورهای غیر اروپایی و کم قدرت تر، باید توجه داشته باشیم که برجام برای ما یک پیروزی تاریخی و تاریخ ساز بوده و درخشان است و باید هرطور شده آن را نگه داریم با همه اشکالاتش.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد