استفاده هولناک تهرانیها از نمک
علیرضا زالی با اشاره به نتایج یک پیمایش ملی اظهار داشت: اگر مبنا بر قند خون ناشتا باشد، میزان ابتلا به دیابت ۱۶.۲ درصد در تهران گزارش میشود که در کل کشور ۱۴ درصد است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تنها ۹.۷ درصد شهروندان تهرانی نمک معتدل و مناسب مصرف میکنند و نزدیک به ۹۰ درصد مردم تهران بیش از اندازه نمک مصرف میکنند.
به گزارش ایرنا، علیرضا زالی با اشاره به نتایج یک پیمایش ملی اظهار داشت: اگر مبنا بر قند خون ناشتا باشد، میزان ابتلا به دیابت ۱۶.۲ درصد در تهران گزارش میشود که در کل کشور ۱۴ درصد است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۵ این عدد در تهران ۱۱.۱ درصد بود. در پیمایش استانی دیابت، ۷۳ درصد شهروندان تهرانی از ابتلای خود به دیابت مطلع هستند که از این تعداد ۶۵ درصد افراد مورد مطالعه تحت درمان قرار داشتند.
زالی با بیان اینکه در تهران آمار پرفشاری خون ۲۶.۷ درصد گزارش میشود، افزود: این عدد در سال ۹۵، ۲۲.۵ درصد بوده است.
به گفته وی، در استان تهران ۶۲ درصد افراد از بیماری فشارخون مطلع هستند و از این تعداد فقط ۴۲ درصد درمان منظم فشارخون دارند.
زالی به ابعاد دیگر این پیمایش ملی اشاره کرد و گفت: در مطالعه افزایش وزن دانشآموزان استان تهران رقم ۲۲ درصدی به چشم میخورد.
به گفته وی، همچنین ۱۱ درصد دانشآموزان تهرانی چاق هستند. از طرفی ۱.۵۳ درصد دانشآموزان تهرانی بسیار لاغر هستند.
زالی اظهار کرد: کمتر از ۳۰ درصد شهروندان تهرانی سه بار در هفته سبزیجات مصرف میکنند.
وی سندرم متابولیک را چالش بزرگ وزارت بهداشت خواند و گفت: پیش بینی میشود در دوران کرونا ۴۰ درصد بیماریابی دیابتی دچار اختلال شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: به دلیل مشکلات درمان و غربالگری در بحران کرونا تا مدتها شاهد آثار منفی این پیامد خواهیم بود.
دکتر زالی در پایان این طرح را ذخیره و گنجینه ناب مطالعاتی دانست و گفت: امیدوارم این طرح مداخلهای، به ویژه در مطالعاتی پنلی مورد حمایت قرار گیرد. این مطالعه میتواند سنگ بنای خوبی برای سایر مطالعات باشد و بستر انسانی خوبی را برای پزشکی فرادقیق فراهم میکند
دیدگاه تان را بنویسید