بیمه تامین اجتماعی | سوابق بیمه تامین اجتماعی
خبر مهم برای کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند | بازنشستگی زودتر از موعد با خرید سوابق قطع شده بیمه
چنانچه بعد از بررسی های لازم موضوع ادعای سابقه بیمه شده در کمیته شعبه و کمیته استانی بیمه تامین اجتماعی (در خصوص متقاضی بازنشستگی مثل شما) مورد تأیید قرار گیرد، میزان بدهی همراه با جرائم مربوطه به کارفرمای مربوطه اعلام و پس از پرداخت بدهی و یا قطعی شدن آن، سابقه مورد نظر به حساب بیمه شده معترض، در سیستم تأمین اجتماعی ذخیره می شود.
خبرنگار:الهام کریمی
کارفرما از بیمه کردن من خودداری می کرد و در نهایت بعد از پیگیری های زیاد، پیمانکار فقط شش ماه نسـبت به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه من اقدام کرده است. با توجه به اینکه پیمانکاری مربوطه کماکان فعالیت دارد، اگر شش ماه دیگر سابقه خود در پیمانکاری را احیا کنم می توانم پس از شــش ماه با ۳۰ سال سـابقه بازنشسته شـوم؟
احمد فاضلی کارشناس بیمه تامین اجتماعی گفت: یکی از مقررات سازمان تأمین اجتماعی این است که اگر بیمه شده در گذشته در کارگاهی شاغل بوده و کارفرما تمام یا بخشی از حق بیمه او را پرداخت نکرده باشد، بیمه شده می تواند ضمن مراجعه به شعبه مربوطه تأمین اجتماعی که کارگاه مورد نظر در حوزه عملکرد همان شـعبه فعالیت دارد، به استناد بخشنامه (ادعای سابقه بیمه شدگان) با ارائه اسناد و مدارک مربوط به اشتغال خود، از جمله تعیین شروع و خاتمه پیمان در خصوص پیمانکاری ها اعتراض کند.
چنانچه بعد از بررسی های لازم موضوع ادعای سابقه بیمه شده در کمیته شعبه و کمیته استانی تأمین اجتماعی (در خصوص متقاضی بازنشستگی مثل شما) مورد تأیید قرار گیرد، میزان بدهی همراه با جرائم مربوطه به کارفرمای مربوطه اعلام و پس از پرداخت بدهی و یا قطعی شدن آن، سابقه مورد نظر به حساب بیمه شده معترض، در سیستم تأمین اجتماعی ذخیره می شود. البته موضوع ادعای سابقه طبق ماده ۱۴۸ قانون کار، قابل پیگیری در اداره تعاون کار و تأمین اجتماعی نیز خواهد بود.
سامانه تلفنی 1420 به صورت 24ساعته در تمامی ایام سال، پاسخگوی بیمه شدگان در حوزههای تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی است.
سازمان تامین اجتماعی کمکهزینه ازدواج را به بیمهشدگانی که برای اولین بار ازدواج میکنند (عقد دائم) و در ۵ سال پیش از ثبت ازدواج، حداقل ۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه اجباری داشته و در زمان ازدواج نیز بیمهپرداز هستند، پرداخت میکند.
کمکهزینه ازدواج که از سوی سازمان تامین اجتماعی به بیمهشدگان واجد شرایط پرداخت میشود، هدیه و شادباشی است که این سازمان به بیمهشدگانی که تشکیل خانواده جدید میدهند پرداخت میکند.
این کمکهزینه به بیمهشدگانی که برای اولینبار ازدواج میکنند (عقد دائم) و در ۵ سال پیش از ثبت ازدواج، حداقل ۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه اجباری داشته و در زمان ازدواج نیز بیمهپرداز هستند، پرداخت میشود.
میزان کمک هزینه پرداختی، معادل یک ماه متوسط مزد یا حقوق بیمهشده (مزد مبنای کسر حق بیمه) است و در صورتی که طرفین عقد ازدواج (زن و مرد) بیمه شده و واجد شرایط باشند، کمکهزینه ازدواج به هر دو نفر پرداخت خواهـد شد.
این خدمت در گذشته با مراجعه حضوری مشمولان واجد شرایط به شعب سازمان تامین اجتماعی برای ارائه مدارک موردنیاز و تکمیل فرمهای درخواست انجام میشد، اما با الکترونیکی شدن فرآیندهای ارائه این خدمت در قالب طرح ۳۰۷۰ و از طریق ارتباط برخط با پایگاه اطلاعات ثبت احوال، علاوه بر اینکه پس از ثبت ازدواج در پایگاه ثبت احوال، این کمک هزینه خودکار حساب واریز میشود، بیمهشدگان واجد شرایط خود نیز میتوانند درخواست دریافت آن را در سامانه خدمات الکترونیک سازمان تامین اجتماعی ثبت کنند.
نحوه ثبتنام برای دریافت کمکهزینه ازدواج به اینگونه است که با ورود به صفحه تامین اجتماعی، در قسمت بیمهشدگان- حمایتهای کوتاه مدت و درخواست هدیه ازدواج نسبت به ثبت مشخصات اقدام کنید.
پس از احراز شرایط دریافت کمکهزینه ازدواج، کاربر با انتخا کلید «تایید و ادامه» نسبت به ثبت درخواست اقدام میکند به محض انتخاب کلید تأیید و ادامه درخواست کمک هزینه ازدواج نامبرده در سامانه متمرکز تعهدات کوتاهمدت ایجاد شده و به اداره کل امور مالی ارسال میشود.
چنانچه موفق به درخواست کمک هزینه ازدواج نشده و در این رابطه با پرسش مواجه هستید، میتوانید از طریق ثبت درخواست خود اقدام کنید تا مورد بررسی قرار گیرد.
ارسال دیدگاه