سهام عدالت | اخبار سهام عدالت | واریزی سهام عدالت
سهام عدالت در دولت پزشکیان تعیین تکلیف شد | سهام عدالتی ها گوش بزنگ باشند
طبق ابلاغیه جدید بانک مرکزی و باتصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بهمن ماه سال گذشته ودر جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، حساب یارانه و سهام عدالت را ضامن پرداخت تسهیلات بانکی کردند.
با توجه به چالشهایی که برخی از متقاضیان دریافت تسهیلات در ارائه ضامن بانکی با آن مواجه بودند، بانک مرکزی به منظور تسهیل فرآیند دریافت وام، کارت یارانه و سهام عدالت را به عنوان وثیقه برای پرداخت وام معرفی کرد.
طبق ابلاغیه جدید بانک مرکزی و باتصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بهمن ماه سال گذشته ودر جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، حساب یارانه و سهام عدالت را ضامن پرداخت تسهیلات بانکی کردند.
بانک های ملی، سپه و رسالت به عنوان بانک های عامل برای پرداخت این وام معرفی شده اند و هریک از این بانک ها شرایط خاصی را برای متقاضیان در نظر می گیرند.
طبق اطلاعات بدست آمده دریافت این تسهیلات فرایندی حداقل سه تا شش ماهه خواهد داشت.
موضوع وام با کارت یارانه از سال ۱۳۹۶ و با بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد که در همان زمان بانکها اعلام کردند منابع لازم برای پرداخت وام یارانه به مشمولان را ندارند و البته بانک مرکزی هم تکلیفی را بر دوش شبکه بانکی نگذاشت. با این حال وام یک میلیون تومانی برای متقاضیان در نظر گرفته شد و اقساط آن از حساب یرارانه پرداخت می شد. همچنین بانک کشاورزی در اواخر دهه ۹۰، به عنوان نخستین بانک در کشور، در راستای اجرای دستور بانک مرکزی تسهیلاتی را با یارا کارت اعتباری برای کشاورزان، در نظر گرفت. در این طرح کشاورزانی که نزد بانک کشاورزی دارای حساب اعتباری بودند و یارانه خود را از طریق این بانک دریافت می کردند؛ می توانستند برای خرید کالاها و خدمات تا سقف ۵۰ میلیون ریال از این کارت استفاده کنند و پشتوانه این کارت، حسابهای یارانهای اشخاص بود.
در طرح وام خرید کالای بادوام بانک گردشگری متقاضیان میتوانند پس از افتتاح حساب قرض الحسنه و سپردهگذاری برای ثبتنام این تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۲۳ درصدی اقدامات لازم را پیگیری کنند.
شایان توجه است که ۲۰ درصد از مبلغ سپرده تا پایان مدت ۳۶ماهه پرداخت اقساط نزد بانک گردشگری مسدود خواهد ماند. از دیگر شرایط این طرح ارائه یک ضامن رسمی به بانک و همچنین نداشتن سابقه دریافت این تسهیلات در گذشته است.
تسهیلات خرید کالا بانک گردشگری شامل یک میلیون و ۱۰۰ هزارتومان هزینه جانبی بابت تشکیل پرونده، آبونمان کارت اعتباری و اعتبار سنجی میشود که وامگیرنده باید آن را به بانک پرداخت کند. همچنین با توجه به نرخ سود ۲۳ درصدی ارزش هر قسط وام خرید کالای بادوام بانک گردشگری سه میلیون و ۸۷۰ هزار تومان خواهد بود.
شرایط دریافت وام خرید کالا ۱۰۰ میلیون تومانی بانک سینا
متقاضیان دریافت این تسهیلات میتوانند با ارائه ضامن کسر از حقوق و یک فقره چک میتوانند تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان وام خرید کالا با سود ۲۳ درصدی دریافت کنند. طرح وام خرید کالا در قالب وام قرض الحسنه اعطا میشود و وامگیرنده برای آن باید مبلغی را به عنوان سپرده در حساب خود قرار دهد تا با گذشت حداقل یک ماه از ایجاد معدل حساب کافی و مناسب، برای دریافت این تسهیلات ثبتنام کند.
برای امر ضمانت نیز متقاضی نیازمند داشتن یک ضامن دارای گواهی کسر از حقوق و یک فقره چک به ازای هر ۳۰ میلیون تومان تسهیلات است. طرح خرید کالای بانک سینا شامل شرط مسدودی سپرده نیز میشود و ۱۴.۵ درصد از میزان سپرده تا پایان پرداخت اقساط نزد بانک مسدود خواهد شد.
همچنین این وام خرید کالا به آن دسته از متقاضیانی پرداخت خواهد شد که دارای برگه سابقه بیمه تامین اجتماعی و فاکتور خرید کالا هستند. در نهایت مبلغ هر قسط وام خرید کالا بانک سینا سه میلیون و ۸۷۰ هزار تومان خواهد بود.
در طرح یکتا کارت موسسه ملل متقاضیان میتوانند با ارائه حداکثر ۲۰ میلیون تومان سپرده به این موسسه تا پنج برابر سپرده خود و تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید کالا ایرانی دریافت کنند. برای بهرهمندی از سقف این تسهیلات ارائه سه ضامن رسمی به بانک نیاز است. همچنین سود این تسهیلات ۱۸ درصد تعیین شده است.
موسسه ملل همچنین برای سپرده وامگیرنده یک درصد سود پرداخت خواهد کرد اما نکته مهم و درخور توجه طرح یکتا کارت انسداد وجه سپرده در موسسه است که تا پایان ۶۰ ماه مدت بازپرداخت اقساط این فرایند ادامه خواهد یافت. نسبت مبلغ سقف تسهیلات با میزان سپرده نیز ۵۰۰ درصد تعیین شده است که این یعنی چنانچه متقاضی ۲۵ میلیون تومان سپرده در حساب کوتاهمدت عادی خود قرار دهد، قادر خواهد بود از سقف این تسهیلات خرید کالا بهرهمند شوند.
با توجه به نرخ ۲۳ درصدی سود، ارزش هر قسط این تسهیلات دو میلیون و ۸۱۹ هزار تومان خواهد بود که وامگیرنده علاوه بر این باید یک میلیون و ۵۰ هزار تومان نیز بابت هزینههای جانبی به موسسه ملل پرداخت کند.
دیدگاه تان را بنویسید