چهره زنی که مسئول عملیات ترور اسماعیل هنیه بود
برخی اکانتهای توئیتری، رئیس میز ایران در موساد را مسئول عملیات ترور هنیه می دانند که در ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ به این سمت گماشته شد.
خبرنگار الهام کریمی، برخی اکانتهای توئیتری غیر رسمی مدعی هستند که «شانی کوپر» مسئول عملیات ترور اسماعیل هنیه در تهران است. کوپر مسئول میز ایران در موساد به شمار می رود و در اطلاعیه موساد در زمان انتصاب وی آمده است که برای اولین بار در تاریخ این نهاد یک زن با نام اختصاری «ک» در پستی حساس یعنی «دفتر ایران» در موساد منصوب شده است.
موساد اعلام کرده بود، رئیس بخش ایران مسؤول راهبرد موساد در تعامل با «همه جوانب تهدید ایران و فرماندهی یکپارچگی عملیات، تکنولوژی و اطلاعات در سازمان با ارتش اسرائیل و تمام دستگاههای امنیتی» است، وی از پیشکسوتان اطلاعاتی است و در حال حاضر نیز یکی از بالاترین، مهمترین و تأثیرگذارترین سمتها را در موساد برعهده دارد.
در معرفی وظایف دیگر رئیس بخش ایران موساد همچنین آمده است، این فرد مسئولیت رهبری کمپینهای ترکیبی عملیات، فناوری و اطلاعات در موساد در همکاری با ارتش و دیگر سازمانهای امنیتی اسرائیل را بر عهده دارد.
موساد عملیاتهای جاسوسی و تروریستی رژیم صهیونیستی در خارج فلسطین را بر عهده دارد.
در آن زمان، نفتالی بنت نخت وزیر پیشین رژیم صهیونیستی به عنوان شخصی که با «کوپر» از نزدیک کار کرده، از انتصاب «کوپر» تمجید کرده بود.
شانی کوپر سفیر اسرائیل در غنا، لیبریا و سیرالئون بوده است. او برای مدت کوتاهی کاردار سفارت رژیم صهیونیستی در ترکیه بود. در زمان انتصاب، کوپر تنها زنی بود که به عنوان سفیر در آفریقا خدمت می کرد.
کوپر سردبیر هاآرتص و استادیار علوم سیاسی در دانشگاه تل آویو بوده است. وی دارای لیسانس علوم سیاسی و روزنامه نگاری و مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه تل آویو است.
انتصاب «کوپر» در مسئولیت میز ایران، زمانی رخ داد که موساد به دنبال ترمیم ضعفهای خود در جنگ اطلاعاتی با ایران بود و نشان از اولویت بخشی خاص به ایران داشت. موضوعی که نشان میداد که در اسرائیل هم سیاسیون و هم گردانندگان موساد از عملکرد افسران اطلاعاتی خود در برابر ایران ناراضی هستند و کار به جابجایی در تخصصیترین حوزههای مدیریتی اطلاعاتی نیز کشیده شده است. همان موقع که چهار عامل موساد در روزی که قرار بود در اصفهان خرابکاری کنند، دستگیر و بعدا اعدام شدند، به دلیل رسوایی، رئیس میز ایران عوض شد. اما موساد بدون اشاره به عامل اصلی، با این عنوان که یک زن را برای اولین بار رئیس میز ایران انتخاب کرده است، روی خبر مانور داد. در حالی که در واقع رئیس قبلی را برکنار کرده بود.
همانگونه که اشاره شد «کوپر» از نزدیکان نفتالی بنت به شمار می رود که در مواجهه با ایران تلاش کرده بود معادلات جدید امنیتی ایجاد کند. او پس از شکست راهبرد «مرگ با هزاران جراحت» که طراحش خود «بنت» بود، از راهبرد «هدف قراردادن سر هشتپا» رونمایی کرد. که به معنای این بود که باید سر «هشت پا» (ایران) را هدف قرار داد. انتصاب و ارتقا زنان اطلاعاتی نزدیک به نفتالی بنت به معنای حرکت بیشتر موساد ذیل این راهبرد ارزیابی می شد.
لازم به ذکر است هنوز هیچ منبع رسمی و معتبری مسئولیت «کوپر» در خصوص عملیات ترور شهیده اسماعیل هنیه را تایید نکرده است.
دیدگاه تان را بنویسید